تهران -ايرنا - رئيس خانه معدن ايران گفت: اروپائي ها به شكل تيمي از يازدهمين نمايشگاه بين المللي معدن، صنايع معدني، ماشين آلات، تجهيزات و صنايع وابسته كه 25 مهرماه آينده در تهران داير خواهد شد، استقبال كرده اند كه نشانه رويكرد جديدي در اين زمينه است.

به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، محمدرضا بهرامن روز شنبه در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: امسال براي دومين نوبت پس از هشت سال از توقف نمايشگاه ياد شده (ايران كانمين) برپا مي شود و كشورهاي آلمان، ايتاليا در كنار چين و تركيه تاكنون توجه ويژه اي به آن داشته اند.
وي افزود: تاكنون 11 كشور براي مشاركت در اين نمايشگاه استقبال لازم را داشته اند و قزاقستان نيز به منظور جلب همكاري ديگر كشورها برنامه هاي ويژه اي تدارك ديده است.
بهرامن خاطرنشان ساخت: امسال در اين نمايشگاه بستر جذب سرمايه گذاري خارجي را بخوبي نشان خواهيم داد و شرايط توافق برجام امروز در سطح بين المللي نگاه ها را به سوي ايران معطوف داشته است.
وي گفت: بخش خصوصي با مشخصه تشكل ها بايد برنامه هاي توسعه كشور را در دست بگيرد و دولت به عنوان سياست گذار و ناظر بر عملكرد در اين عرصه باشد.
به گفته بهرامن، دولت در چارچوب اصل 44 قانون اساسي بايد خود را از تصدي گري رها و امكان حضور هرچه بيشتر بخش خصوصي در معادن و صنايع معدني را فراهم سازد.
وي افزود: سياست اقتصاد مقاومتي مبتني بر استفاده از توانمندي داخلي است و بنابراين بايد بستر حضور و مشاركت بخش خصوصي در زمينه هاي مختلف فراهم شود.
در اين نشست بهرام شكوري عضو هيات مديره خانه معدن هم گفت: امسال نمايشگاه ايران كانمين در دوره 25 تا 28 مهرماه برگزار مي شود و در واقع شرايط توافق برجام موجب استقبال كشورهاي مختلف از اين نمايشگاه شده و اروپايي ها به اين امر توجه خاصي دارند.
وي توجه به امر اكتشاف را لازمه حركت روبه جلو در بخش معادن دانست و گفت: آمارها نشان مي دهد متوسط عمق حفاري در جهان به ميزان 500 متر است، درحالي كه اين رقم در ايران كمتر از 100 متر رشده است.
به گفته وي، مجموع فعاليت اكتشافي از طريق ژئوفيزيك هوايي به ميزان هفت درصد از اراضي كشور است و اين امر نشان دهنده، عدم فعاليت اكتشافي در گستره كشور به حساب مي آيد.
شكوري بهره گيري از سرمايه گذاري خارجي را در بخش معدن و صنايع معدني موجب استفاده از فناوري نوين در روند فعاليت ها دانست و گفت: چنانچه زمينه مشاركت خارجي ها در اين بخش فراهم شود، مطابق با استانداردهاي روز جهاني استخراج، توليد و فرآوري صورت مي گيرد.
وي اظهار اميدواري كرد: نمايشگاه يادشده بتواند سهمي مناسب در چارچوب رشد توليد، جلب سرمايه گذاري خارجي و صادرات كشور به دنبال داشته باشد.
دهمين نمايشگاه‌ بين‌المللي معدن، صنايع معدني، ماشين آلات، تجهيزات و صنايع وابسته سال گذشته نيز در محل دائمي نمايشگاه‌هاي بين‌المللي تهران داير شده بود.
شمار شركت كنندگان نمايشگاه پارسال بيش از 120 شركت و واحد توليدي داخلي و 95 شركت خارجي از كشورهاي استراليا، ايتاليا، آلمان، بلاروس، تايوان، تركيه، چين، روسيه و قزاقستان حضور دارند و كشورهاي آلمان، چين و ايتاليا اعلام شد.
قرار است يازدهمين نمايشگاه بين المللي معدن، صنايع معدني، ماشين آلات، تجهيزات و صنايع وابسته از 25 تا 28 مهرماه امسال در محل دائمي نمايشگاه هاي بين المللي تهران برگزار شود.
اقتصام(3) 1559**1558