تهران-ايرنا-صندوق ترميم زمين هاي تخريب شده سازمان ملل متحد، بتازگي به منظور كاهش آلودگي هاي ناشي از مديريت نادرست زمين ها، ارتقاي كيفيت غذا، انرژي و امنيت آبي تاسيس شده است، زيرا اكنون دو ميليارد هكتار زمين در جهان در حال تخريب است.

به گزارش گروه ايرنا از پايگاه اطلاع رساني سازمان حفاظت محيط زيست، سيمون كواتريني بنيانگذار صندوق جهاني تخريب زمين و هماهنگ كننده سيستم هاي جهاني در كنوانسيون سازمان ملل متحد براي مبارزه با بيابان زايي (UNCCD) و هارالد هوبام استاديار دانشگاه لندن در رشته انرژي جهاني و سياست آب و هوا، SOAS اعلام كردند:با استفاده از شيوه هاي ابتكاري كشاورزي، زمين را مي توان به دارايي با ارزش تبديل كرد و جوامع محلي را در بخش مالي هماهنگ با توسعه اجتماعي و حفاظت از محيط زيست بهره مند ساخت.
از مزاياي صندوق جهاني تازه تاسيس ملل متحد براي ترميم زمين هاي تخريب شده، فراتر از توليد، ايجاد درآمد براي استفاده پايدار زمين و حفاظت از اكوسيستم هاي حياتي است، اين صندوق كاهش انتشار گازها بر اثر مديريت نادرست زمين و بهبود مواد غذايي، انرژي و امنيت آب را هدف قرار داده است.
*** چرا ترميم و بازگرداندن زمين هاي تخريب شده به شكل اول، براي آب و هوا بسيار مهم است؟
زمين منبع طبيعي بنيادي و مايه معيشت و غذاي ميلياردها نفر مردم جهان است، خاك و زمين نقشي كليدي در توجه به نابرابري اقتصادي، حفظ تنوع زيستي و مبارزه با تغييرات آب و هوايي جهاني دارند.
*** آيا جنگل ها، مراتع، دشت ها يا بيابان ها كليدي براي ساختن آينده اي پايدار است؟
زمين در معرض خطر است، تخريب زمين، كاهش در كيفيت و ظرفيت توليدي زمين و خاك با توجه به شرايط آب و هوايي، فعاليت هاي انساني از قبيل جنگل زدايي، كشاورزي ناپايدار و معدن كاري بسيار زياد، با سرعت به يكي از بزرگترين چالش هاي قرن 21 تبديل شده و اكنون دو ميليارد هكتار زمين در كره مسكون معادل منطقه اي بزرگ تر از امريكاي جنوبي در حال تخريب است، از اين مساحت 500 ميليون هكتار زمين هاي كشاورزي رها شده اند.
با جمعيت 9.5 ميلياردي جهان تا سال 2050، فرسايش زمين، فشار جمعيت و تغيير آب و هوا به طور فزاينده اي منابع طبيعي ما را فراتر از ظرفيت آن تحت فشار قرار مي دهد، گندمزارهاي موجود به ازاي هر فرد با تخريب متوسط و يا شديد در حال كاهش است، با از بين رفتن سالانه 52 درصد از زمين هاي كشاورزي و بيش از 12 ميليون هكتار، پيش بيني مي شود تقاضاها براي منابع بسيار مهم توليد غذا، سوخت، فيبر و آب افزايش يابد.
هنگامي كه زمين ديگر توليد كننده نباشد، جنگل ها از بين مي رود، هنگامي كه زمين هاي كشاورزي تخريب مي شوند، توليد كنندگان به سمت زمين هاي بكر مي روند كه اغلب عواقبي مضر مانند از دست دادن پوشش جنگلي و توليد گازهاي گلخانه اي اضافي (GHG) دارد.
به گفته هيات بين دولتي تغييرات آب و هوا در تازه ترين گزارش ارزيابي، نزديك به يك چهارم از انتشار گازهاي گلخانه اي جهاني به دليل كشاورزي، جنگلداري و ديگر استفاده ها از زمين (AFOLU) ايجاد شده است.
روشن است كه بايد به فرسايش زمين به عنوان يك مساله جدي و فوري توجه شود، سازمان ملل متحد اهميت اين موضوع براي اهداف توسعه پايدار را (SDGs) به رسميت مي شناسد، فقط يك رويكرد مديريتي چشم انداز پايدار مي تواند بي طرفي تخريب زمين (LDN) را تاييد و وضعيت منابع زمين را حفظ و هر جا كه ممكن است را بهبود بخشد، با اين حال، امنيت مالي براي حمايت از اين برنامه در مقياس گسترده، يك مشكل عمده است.
مكانيسم جهاني (GM) كنوانسيون سازمان ملل متحد براي مقابله با بيابان زايي (UNCCD) براي پاسخ به اين چالش صندوق LDN يا صندوق ترميم زمين هاي تخريب شده را ايجاد كرده است.
اين صندوق به عنوان يك پلتفرم هماهنگي براي امور مالي تلفيقي طراحي شده و مانند يك مشاركت دولتي- خصوصي (PPP) در ميان سرمايه گذاران نهاد خصوصي، موسسات مالي بين المللي و اهدا كنندگان عمل مي كند.
اين صندوق از طريق توانبخشي زمين با ايجاد درآمد براي سرمايه گذاران، از توليد پايدار در زمين ترميم شده، حمايت كرده و به دنبال توليد 2 ميليارد دلار (با پتانسيل 50 ميليارد دلار بيش از 20 سال) در سال است، صندوق با تشويق راه حل هاي عملي كسب و كار پايدار، به صورت خصوصي اداره مي شود.
مكانيسم جهاني (GM) مي داند كه روش هاي عمومي به تنهايي در جلوگيري از تخريب در حال افزايش زمين، كافي نبوده و تنها در همكاري نزديك با بخش خصوصي است كه مدل هاي كسب و كار عملي و پايدار مي تواند سريع تر عمل كرده و به حد كافي برسد.
صندوق جهاني ترميم زمين هاي تخريب شده، از طريق سرمايه گذاري هاي دولتي و خصوصي، حداقل 12 ميليون هكتار از زمين هاي تخريب شده طي يك سال را حمايت مي كند. اين صندوق پس از آن، با تامين مالي بلند مدت و كمك هاي فني، استفاده پايدار و مولد از زمين ترميم شده را با تمركز بر توانبخشي پروژه هاي در مقياس بزرگ پشتيباني خواهد كرد.
رويكرد متوازن بين همه بخش هاي استفاده از زمين از جمله كشاورزي پايدار، مديريت دام پايدار، جنگل زراعي، جنگلداري پايدار، انرژي تجديد پذير، توسعه زيرساخت ها، گردشگري كشورهاي عضو اكو و موارد ديگر مورد توجه اين صندوق است.
ملاحظات سودمند كليدي براي سرمايه گذاران خصوصي در حد متوسط ​​بازده بازار هدف قرار گرفته است، مهمتر اينكه تبديل دارايي هاي نهفته زمين به دارايي هاي مولد، توانمند سازي زمين داران و زمين كاران براي ايجاد يا گسترش مدل كسب و كار سود آور و پايدار بر روي زميني است كه قبلا تخريب يا رها شده و عملكرد ضعيفي دارد، هدف اصلي به شمار مي رود.
كنوانسيون سازمان ملل متحد در طراحي صندوق جهاني ترميم زمين هاي تخريب شده، براي مبارزه با بيابان زايي از طيف وسيعي از ديگر روش هاي پايداري استفاده كرده است، به عنوان مثال، صندوق آب و هوا آلتليا با موفقيت توانست جريان سرمايه را به سوي ترميم زمين مديريت كند.
آنها همچنين براي كاهش تغييرات آب و هوايي از طريق توقف 20 درصدي انتشار گازهاي گلخانه اي CO2 تا سال 2050 سرمايه گذاري كرده اند و اين ميزان، اگر ما به توافق جهاني كربن پايبند بمانيم، ارتباطي معني دار است.
صندوق به علاوه انعطاف پذيري جمعيت هاي آسيب پذير را افزايش و سبب دستيابي به انطباق با تغييرات آب و هوا مي شود، شايد اين اتفاق طولاني مدت به نظر برسد، اما پيامدهاي آن براي تغيير جهاني آب و هوا، امنيت مواد غذايي و آب، حفاظت از اكوسيستم و همچنين فرصت هاي اقتصادي براي جوامع محلي بسيار زياد خواهد بود. راه اندازي رسمي صندوق جهاني ترميم زمين هاي تخريب شده ممكن است در اجلاس COP21 در پاريس بتواند تغيير دهنده مهمي در مسير مديريت پايدار زمين باشد.
علمي 9014**1440