تهران - ایرنا - محققان دانشگاه میشیگان موفق به توسعه یك ایمپلنت اسفنجی شده اند كه سلول های سرطانی را در مراحل اولیه تشخیص می دهد.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس، حدود 90 درصد مرگ ناشی از سرطان به دلیل متاستاز اتفاق می افتد. متاستاز فرآیندی است كه در آن سلول های سرطانی و تومور از یك اندام به اندام دیگر پخش می شوند.
متاستاز زمانی اتفاق می افتد كه سلول های سرطانی به نحوی از غشای خود عبور كرده یا وارد جریان خون می شوند و از طریق آن در بدن پخش و تكثیر می شوند. برخی از سلول های سرطانی سرگردان به سمت سلول های سیستم ایمنی كشیده می شوند.
ایمپلنت اسفنجی تولید شده توسط محققان دانشگاه میشیگان كه به اندازه یك قرص مسكن است، زیر پوست یا چربی شكم قرار می گیرد. سیستم ایمنی بدن ایمپلنت را به عنوان یك عامل خارجی قلمداد می كند و به سمت آن كشیده می شود، به همراه سیستم ایمنی، سلول های سرطانی سرگردان نیز به سمت ایمپلنت حركت می كنند.
با بررسی ایمپلنت می توان فهمید كه آیا سلول های سرطانی قبل از ظاهر شدن تومور اضافی در بدن پخش شده اند.
مراحل اولیه آزمایش این فناوری در موش های آزمایشگاهی با موفقیت انجام شده است؛ ایمپلنت نه تنها موفق شده است سلول های سرطانی موش ها را به دام بیاندازد، بلكه تعداد سلول ها در بخش های دیگر بدن موش كاهش یافته است.
استفاده از این ایمپلنت در بدن انسان نیازمند آزمایش های بیشتری است.
علمی (6) ** 9259**1440