به گزارش روز يكشنبه گروه فرهنگي ايرنا به نقل از روابط عمومي موزه ي ملي ايران ،محراب منحصر به فرد، نفيس و معروف به 'در بهشت' كه در موزه دوران اسلامي موزه ملي ايران به نمايش گذاشته شده است، مربوط به بقعه امام زاده علي بن جعفر (ع) در شرق شهر قم است .
بناي اصلي امام زاده به دستور 'عطا ملك مير محمد حسني' در نيمه اول قرن هشتم هجري ساخته شده و كار تكميل و تزيين آن نيز در سال 740 هجري به پايان رسيده است. بناي بيروني به شكل هشت ضلعي است. در يكي از اضلاع چهار گانه محراب 'در بهشت' قرار داشته و در سه ضلع ديگر درگاه هايي تعبيه شده است و سطح زيرين گنبد داراي تزيينات گچبري است.
بر حاشيه محراب در بهشت، كتيبه آيات 54 و 55 سوره ي 'اعراف' به خط ثلث نوشته شده و در پايان در دو خشت كاشي، تاريخ و نام سازنده آن آمده است و حاشيه باريك بين ستون ها شامل سوره فاتحه است كه نشان مي دهد قسمت هاي مختلف اين محراب در دو مرحله ساخته شده است. بر حاشيه داخلي نيز سوره النصر و برپيشاني بخش داخلي، صلوات بر چهارده معصوم (ع)كتيبه نويسي شده است.
اين محراب در واقع آخرين اثر يك خانواده مشهور كاشي ساز كاشان است كه نسل اندر نسل آثار بي نظير زرين فام خود را بر جاي گذاشته اند، قديمي ترين اثر شناخته شده اين خاندان هنرمند محرابي در حرم امام رضا (ع) مي باشد كه توسط 'محمد بن ابي طاهر بن ابو الحسن' ساخته شده مربوط به سال 612 هجري است. محراب امام زاده علي بن جعفر(ع) نيز توسط يوسف بن علي به سال 734 هجري ساخته شده و مشابه محراب مسجد ميدان كاشان است.
فراهنگ**3079**1569
تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۱
تهران - ايرنا - همزمان با بازگشايي موزه دوران اسلامي پس از 9 سال آثاري شاخص و منحصر به فرد از تاريخ ايران اسلامي، از جمله محراب منحصربفرد موسوم به در بهشت به نمايش گذاشته شده است.