به گزارش ایرنا، مقام های عراقی این روزها بیشترین زمان خود را صرف پاسخ به شایعات می كنند؛ شایعاتی كه به گفته فعالان رسانه ای عراقی، توسط محافل خاص به سرعت ساخته شده، به شبكه های اجتماعی راه می یابند و سپس رسانه هایی مانند العربیه، الجزیره، الشرقیه، البغدادیه به آن دامن می زنند.
در جریان این جنگ رسانه ای، وزارت خارجه عراق، روز دوشنبه اخبار رسانه ها مبنی بر تعیین سفیر اسراییل در بغداد را به شدت رد كرد و آن را عاری از صحت دانست.
احمد جمال سخنگوی وزارت خارجه عراق گفت كه این رسانه ها با اهداف خاص چنین خبرهایی را منتشر می كنند.
وی از رسانه های عراقی خواست مراقب باشند و در صحت اخبار و جداسازی آن از شایعات دقت كنند.
در همین حال عباس البیاتی عضو كمیسیون امنیت دفاع پارلمان عراق نیز روز سه شنبه مجبور شد در خصوص اخباری مبنی بر اعزام مستشاران روسی به عراق برای كمك به نیروهای عراقی در جنگ علیه داعش پاسخ دهد. وی گفت این اخبار صحت ندارد.
البیاتی با یادآوری اینكه روسیه تاكنون هیچ كمك نظامی به عراق در جنگ علیه داعش نداشته ، به یك شایعه دیگر نیز پاسخ داد. وی گفت روسیه حریم هوایی عراق را نیز نقض نكرده است.
برخی رسانه های عراقی، در این خصوص نوشته بودند كه روسیه برای شركت در جنگ در سوریه حریم هوایی عراق را نقض كرده است.
طی هفته های اخیر شایعات فضای عراق را به شدت تحت تاثیر قرار داده است. موضوع عقب نشینی نیروهای الحشد الشعبی(داوطلبان مردمی)، از صحنه های نبرد در استان های صلاح الدین و الانبار از جمله این تحركات بود.
در حالی كه فرماندهان نیروهای الحشد الشعبی، بطور روزانه گزارش هایی از صحنه های نبرد با داعش را بازگو می كنند، جریان براه افتاده رسانه ای تلاش دارد، با انتشار این شایعات میان نیروهای عراقی شركت كننده در نبرد علیه داعش تفرقه و اختلاف ایجاد كند.
عصائب اهل الحق هفته گذشته عقب نشینی از بیجی در شمال صلاح الدین را تكذیب كرد و كتائب حزب الله هم این هفته عقب نشینی از الانبار و تخلیه پایگاه الحبانیه را رد كرد.
همچنین شایعه دیگری مبنی بر ورود نیروهای آمریكایی به پایگاه الحبانیه انتشار یافت و این درحالی است كه منابع رسمی آن را تكذیب كردند و فرماندهان الحشد الشعبی نیز به این شایعات پاسخ دادند از جمله اینكه الحبانیه هنوز در اختیار كتائب حزب الله است.
جریان سازی رسانه ای كه در عراق آن را منتسب به رسانه های خاص می دانند، با حمایت ائتلاف رسانه ای عربی - غربی ، همچنان به نفع گروه تروریستی داعش ، علیه دولت عراق شایعه می سازد و آن را در سطحی گسترده انتشار می دهد.
آنطور كه كارشناسان سیاسی عراق می گویند، هدف این جریان رسانه ای از پا در آوردن دولت مركزی عراق در زمانی است كه بر سر برخی قوانین جنجالی در پارلمان عراق مانند گارد ملی بحث و جدل ها همچنان ادامه دارد.
عراقی ها معتقدند كه قانون گارد ملی ارمغان آمریكایی ها برای تقسیم و تجزیه كشورشان است و واشنگتن نیز از دفاع علنی از این طرح ابایی ندارد.
خاورم*1*1770**1010
تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۶
بغداد-ایرنا- در شرایطی كه جنگ علیه داعش در میادین نبرد با ركود نسبی طی هفته های اخیر روبه روست، نبردی سنگین رسانه ای علیه دولت مركزی عراق، بویژه در فضای مجازی درجریان است؛ از عقب نشینی نیروهای مردمی از جبهه ها، تا اعزام مشاوران نظامی روسیه به عراق و عجیب ترین شایعه، تعیین سفیر اسراییل برای بغداد!