مسكو- ایرنا- تازه ترین گزارش های منتشره مبنی بر اقدام داعش در تولید و كاربرد سلاح شیمیایی، تایید مواضع ایران و روسیه در دو سال قبل است كه اعلام كرده بودند این گروه تروریستی و تكفیری تولید و كاربرد تسلیحات شیمیایی را در دستور كار قرار داده و سازمان ملل باید این موضوع را بررسی كند.

به گزارش ایرنا، گزارش های اطلاعاتی انتشار یافته در روسیه طی دو سال اخیر در برگیرنده چند مورد استفاده داعش از سلاح شیمیایی در سوریه بود كه بر اثر آن شماری كشته و مجروح شدند.
روسیه بر این اساس از شورای امنیت و سازمان منع تسلیحات شیمیایی خواستار تحقیق در باره این موارد و اعمال تدابیر لازم برای جلوگیری از بكارگیری سلاح های شیمیایی توسط گروه تروریستی داعش شده بود كه آمریكا و كشورهای حامی داعش با آن مخالفت كردند.
جمهوری اسلامی ایران نیز از آغاز اقدامات تروریستی گروه داعش در سوریه، بر لزوم اقدام بین المللی برای جلوگیری از تكرار كاربرد سلاح شیمیایی توسط این گروه تاكید كرد.
برخی رسانه های روسی نیز بارها از امكان كمك های برخی كشورهای منطقه حامی داعش به این گروه تروریستی برای دستیابی به سلاح شیمیایی خبر داده بودند.
افزون بر این موضوع، طبق گزارش ها داعش در اوایل عملیات تروریستی خود در سوریه و همچنین مناطق تحت تسلط در عراق به بخشی از تسلیحات شیمیایی در این كشورها دست یافته است.
شبكه خبری بی بی سی امروز (جمعه) طی مصاحبه با یك مقام آمریكایی و به نقل از وی گزارش داد: در دولت آمریكا این باور در حال قوت گرفتن است كه گروه تروریستی داعش از مواد خام شیمیایی در ساخت سلاح های شیمیایی كه در عراق و سوریه به كار برده، استفاده كرده است.
بنابراین گزارش، این مقام آمریكایی كه بی.بی.سی نامی از وی منتشر نكرده است، گفت سلاح شیمایی به كار گرفته شده توسط گروه تروریستی داعش در سوریه و عراق به شكل پودر خردل بوده است.
بی.بی.سی خود در این خبر اذعان كرد كه تیم های خبری این شبكه در دو سوی مرزهای تركیه و سوریه شواهدی دال بر تایید این خبر دراختیار دارند.
به گفته این مقام آمریكایی، دستكم در چهار نقطه مجزا در هردو سوی مرزهای سوریه و عراق شاهد استفاده چنین سلاح هایی بوده اند و احتمالا پودر خردل بطور معمول در گلوله های خمپاره به كار گرفته شده كه پس از انفجار افرادی كه در آن منطقه قرار دارند را تحت تاثیر قرار می دهد و آمریكا برآورد می كند كه داعش یك مركز كوچك ولی فعال تحقیق و توسعه سلاح شیمایی دارد.
به گفته منبع خبری بی.بی.سی، این فرضیه مطرح است كه گروه تروریستی داعش توانسته از ذخیره سلاح های شیمایی در عراق و سوریه برای این كار استفاده كند و اكنون بسیاری از آژانس های اطلاعاتی می گویند كه شواهد كافی برای تصدیق این موضوع وجود دارد.
سازمان منع استفاده از تسلیحات شیمیایی نیز 25 مرداد ماه درباره استفاده از این گونه تسلیحات توسط گروه تروریستی داعش در عراق ابراز نگرانی كرده بود.
این سازمان مستقر در لاهه استفاده از تسلیحات شیمیایی توسط بازیگران غیردولتی را 'بسیار نگران كننده' عنوان كرده است.
وزارت دفاع آلمان هم 22 مرداد اعلام كرد تروریست‌های داعش در حملات اخیر خود نیروهای پیشمرگه كُرد را در جنوب غرب اربیل در شمال عراق، هدف حملات شیمیایی قرار داده‌اند كه دفتر اطلاع رسانی وزارت پیشمرگه این اقلیم نیز وقوع حمله شیمیایی داعش را با راكت تایید كرد.
گروه داعش و جبهه النصره وابسته به القاعده از اصلی ترین گروه های تروریستی و تكفیری هستند كه توسط آمریكا و چند كشور عربی منطقه و اروپایی برای براندازی حكومت سوریه تسلیح و تجهیز شدند و مورد حمایت های مالی و اطلاعاتی قرار گرفتند و از خاك سوریه برای پشتیبانی استفاده كردند.
این كشورها بویژه اعضای اتحادیه عرب برای تقویت داعش چندین بار درصدد تصویب قطعنامه علیه سوریه براساس فصل هفتم منشور سازمان ملل و تكرار سناریوی لیبی برای بمباران گسترده هوایی برآمدند كه با مخالفت روسیه ناكام ماندند.
اروپام*1*391**1516**1485** 1701