به گزارش ایرنا از خبرگزاری یونایتدپرس، نتایج این مطالعه جدید نگرانی ها را در خصوص كارآیی سیستم لوزالمعده مصنوعی در جهان واقعی نسبت به محیط آزمایشگاه كه در آن ورزش، رژیم غذایی و سایر عوامل كنترل شده است، رفع می كند.
دیابت نوع یك اختلالی خودایمن است كه در آن لوزالمعده انسولین را بسیار كم می سازد و یا هیچ انسولینی تولید نمی كند.
لوزالمعده مصنوعی سیستمی است كه با اندازه گیری های مكرر یك حسگر، سطح گلوكز در خون را تحت نظر دارد و در زمان نیاز، با استفاده از یك نرم افزار انسولین مورد نیاز را به بدن پمپاژ می كند.
محققان نتایج تازه ترین بررسی استفاده از لوزالمعده مصنوعی در شرایط غیر آزمایشگاهی را كه 12 هفته طول كشید و هر دو گروه كودكان و بزرگسالان را در بر داشت، در كنفرانس سالانه انجمن مطالعه دیابت اروپا كه در سوئد برگزار شد، ارائه دادند.
محققان درباره این مطالعه كه در مجله پزشكی New England منتشر شد، نوشتند: این سلول بتا مصنوعی یا سیستم رها سازی انسولین بر اساس مفهوم آزاد سازی انسولین در واكنش به حسگرها، عمل می كند.
نتایج تحقیق نشان می دهد كه كنترل قند خون در این سیستم بهتر از روش های سنتی تزریق و یا پمپ كه توسط خود بیمار انجام می شود، صورت می گیرد.
سیستم لوز المعده مصنوعی متفاوت از درمان با پمپ های معمولی است به طوری كه در آستانه های متفاوت افزایش و یا كاهش قند خون واكنش بهتری نشان می دهد و متناسب با این تغییرات انسولین در بدن آزاد می كند.
در روش سنتی، برخی از مبتلایان به دیابت نوع 1 به جای چند بار تزریق در روز از یك پمپ انسولین استفاده می كنند. در این روش انسولین از طریق یك كاتتر قرار داده شده در زیر پوست شكم رها می شود. به عبارت دیگر، فرد دیابتی می تواند دكمه ترشح انسولین را پس از غذا خوردن فشار دهد.
با هر دو روش پمپ و یا تزریق، استرس مدیریت بیماری می تواند منجر به برخی عوارض بیماری شود.
اما سیستم لوزالمعده مصنوعی امیدهایی را در زمینه كنترل دیابت نوع یك و كمرنگ شدن احتمال عوارض آن ایجاد كرده است و همچنین می تواند استرس در ارتباط با درمان با انسولین را كاهش دهد.
علمی**2038**2017
تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۹
تهران-ایرنا- نتایج یك مطالعه تایید می كند كه سیستم جدید لوزالمعده مصنوعی در شرایط غیر آزمایشگاهی نیز می تواند كنترل گلوكز را در افراد مبتلا به دیابت نوع یك تا حد زیادی تقویت كند.