به گزارش خبرنگار ايرنا، ماه مهر با همه زيبايي هايش در راه است و در اين ميان رونق گرفتن بازار مهاباد زيبايي ديگري به اين شهر بخشيده و شور و حال خاصي به خريداران و فروشندگان داده است.
اين روزها اگر گذري بر بازار و بازارچه هاي داخل شهر مهاباد داشته باشيد ، شهروندان مختلف را مي توانيد مشاهده كنيد كه سخت در تدارك خريدهاي مهر فرزندان خود در جنب و جوش هستند.
با گذر از بازار مهاباد مي توان دانش آموزاني را ديد كه با حساسيت و علاقه خاصي به همراه اولياي خود در حال انتخاب و خريد وسايل مورد نياز مدرسه خود از جمله پوشاك ، نوشت افزار و كيف و كفش هستند.
رفت و آمد دانش آموزان همراه با والدين در سطح معابر و خيابان ها كاملا مشهود است و مغازه هاي لباس ، كيف و كفش و لوازم التحرير مملو از شهرونداني است كه در تدارك تهيه لوازم مدرسه فرزندان خود هستند.
امسال علاوه بر بازارچه هاي بزرگ و بازارهاي سنتي و قديمي اين شهر دو نمايشگاه پاييزه و نمايشگاه نوشت افزار و نيازمندي هاي مدارس نيز در مهاباد داير شده و خانواده ها مي توانند كالاهاي مورد نياز خود را از اين نمايشگاهها نيز بخرند.
رييس اداره صنعت ، معدن و تجارت مهاباد به خبرنگار ايرنا گفت: در آستانه شروع سال تحصيلي جديد نمايشگاه پاييزه با حضور توليدكنندگان برتر داخلي در سالن غله اين شهرستان داير شده است.
صادق قادري افزود: در اين نمايشگاه توليد كنندگان استان هاي مختلف كشور در قالب 80 غرفه محصولات خود را شامل انواع كالاها از جمله پوشاك ، لوازم التحرير و نوشت افزار ، خوار و بار ، لوازم خانگي ، حبوبات ، صنايع لبني ، پوشاك مدارس و كيف و كفش به خريداران عرضه كرده اند.
وي اضافه كرد: اجناس عرضه شده در اين نمايشگاه داراي استاندارهاي لازم بوده و از مرغوبيت خوبي برخوردار است كه با تخفيف 15 تا 20 درصد به خريداران عرضه مي شود.
امسال براي نخستين بار نمايشگاه ويژه نوشت افزار و نيازمندي هاي مدارس نيز در تالار وحدت شهرداري مهاباد دايرشده و در اين نمايشگاه نيز در قالب 14 غرفه انواع نوشت افزار ، كتاب هاي كمك آموزشي در مقاطع و رشته هاي مختلف و نيز وسايل مورد نياز مهد كودك ها به خريداران عرضه مي شود.
اين نمايشگاه ها با هدف دسترسي آسان خريداران به كالاهاي مورد نياز و تنظيم بازار كالاهاي اساسي در آستانه شروع سال تحصيلي با همكاري اتاق اصناف و اداره صنعت ، معدن و تجارت مهاباد داير شده است.
بازار خريد و فروش لوازم التحرير در مهاباد اين روزها داغترين روزهاي خود را طي مي كند و دانش آموزان مي خواهند با خريد بهترين و به روزترين نوشت افزار در سركلاس درس حاضر شده و سال تحصيلي جديد را آغاز كنند.
دفترچه هايي با جلدهاي فانتزي و به ويژه قهرمانان كارتوني با صحافي هاي فنري از جمله بيشترين اجناسي است كه در ميان نوشت افزارهاي عرضه شده نظر دانش آموزان را بيشتر به خود جلب مي كند.
هرچند كه برنامه هايي از سوي مسوولان براي جايگزيني شخصيت هاي كارتوني كشورمان با اين شخصيت هاي كارتوني خارجي پيش بيني شده است ولي همچنان انواع نوشت افزارهاي خارجي با برچسب هايي از اين شخصيت ها در بازار نوشت افزار مشاهده شده و دانش آموزان با علاقه اي وصف ناپذير به سوي خريد آنها كشيده مي شوند.
ازدحام در داخل فروشگاه ها و مغازه هاي نوشت افزار در اين روزها هر چه كه بيشتر به روزهاي آغازين مهر نزديك مي شويم بيشتر از پيش مي شود.
بازار خريد و فروش پوشاك ، كيف و كفش نيز اين روزها رونق خاصي پيدا كرده و موجب ازدحام در فروشگاه هاي عرضه كننده اين اجناس نيز شده است.
فروشندگان نيز از اين فرصت استفاده كرده و علاوه بر اينكه تنوع زيادي به كالاهاي خود داده اند اقدام به تخفيف هاي ويژه و دادن جايزه نيز براي جلب مشتري در قبال خريد بيشتر به خريداران كرده اند.
در برخي از مناطق پرازدحام مهاباد در پياده روها و گذرگاه هاي عابران پياده نيز بساط فروش نوشت افزار و كيف مدارس پهن شده و فروشندگان با قيمت هاي پايين تر نسبت به مغازه داران اين وسايل را عرضه مي كنند و به همين خاطر خريداران زيادي را به سوي خود جذب مي كنند.
يكي از والدين در حالي كه مقداري وسايل نوشت افزار خريداري كرده بود از وجود كالاهاي بي كيفيت چيني در بازار گلايه داشت.
محمد ارجمند گفت: در حالي كه بايد فرهنگ حمايت از توليد ملي در بين دانش آموزان نهادينه شود ، اجناس توليد داخل در بازار كمتر ديده مي شود و مردم مجبورند كالاهاي بي كيفيت چيني را خريداري كنند.
يكي ديگر از والدين كه دو فرزند خود را نيز به همراه داشت و از بالا بودن قيمت ها گله داشت ، گفت: خريد كالاهاي مورد نياز براي آنها نيازمند هزينه زيادي بوده و هر سال قيمت ها نسبت به سال قبل افزايش مي يابد.
نازنين ناصري اضافه كرد: لازم است كه مسوولان برخي از كالاها از جمله نوشت افزار را به صورت تعاوني و به قيمت هاي مناسب در بازار عرضه كنند.
يكي از شهروندان كه خود را كارمند يكي از ادارات دولتي معرفي كرد ، گفت: پرداخت شدن زودهنگام حقوق شهريور ماه براي كارمندان ، از دغدغه هاي آنها براي خريدهاي مهر ماه كاسته است.
مهران محمدي افزود: اگر حقوق كارمندان زودتر پرداخت شود آنها مي توانند براي خريدهاي مهر ماه خود زودتر برنامه ريزي و اقدام كنند و از اجناس دست اول بازار كه از تنوع و كيفيت بهتري برخوردار هستند ، خريداري كنند.
وي گفت: نظارت بيشتر مسوولان بر بازار و جلوگيري از سوء استفاده برخي افراد سودجو باعث مي شود كه شهروندان با خيال راحت و اطمينان خاطر بيشتري خريد هاي مهر ماه خود را انجام دهند.
رييس اداره تعزيرات حكومتي شهرستان مهاباد نيز به خبرنگار ايرنا گفت: در راستاي سياست هاي سازماني و به منظور حمايت از مصرف كنندگان اين اداره ضمن رسيدگي فوري و خارج از نوبت به پرونده هاي طرح نظارتي ويژه بازگشايي مدارس ، اقدام به برگزاري گشتهاي مشترك در سطح بازار كرده است.
عبدالله رسولي افزود: بازرسي ها بيشتر از واحدهاي عرضه كننده اقلام مورد نياز در مدارس شامل لوازم التحرير ، كيف ، كفش و پوشاك مدارس انجام مي شود.
آموزش و پرورش مهاباد امسال همچون چند سال پيش لباس هاي متحدالشكلي را براي دانش آموزان پيش بيني كرده و خريد لباس هاي مدرسه براي دانش آموزان تنها براي انتخاب اندازه هاي مورد نظر است.
لباس هاي هم شكل براي دانش آموزان هر چند تا حدودي انتخاب رنگ و تنوع سليقه را از دانش آموزان گرفته و رنگ ها تنها با توجه به مقاطع تحصيلي آنها مشخص مي شود اما اين امر باعث نشده تا فروشندگان پوشاك بيكار بنشينند بلكه آنها نيز اقدام به فروش روپوش هاي متحدالشكل آماده كرده اند.
برخي از شهروندان مهابادي از كيفيت پايين پارچه لباس هاي مدرسه گلايه دارند و مي گويند اين كيفيت پايين باعث مي شود كه والدين مجبور شوند در طول سال چندين دست لباس را براي مدرسه دانش آموزان خود تهيه كنند.
يكي از والدين در اين زمينه گفت: لباس هاي مدرسه با توجه به اينكه در طول هفته توسط دانش آموزان پوشيده مي شود ، بايد از كيفيت بالايي برخوردار باشد.
مستوره فاتحي افزود: اين لباس ها در طول هفته چندين نوبت شسته مي شوند و اين امر باعث مي شود كه رنگ و شادابي لباس ها در همان ماه هاي نخست آغاز سال تحصيلي از بين برود.
رييس اتاق اصناف مهاباد نيز گفت: نوع و كيفيت لباس هاي مدارس از سوي آموزش و پرورش تعيين شده و دوزندگان نقشي در تعيين كيفيت پارچه ها ندارند.
فتاح قاضي افزود: قيمت لباس مدرسه دانش آموزان نيز با توجه به مقاطع تحصيلي آنها نرخ گذاري شده و دوزندگان در اين بخش نيز هيچ دخالتي ندارند.
وي از دوزندگان لباس مدارس خواست كه با بالا بردن كيفيت دوخت رضايت مشتريان خود را جلب كرده و در اين امر نظارت بيشتري داشته باشند.
به گزارش ايرنا ، شهرستان مهاباد بيش از 38 هزار دانش آموز دارد كه تهيه نوشت افزار و لوازم التحرير اين تعداد دانش آموز هر ساله يكي از دغدغه هاي والدين به شمار مي رود.ك3
3020/6185/1905
تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۴
مهاباد ـ ايرنا ـ حضور والدين و دانش آموزان در خيابان ها در آستانه مهرماه و آغاز سال تحصيلي جديد مدارس ، حال و هواي خاصي به بازار شهر مهاباد بخشيده و موجب رونق كار خريد و فروش بازاريان و اصناف مختلف اين شهر در آخرين روزهاي فصل تابستان شده است.