تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۶

تهران-ايرنا- دانشمندان با شناخت نحوه عملكرد تركيب ضدسرطاني موجود در فلفل، يك گام در مسير استفاده از اين مولكول براي درمان سرطان جلوتر رفتند.

به گزارش ايرنا از خبرگزاري يونايتدپرس، ده ها سال است كه مشخص شده است كاپسايسين (capsaicin) موجود در فلفل تند كه تندي فلفل به خود وجود اين ماده است، موجب از بين بردن سلول هاي سرطان پروستات مي شود.
محققان در يك گزارش جديد اعلام كردند كه با مشخص كردن نحوه فعاليت كاپسايسين در از بين بردن سلول هاي سرطاني، در مسير استفاده از اين مولكول براي درمان سرطان يك گام جلو رفته اند.
كاپسايسين پيش از اين نيز كاربرد پزشكي داشته است و در كرم هاي تسكين درد مانند كاپزاسين ( Capzasin) و تراگن (Theragen) ،‌ آرتريت، كمر درد و كشيدگي عضلات استفاده مي شود.
محققان در يك مطالعه جديد كه در چين انجام شد متوجه شدند كه كاپسايسين مي تواند خطر مرگ ناشي از سرطان ، بيماري هاي قلبي و تنفسي را كاهش دهد.
در سال 2006 يك مطالعه نشان داد كه كاپسايسين مي تواند بدون آسيب رساندن به سلول هاي سالم ،‌ باعث از بين رفتن سلول هاي سرطاني پروستات شود.
هر چند كه براي اين كار لازم بود به موش ها دوزي از اين مولكول داده شود كه معادل مصرف سه تا هشت فلفل هابانرو به ميزان سه بار در هفته در يك مرد 90 كيلويي است.
محققان موسسه فناوري مدرس در هند نيز در يك مطالعه ديگر كه در مجله Physical Chemistry منتشر شده است متوجه شدند كه اين مولكول به سطح سلول هاي سرطاني مي چسبد و بر غشايي كه سلول ها را احاطه كرده و از آنها محافظت مي كند، اثر مي گذارد.
محققان با تشخيص چگونگي تعامل اين مولكول با غشاي سلولي اميدوارند كه روش هاي بهتري براي آزاد سازي اين مولكول به منظور از بين بردن سلول هاي سرطاني پيدا كنند.
اين مطالعه نشان داد كه كاپسايسين وارد غشاي نزديك به سطح سلول مي شود و با اضافه شدن مقدار كافي از آن، مي تواند بطور موثري موجب از هم پاشيده شدن غشاي سلول شود.
اين يافته مي تواند به ابداع ابزارهاي جديد براي مبارزه با سرطان و ساير بيماريها منجر شود.
علمي**2038**1584