تهران-ایرنا- نتایج دو مطالعه نشان می دهد كه فلاوانول های موجود در دانه های كاكائو موجب كاهش فشار خون و افزایش عملكرد رگ های خونی و در نتیجه كاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را به همراه دارد.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری یونایتدپرس، پیش از این نیز مطالعات فوایدی را از مصرف روزانه فلاوانول ها نشان داده بودند، اما در آن مطالعات محور توجه بر افرادی تمركز داشت كه سیگاری بودند و یا بیماری قلبی و عروقی داشتند.
فلاوانول های كاكائو، مولكول های زیست فعالی هستند كه در دانه های كاكائو یافت می شود، اما در جریان فراوری دانه های كاكائو مانند بریده شدن، خرد شدن و پخت این دانه ها اغلب از بین می روند.
دكتر مالت كلم استاد دانشگاه دوسلدورف در آلمان می گوید: با پیر شدن جمعیت جهان، خطر بروز بیماری های قلبی و عروقی مانند حملات قلبی و سكته مغزی افزایش می یابد.
وی افزود: بنابراین درك اثر مثبت رژیم غذایی بر خطر ابتلا به بیماری قلبی و عروقی مهم است.
محققان در بخشی از این مطالعه به بررسی نقش خوراكی های حاوی فلاوانول ها در حفظ سلامت قلب و رگ های خونی پرداختند.
در مطالعه اول كه در مجله Age منتشر شد، محققان 22 فرد زیر 35 سال و 20 فرد 50 تا 80 ساله را به دو گروه تقسیم كردند. یك گروه به مدت دو هفته روزی یك نوشیدنی حاوی فلاوانول و گروه دیگر روزی یك نوشیدنی فاقد این ماده دریافت كردند.
محققان متوجه شدند كه اتساع رگ ها كه باعث كاهش فشار خون می شود در افراد جوان و مسن گروهی كه نوشیدنی های حاوی فلاوانول مصرف كردند، به ترتیب 33 و 32 درصد بهتر از گروهی بود كه نوشیدنی های بدون فلاوانول می نوشیدند.
همچنین محققان متوجه كاهش بالینی چشمگیری در فشار خون سیستولیك ( فشاری كه به هنگام انقباض قلب ایجاد می شود) افرادی شدند كه نوشیدنی های حاوی فلاوانول مصرف می كردند.
در مطالعه دوم كه در مجله British Journal of Nutrition منتشر شد، محققان 100 مرد و زن 35 تا 60 ساله را كه خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی در آنها كم بود، بررسی كردند.
این افراد به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. یك گروه به مدت چهار هفته روزی دو بار نوشیدنی حاوی فلاوانول و گروه دیگر نوشیدنی فاقد فلاوانول مصرف كردند.
محققان متوجه شدند كه مصرف روزانه فلاوانل ها موجب افزایش اتساع رگ، كاهش فشار خون و بهبود سطح كلسترول می شود.
محققان بعد از محاسبه نمره بندی فارمینگهام (اندازه گیری 10 ساله خطر ابتلا به بیماری قلبی و عروقی) متوجه كاهش 22 درصدی خطر ابتلا به بیماری قلبی و عروقی و كاهش 31 درصدی خطر ابتلا به حمله قلبی در میان افرادی شدند كه فلاوانول مصرف می كردند.
این كاهش نشان می دهد كه مصرف فلاوانل ها می تواند بطور بالقوه پیشگیری اولیه ای برای ابتلا به بیاری های قلبی و عروقی باشد.
علمی**2038**1584