رحمان وهاب زاده روز شنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: از این تعداد 11 هزار اصله نهال در كانون های سه گانه ریزگردهای حاشیه دریاچه ارومیه در سه منطقه جبل ارومیه ، فسندوز میاندوآب و چوپانلوی سلماس كاشته شده تا جلوگیری ایجاد بیابان سد شود.
وی اضافه كرد: در كنار برنامه ریزی برای تعیین محل های كاشت ، تحقیقات گسترده ای نیز در راستای تعیین انواع موثر درختان در ایجاد پوشش گیاهی مناسب در حاشیه دریاچه ارومیه صورت گرفته است.
وی اظهار كرد: طبق تحقیقات ، درخت گز و بوته هایی نظیر آتریپلكس و كوخیا در این راستا موثر تشخیص داده شده كه برای بیابان زدایی از این درختان و بوته ها استفاده می شود.
مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی ادامه داد: علاوه بر نهال های كاشته شده در حاشیه دریاچه ارومیه ، 70 هزار بوته گلدانی نیز كاشته شده است.
وهاب زاده گفت: وظیفه اداره كل منابع طبیعی آذربایجان غربی در راستای احیای دریاچه ارومیه ، شناسایی كانون های گرد و غبار در حاشیه این دریاچه بوده كه در این راستا سه كانون در شهرستان ارومیه ، سلماس و میاندوآب شناسایی شده و فعالیت های لازم در آنها در حال اجراست.
وی افزود: جلوگیری از حركت گرد و غبار و ایجاد پوشش گیاهی در مناطق مورد نظر از جمله فعالیت های اجرایی در این راستا در آذربایجان غربی بوده است.
به گزارش ایرنا ، دریاچه ارومیه در 18 سال گذشته با مشكل كم آبی مواجه شده كه این روند در سال های اخیر شتاب بیشتری به خود گرفته است.
خشك شدن بخش وسیعی از این دریاچه زمینه بروز بیابان های حاشیه ای را فراهم كرده كه این امر آینده اكوسیستم منطقه ای را تحت تاثیر قرار داده است.
دولت تدبیر و امید راهكارهای عملی را برای احیای دریاچه ارومیه و جلوگیری از تاثیرات بد ناشی از خشك شدن آن آغاز كرده كه مقابله با بیابان زایی با محوریت فعالیت های سازمان جنگلها و مراتع از جمله این فعالیت هاست.
8137/1905
تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۳
ارومیه ـ ایرنا ـ مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی گفت: بیش از 81 هزار اصله نهال و بوته گلدانی در راستای مقابله با بیابان زایی حاشیه دریاچه ارومیه و ریزگردهای ناشی از آن در این استان كاشته شده است.