به گزارش خبرنگار ايرنا، «سعدالله نصيري قيداري» يكشنبه شب در جشنواره ملي فيلم و عكس درياي دوستي كاسپين در رشت افزود: مي بايست، جهالت را به آموزش علم و فرهنگ تبديل كرد و بجاي جهل در جامعه و ذهن، مي بايد به علم و فرهنگ متوسل شد.
وي ادامه داد : بايد در ذهن مردان و زنان صلح برقرار شود و صلح به معناي نجنگيدن نيست؛ جامعه جهاني بايد به آن عقلانيت برسد كه همراه با نجنگيدن ، عدالت ، حقوق بشر ، مهارت آموزي ، شغل ، امكانات، سلامت فيزيكي و رواني داشته باشد.
نصيري اضافه كرد: متاسفانه بشر امروز همچنان آتش افروز و بدون فضاي صلح و عدالت حركت مي كند و ميليون ها انسان از اين نخوت رنج مي برند.
وي ادامه داد: اميدواريم همه انسان هايي كه عقلانيت را پاس مي دارند بتوانند بر اين غرور و نخوت غلبه كرده و در راه صلح و دوستي گام بردارند.
وي تصريح كرد: يونسكو بدون رقابت هاي سياسي مي كوشد جامعه را از طريق فرهنگ به صلح برساند.
مديرعامل رسانه هاي تصويري نيز در اين مراسم گفت: انجمن سينماي جوان نقش سترگي در آينده هنر كشور به عهده دارد.
حسين مسافر آستانه افزود: در زمانه اي كه سينماي جهان در مقابل هاليوود رنگ باخته است، سينماي ايران جداي از سينماهاي ديگر ايستاده ؛ و سينماي جوان توانسته سينماي خاص را تا عالي ترين سطح فرهنگ و هنر در دنيا نمايندگي كند .
وي بيان كرد: انجمن سينماي جوان به لحاظ تشكيلات كل كشور را درگير امور سينمايي كرده و در واقع آينده ساز سينماي كشور است.
شهردار رشت نيز در جشنواره درياي دوستي كاسپين گفت: جنگ ، صلح و طبيعت برگرفته از مقوله هاي انساني و ذهني است كه در انسان وجود داشته و قابليت عينيت بخشي به آن را دارد.
محمدعلي ثابت قدم افزود : در محدوده جغرافيايي قرار داريم كه اين قابليت را دارد ، در يك نگاه جهاني شده با هويت فرهنگي، خود را از يك هنر اجتماعي شده به يك هنر اقتصادي برساند و البته اين نگاه ، نگاهي كاسبكارانه نيست.
وي ادامه داد: هنرمندان و طبقه متوسط زماني پايدار مي مانند كه بستر اقتصادي زندگي آنان رشد كند و از اين رو اقتصاد شهري را مبتني بر اقتصاد گردشگري قرارداديم و اين مقوله نيازمند تعامل است و اين تعامل با برند سازي ايجاد مي شود.
وي اضافه كرد: نگاه فردي را مي بايست به نگاه عمومي و انسجام تبديل كرد آنچه باقي مي ماند سرمايه اجتماعي است كه اميدواريم براي آن توسعه فرهنگي و فرهنگ توسعه را داشته باشيم.
فيروز فاضلي مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي گيلان نيز در اين آيين گفت: ذهنيت، زبان و رفتار سه مرحله گفتمان است كه جشنواره درياي دوستي كاسپين اين خاصيت را دارد.
وي با اشاره به اينكه گيلان يكي از صلح طلب ترين استان ها و ايران يكي از صلح طلب ترين كشورهاست بيان كرد: هر چقدر كارهاي فرهنگي گسترش يابد بحث امنيت و تعاملات مشترك بهتر برقرار خواهد بود.
وي ادامه داد: توسعه فرهنگي و فرهنگ توسعه دو مقوله متفاوت است و هنرمندان ابزار توسعه فرهنگي هستند.
فاضلي افزود: هفت درصد ورودي دانشگاه هاي كشور در رشته هاي هنر و علوم انساني مربوط به گيلان است و اقبال جلسات فرهنگ و هنر در استان مطلوب است.
وي ادامه داد: انجام كارهاي فرهنگي به منزله كاشتن بذر است و به ثمر رسيدن اين بذر زمان بر خواهد بود.
جشنواره ملي فيلم و عكس درياي دوستي كاسپين با حضور جمعي از مديران فرهنگي كشوري و استاني و جامعه هنري استان در مجتمع فرهنگي هنري خاتم الانبيا(ص) رشت برگزار شد.
تقدير از نفرات برتر ،رونمايي از تمبر يادبود جشنواره دوستي كاسپين و گشايش نمايشگاه عكس با همين عنوان در حاشيه برگزاري جشنواره انجام شد.ك/2
1881/6070**1613
تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۴ - ۰۰:۱۴
رشت - ايرنا - دبيركل كميسيون ملي يونسكو (سازمان علمي، فرهنگي و تربيتي ملل متحد) در ايران تاكيد كرد: روز جهاني صلح به معناي روز هدف يونسكو است.