به گزارش روز يكشنبه روابط عمومي پژوهشكده علوم و صنايع غذايي، «دكتر مسعود نجف نجفي» بيان داشت: نهادينه كردن فرهنگ اشتراك گذاري منابع و توانمندي هاي علمي و آزمايشگاهي، تسهيل خدمات رساني و بهره برداري بهينه از تجهيزات موجود، جلوگيري از خريد تجهيزات مشابه و مشاركت فعال در پروژه هاي استاني، ملي و بين المللي از جمله اهداف راه اندازي آزمايشگاه مركزي در اين پژوهشكده به شمار مي رود.
وي گفت: نياز روز افزون جامعه به غذا و رشد بي رويه جمعيت و كاهش منابع غذايي، يكي از مهمترين مسائلي است كه توجه دولتمردان، انديشمندان و محققان را به خود معطوف داشته است .
نجفي ضمن تاكيد بر لزوم استفاده بهينه از منابع غذايي موجود و به كارگيري روش هاي مطلوب نگهداري و جلوگيري از ضايعات بي رويه محصولات كشاورزي ادامه داد: تأمين منابع جديد غذايي و تهيه بسته بندي مناسب به منظور حفظ و بهبود كيفيت محصول از جمله مواردي است كه اهميت آن بر هيچ كس پوشيده نيست.
وي يادآورشد: وجود آزمايشگاه هاي تخصصي و آگاهي از ويژگي هاي شيميايي و ميكروبي مواد غذايي و آشاميدني براي مصرف انسان و خوراك دام، طيور و آبزيان نه تنها ضامن سلامت مصرف كننده است، بلكه براي توليد كنندگان محصول نيز لازم و ضروري است.
وي به ارتباط مستقيم سلامت افراد جامعه با ايمني غذا و سلامت نوع مواد غذايي كه مصرف مي كنند اشاره كرد و گفت: مواد غذايي بايد عاري از هرگونه آلودگي باشد چرا كه وجود مواد شيميايي و سموم كشاورزي در مواد غذايي مي تواند به سلامت بدن آسيب برساند.
معاون پژوهشي پژوهشكده علوم و صنايع غذايي افزود: اكنون در ايران اطلاعات و منابع كافي در مورد ميزان باقيمانده سموم و آلاينده ها در مواد غذايي وجود ندارد و لازم است در اين زمينه سياست گذاري هايي اعمال شود كه بتوان كودها و سموم شيميايي باقيمانده در مواد غذايي را به درستي اندازه گيري كرد. نجفي تاكيد كرد: ميزان سموم و آلاينده هاي شيميايي مواد غذايي بايد اندازه گيري شود تا اطمينان حاصل شود كه از حد مجاز و استاندارد خارج نشده است و مواد غذايي ايمن در دسترس مردم قرار مي گيرد.
اين عضو هيئت علمي پژوهشكده علوم و صنايع غذايي ضمن اعلام آمادگي اين آزمايشگاه براي ارائه خدمات به اساتيد و دانشجويان تحصيلات تكميلي دانشگاههاي سراسر كشور گفت : آزمايشگاههاي آناليز و كنترل كيفيت مواد غذايي بعنوان يكي از اجزاي اصلي نظام كنترل كيفيت محصولات غذايي نه تنها در امر اعتبار بخشي محصولات نهايي و فرآيندهاي توليد موثر واقع ميشوند بلكه علاوه بر تأمين و تضمين سلامت و بهداشت آحاد جامعه يكي از مهمترين عوامل در پيشگيري از توليد محصولات غيرقابل قبول با كيفيت پايين مي باشد و همچنين نقش بسيار جدي و با ارزشي را در كاهش ضايعات و ارتقاي كيفيت ايفا مي نمايد.
نجفي به امكانات پيشرفته آناليز مواد غذايي موجود در پژوهشكده صنايع غذايي اشاره كرد و گفت: آزمايشگاه مركزي پژوهشكده صنايع غذايي مي تواند نقش ارزنده اي در كمك به واحدهاي توليدي صنايع غذايي خراسان رضوي و ساير استان ها و حتي خارج از كشور داشته باشد.
1211
تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۴
مشهد - ايرنا - معاون پژوهشي پژوهشكده علوم و صنايع غذايي از راه اندازي آزمايشگاه مركزي اين موسسه پژوهشي خبر داد.