به گزارش ايرنا، محسن مهرعليزاده امروز( سه شنبه )در نشست خبري در پاسخ به سوال خبرنگار ايرنا در مورد تحت پوشش قرار گرفتن كشتي پهلواني از سوي اتحاديه جهاني كشتي با هدف راهيابي آن به بازيهاي المپيك افزود: فدراسيون بين المللي ورزشهاي زورخانه اي يكي اهداف مهمش توسعه كشتي پهلواني در كشور است.
وي اظهار داشت: حدود پنج سال پيش در سفر به سوئيس و ديدار با مارتينتي رييس اسبق فدراسيون جهاني كشتي (فيلا)تفاهم نامه اي براي همكاري دو جانبه در بخش آموزش، تحقيقات و توسعه كشتي پهلواني و با هدف راهيابي ورزشهاي زورخانه اي و كشتي پهلواني به المپيك امضا شد.
مهرعليزاده ادامه داد: اتحاديه جهاني كشتي بعد از اين كه اعلام شد ممكن است ورزش كشتي از المپيك حذف شود از سال پيش فعاليتهايي را با هدف حمايت از كشتي هاي بومي و سنتي آغاز كرده است اما بايد جايگاه كشتي هاي سنتي ، بومي و محلي كشورها مشخص شود.
وي با بيان اين كه حدود 70 تا 80 كشتي بومي و سنتي در سراسر دنيا وجود دارد، خاطرنشان كرد: تعصب خاصي روي كشتي پهلواني داريم چرا كه كشتي هاي آزاد و فرنگي در المپيك برگرفته از كشتي پهلواني ايران هستند اما در دسته بندي اتحاديه جهاني، كشتي پهلواني هم راستا و همتراز با ساير كشتي هاي بومي و سنتي قرار گرفته است كه اين امر كوچك كردن كشتي پهلواني است.
رييس فدراسيون بين المللي ورزش هاي زورخانه اي گفت : براي المپيكي شدن كشتي پهلواني بايد از ظرفيت هايي كه كشتي پهلواني ايران در دنيا ايجاد كرده است ،استفاده شود كه در اين زمينه مذاكراتي با وزارت ورزش و جوانان، فدراسيونهاي كشتي و پهلواني و زورخانه اي انجام شده است .
وي افزود : براين اساس كشتي پهلواني را بايد به عنوان مادر كشتي ها و با استفاده از ظرفيت هاي 84 كشور عضو فدراسيون بين المللي زورخانه اي توسعه و ترويج دهيم.
وي ادامه داد: قرار است فدراسيون بين المللي ورزش هاي زورخانه اي توافقنامه اي را با فدراسيون كشتي ايران با هدف توسعه همكاري ها امضا كند تا نگذاريم كشتي پهلواني به عنوان يك رشته اصيل ايراني در كنار ساير كشتي هاي سنتي كشورهاي ديگر قرار گيرد.
**تبريز ميزبان پنجمين دوره رقابتهاي زورخانه اي قهرماني آسيا
رييس فدراسيون بين المللي ورزشهاي زورخانه اي در بخش ديگري از سخنان خود از برگزاري پنجمين دوره رقابت هاي زورخانه اي قهرماني آسيا از 14 تا 17 مهر ماه در شهر تبريز خبر داد و گفت: در اين رقابت ها 30 كشور حضور دارند كه 12 كشور با تيم كامل زورخانه اي و 18 كشور نيز به شكل انفرادي و با تيم كشتي پهلواني در تبريز حضور مي يابند.
مهرعليزاده ادامه داد: همزمان با برگزاري اين رقابتها همايش علمي- تخصصي با عنوان «ورزش زورخانه اي، جوانان و صلح جهاني» برگزار خواهد شد.
وي همچنين از افتتاح نخستين مركز توسعه بين المللي ورزش هاي زورخانه اي قاره كهن در تبريز همزمان با برگزاري پنجمين دوره رقابت هاي قهرماني ورزشهاي زورخانه اي آسيا خبر داد و يادآور شد: 5 نقطه در آسيا شامل ايران (تبريز)، اندونزي، كره جنوبي، تركمنستان و كويت به عنوان مركز توسعه اين ورزش در نظر گرفته شده است و كميته پيشكسوتان فدراسيون بين المللي نيز در اين رقابت ها آغاز به كار خواهد كرد.
وي در مورد تعامل فدراسيون بين المللي با فدراسيون ملي ورزشهاي زورخانه اي و پهلواني گفت: تعامل كامل در اين زمينه وجود دارد و فرهاد طلوع كيان رييس فدراسيون ملي به عنوان رييس كميته فني فدراسيون بين المللي و عضو شوراي سياستگذاري و ناظر رقابتهاي آسيايي است و هيچ مشكلي در اين زمينه وجود ندارد.
فدراسيون بين المللي ورزشهاي زورخانه اي سال 1383 تاسيس شد كه هم اكنون بعد از 11 سال 84 عضو دارد.
ورزشي**1067**1581
تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۶
تهران - ايرنا - رييس فدراسيون بين المللي ورزش هاي زورخانه اي گفت: تحت پوشش قرار گرفتن كشتي پهلواني از سوي اتحاديه جهاني كشتي و همتراز كردن آن با كشتي هاي بومي و سنتي كشورهاي ديگر خفتي است كه آن را نمي پذيريم.