دكتر مرتضي ضرابي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با اشاره به اين كه اين درصد در مناطق مختلف كشور متفاوت است، افزود: اين مقدار در شهر اصفهان بين 3 تا 4 درصد، در شهر تهران بين 2 تا 2.5 درصد و در برخي نقاط كشور نيز به كمتر از نيم درصد مي رسد.
وي مقدار جمع آوري خون بند ناف در آمريكا را حدود 5 درصد اعلام كرد و گفت: هر كشوري متناسب با نياز خود به سلول هاي بنيادي خون بند ناف و نيز امكانات و تجهيزات موجود، اقدام به جمع آوري نمونه هاي بند ناف نوزادان مي كند.
ضرابي تعداد نمونه هاي جمع آوري خون بند ناف را بيش از 60 هزار نمونه اعلام و اظهار كرد: اگر تعداد نمونه هاي خون بند ناف در كشور به 100 هزار نمونه برسد با احتمال 70 تا 80 درصد امكان تامين سلول هاي بنيادي به اغلب بيماران فراهم خواهد داشت .
مديرعامل بانك خون بندناف رويان بيان كرد: حدود 100 هزار نمونه خون بند ناف، آمار مناسبي است تا بتوانيم به موقع سلول هاي بنيادي را در اختيار بيماران قرار دهيم.
**غلبه بر بيماري نقض سيستم ايمني و انواع سرطان خون با سلول هاي بنيادي
وي مهمترين استفاده از سلول هاي بنيادي خون بند ناف را براي درمان بيماري هاي خوني و بيماري هايي كه مغز استخوان را درگير مي كند، دانست و گفت: بيماري هايي مثل تالاسمي، انواع سرطان خون، كم خوني هاي مادرزادي و نقص سيستم ايمني بدن با استفاده از سلول هاي بنبادي درمان مي شوند.
ضرابي افزود: هر چند شيوع اين بيماري ها در كشور زياد نيست اما به دليل بالا بودن احتمال مرگ و مير بر اثر آنها، لازم است توجه جدي تري به اين موضوع شود و از پيوند سلول هاي بنيادي براي درمان آنها استفاده شود.
مديرعامل بانك خون بندناف رويان با اشاره به اينكه استفاده از سلول بنيادي در فلج مغزي در مرحله كارآزمايي باليني قرار دارد، اظهار اميدواري كرد كه بتوانيم از سلول هاي بنيادي خون بندناف براي بيماران مبتلا به فلج مغزي استفاده كنيم.
خون بندناف، خوني است كه بعد از تولد نوزاد در جفت باقي مي ماند و معمولا دور انداخته مي شود، اما با توجه به اين كه منبعي غني از سلول هاي بنيادي است، مي تواند مشكل بسياري از بيماران را برطرف كند و به واسطه پيوند سلول هاي بنيادي، اميد تازه اي به آنان ببخشد.
سلولهاي بنيادي خون بندناف جمع آوري شده از نوزادان سالم، پس از انجام آزمايش ها و پردازش، در دماي بسيار پايين در بانك خون بندناف ذخيره مي شوند. پيوند خون بندناف زماني ميسر است كه آنتي ژن سازگاري نسجي بيمار با آنتي ژن سازگاري نسجي خون بندناف مطابقت داشته باشد.
علمي (4) ** 1201 **2017
تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۰
تهران - ايرنا - مديرعامل بانك خون بندناف رويان گفت: در حال حاضر يك تا 1.5 درصد خون بند ناف نوزادان در كشور جمع آوري مي شود، در حالي كه اين مقدار در دنيا 3 تا 5 درصد است.