به گزارش خبرنگار علمی ایرنا،دكتر بهزاد سلطانی روز چهارشنبه در اولین گردهمایی مدیران شركت های دانش بنیان حوزه سلامت افزود:از 503 طرح مصوب از شركت های دانش بنیان در صندوق نوآوری و شكوفایی، حوزه زیست فناوری با 69 طرح مصوب كه 17 درصد ریالی مصوبات صندوق را تشكیل می دهد، در راس قرار دارد.
وی ادامه داد: داروهای پیشرفته پزشكی با 91 طرح مصوب، 16 درصد ریالی مصوبات صندوق را به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به دیگر مصوبات صندوق در حوزه های مختلف افزود:اگر زیست فناوری، فناوری زیست و مهندس پزشكی را جمع كنیم، 33 درصد مصوبات ریالی صندوق مربوط به حوزه سلامت است.
سلطانی تصریح كرد:به لحاظ تعداد نیز 160 طرح مصوب از 503 طرح مصوب صندوق یعنی حدود 30 درصد كل مصوبات صندوق نوآوری و شكوفایی مربوط به حوزه سلامت است.
وی افزود: این حوزه می تواند پیشران حوزه، های تك كشور باشد.
سلطانی گفت:حوزه سلامت به دلیل بازاری كه در دست دارد، اساتید عملیاتی كه نسبت به دیگر رشته ها دارد، توان نسبی برای شروع كار و نیز مهم بودن كیفیت محصولات می تواند موتور محرك توسعه صنایع كشور شود.
رییس صندوق نوآوری و شكوفایی بیان كرد:شركت دانش بنیان و بخش خصوصی باید در كشور قدرت بگیرند نه قدرت سیاسی بلكه باید در راستای فعالیت خود قدرتمند شوند.
سلطانی در بخش دیگری از سخنان خود به نقش انجمن های صنفی اشاره كرد و گفت:در كشور نقش نهادهای واسط اجتماعی(انجمن های صنفی) بسیار كم رنگ است، در صورتی كه در دیگر كشورها واسط های اجتماعی فعال هستند و حتی قانون وضع می كنند.
وی با اشاره به بخشی از خدمات صندوق نوآوری و شكوفایی برای شركت های دانش بنیان گفت:پرداخت 300 میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه با 4 درصد بهره برای نمونه سازی صنعتی، ثبت پتنت و تست بازار است، همچنین وام 14 درصد 10 میلیارد تومانی برای پیش از تولید، توسعه تولید و صادرات پرداخت می شود.
وی یادآور شد:همچنین صندوق لیزینگ با نرخ 9 درصد به خریداران محصولات شركت های دانش بنیان پرداخت می كند، صندوق موظف است كه به طور مستقیم به شركت های خصوصی تسهیلات دهد.
وی با اشاره به اینكه خلا قبل از صندوق نوآوری و شكوفایی در زمینه اعطای گرنت و حمایت های پژوهشی در كشور حل نشده است ،گفت: معاونان تحقیقات، پژوهش و فناوری باید این امر را در كشور پیگیری كنند، شركت های دانش بنیان باید بحث بودجه برای پژوهش و انجام تحقیقات را باید قبل از مراجعه به صندوق دریافت كنند.
سلطانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تاریخچه شكل گیری صندوق نوآوری و شكوفایی افزود: از زمان شروع فعالیت صندوق در این دولت هزار و 600 شركت تا كنون دانش بنیان شده اند و از این تعداد هزار و 100 شركت طرح خود را به صندوق ارائه كرده و از این تعداد نیز 800 طرح تعیین تكلیف شده است، از این 800 طرح بررسی شده 503 طرح شركت های دانش بنیان مصوب شده است.
وی یادآوری شد: برای 503 طرح مصوب شركت های دانش بنیان 200 میلیارد تومان از بودجه صندوق مصوب شده، همچنین از محل بودجه صندوق برای تامین دفاتر كاری شركت های دانش بنیان نیز 200 میلیارد تومان تصویب شده است كه در مجموع تاكنون 400 میلیارد تومان در صندوق نوآوری و شكوفایی مصوب شده است.
اولین گردهمایی مدیران 443 شركت دانش بنیان در حوزه سلامت امروز چهارشنبه (25 شهریور ) با حضور رییس جمهوری، وزرای بهداشت، علوم ،معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، رییس دفتر رییس جمهوری و معاونان وزرا در سالن اجلاس سران آغاز به كار كرد.
علمی ** 9340 ** 9314**1440
تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۹
تهران-ایرنا-رییس صندوق نوآوری و شكوفایی گفت:تاكنون 65 میلیارد تومان از مصوبات صندوق نوآوری و شكوفایی به حوزه سلامت اختصاص داده شده است كه نشان می دهد،حوزه سلامت نسبت به سایر حوزه ها پیشرو در دانش بنیان شدن است.