تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۲

تهران- ایرنا- مطالعات محققان دانشگاه ملی استرالیا نشان می دهد كه مصرف رژیم غذایی ناسالم مانند غذاهای آماده (فست فود)، پرچربی و پركالری حجم مغز را كاهش می دهد.

به گزارش گروه علمی ایرنا از هلث، این مطالعات نشان می دهد افرادی كه رژیم غذایی ناسالمی دارند و به طور مستمر از این نوع غذاها استفاده می كنند، هیپوكامپ (بخشی از مغز كه با یادگیری، حافظه و سلامت روانی مرتبط است) كوچكتری دارند.
نتایج این مطالعات همچنین حاكی است هیپوكامپ افراد میانسالی كه رژیم غذایی سالم دارند و بیشتر از سبزی ها و ماهی استفاده می كنند، به نسبت هم سن و سالان خود بزرگتر است.
این مطالعات كه با فناوری تصویربرداری MRI از مغز داوطلبان 60 تا 64 ساله صورت گرفته نشان می دهد، هیپوكامپ سمت چپ مغز با مصرف نوشیدنی های شیرین، تنقلات شور و گوشت های فرآوری شده به مرور زمان كوچك می شود و عملكرد ذهنی را تحت تاثیر قرار می دهد.
همچنین نتایج این مطالعات نشان می دهد كه نوع رژیم غذایی با سلامت روان، افسردگی، استرس و زوال عقل نیز رابطه تنگاتنگی دارد.
محققان احتمال می دهند كه عوامل دیگری از جمله فعالیت روزانه، استعمال دخانیات، استرس و میزان تحصیلات نیز در این امر دخیل باشند.
نتایج این تحقیقات در نشریه BMC Medicine منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259**1834