آستارا - ايرنا - مسوول نمايندگي ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري آستارا از برگزاري جشنواره غذاهاي محلي ، نان و شيريني هاي سنتي براي نخستين بار در طرح سالمسازي ساحل سفير اميد اين شهرستان خبر داد.

پردل اميري نژاد عصر روز يكشنبه در مصاحبه با خبرنگار ايرنا گفت : تنوع غذايي در گيلان و به خصوص شهرستان آستارا از جمله دلايل برگزاري اين جشنواره است.
وي با اشاره به اينكه فصل تابستان بهترين فرصت براي همراه كردن گردشگران آستارا با جشنواره هاي فرهنگي است ، افزود : غذا به عنوان نخستين نياز هر انسان، فقط يك ماده مصرفي نيست، بلكه در خود فرهنگ و آداب و رسوم مردم بومي يك منطقه را جاي داده است ، بر همين اساس يكي از معيارهاي مهم سفر محسوب مي شود.
وي با بيان اينكه گردشگري غذا يكي از انواع گردشگري در سطح جهان شناخته مي شود ، اضافه كرد : بعد از جاذبه هاي گردشگري ، انواع غذاهاي محلي هر منطقه است كه مي تواند در جذب و ماندگار كردن گردشگران نقش آفرين باشد.
وي اظهار كرد : از شمال تا جنوب استان گيلان به سبب تنوع اقليم و قوميت ها با تنوع غذايي نيز روبرو هستيم كه در اين ميان شهرستان آستارا در غرب استان گيلان به لحاظ موقعيت گردشگري نقش عمده اي را مي تواند در معرفي خوراكي هاي محلي ايفا كند.
مسوول نمايندگي ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري شهرستان آستارا در ادامه با بيان اينكه اين جشنواره در راستاي اﺣﯿﺎي ﻏﺬاﻫﺎي ﺳﻨﺘﯽ و ﺑﻮﻣﯽ و ﻣﻌﺮﻓﯽ آداب و رﺳﻮم و ﻓﺮﻫﻨﮓ اﺻﯿﻞ ﮔﯿﻼﻧﯽ و اﺷﺎﻋﻪ ﻓﺮﻫﻨﮓ در راستاي شعار بهداشتي سال 94 يعني ايمني غذا از مزرعه تا سفره برگزار مي شود ، ادامه داد : ﺗﻮﻟﯿﺪ و ﻣﺼﺮف ﻏﺬاﻫﺎي ﻣﺤﻠﯽ ، ﺑﺎزﮔﺸﺖ ﻏﺬاﻫﺎي ﺳﻨﺘﯽ ﺑﻪ ﺳﺒﺪ ﻏﺬاﯾﯽ ﻣﺮدم و اﻓﺰاﯾﺶ روﺣﯿﻪ ﻧﺸﺎط و ﺷﺎداﺑﯽ از ديگر اهداف برگزاري اين جشنواره است.
وي با تقدير از همكاري فرمانداري ، شهرداري ، شوراي اسلامي شهر ، اداره آموزش و پرورش و اداره كل ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري گيلان در برگزاري اين جشنواره گفت : سخنراني با موضوع خواص غذاهاي محلي و تاثير آن در جذب گردشگر ، اجراي قطعات موسيقي سنتي ، برگزاري مسابقه و تجليل از برگزيدگان جشنواره از جمله بخش هاي مهم اين آيين فرهنگي است.
بگفته اميري نژاد جشنواره غذاهاي محلي ، نان و شيريني هاي سنتي شهرستان آستارا 24 شهريورماه از ساعت 16 تا 20 در محل طرح سالمسازي سفير اميد اين شهرستان برگزار مي شود.
170 نوع غذاي محلي توسط اداره كل ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري گيلان در اين استان شناسايي شده است كه در اين ميان شهرستان آستارا از تنوع غذايي چشمگيري برخوردار است.
لونگي مرغ محلي ، قورما ، لونگي ماهي سفيد ، چغيرتما ، باستيرما پلو ، براني پلو ، مسما و آش دوغ از جمله مهم ترين غذاهاي محلي شهرستان آستارا محسوب مي شود.
شهرستان مرزي آستارا در شمال غربي استان گيلان با داشتن جذابيت هاي گردشگري متعدد سالانه بالغ بر شش ميليون گردشگر داخلي و 800 هزار گردشگر خارجي را به خود جذب مي كند.
پيش از اين در شانزدهم خردادماه سال جاري دومين جشنواره گياهان دارويي با محوريت گل گاو زبان در منطقه حيران شهرستان آستارا برگزار شده بود.ك/3
7105/6070