تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۰

سنندج - ايرنا - يكي از جملات ورد زبانش اين بود كه عاقبت به خير شويم و همواره در دعاهاي بعد از نماز، اين جمله را بيان مي كرد.

به گزارش ايرنا، شهيد ماموستا سيد محمد شيخ الاسلام روحاني برجسته اهل سنت كردستان را مي توان مصداق بارز شهيدي بيدار دانست كه با گذشت شش سال از شهادتش هنوز هم مي توان نداي اسلام خواهي و وحدت طلبي او را شنيد. او مصداق عيني و برجسته شهيد منادي وحدت بود.
او يكي از دو روحاني شهيدي است كه در رمضان سال 88 توسط گروه هاي تندرو و مزدور بيگانه به فيض شهادت نايل آمد.
دانشگاه مذاهب اسلامي به مناسبت 26 شهريور سالروز شهادت ماموستا شيخ الاسلام روحاني برجسته اهل سنت كردستان ضمن گرامي داشت ياد و خاطره اين شهيد منادي وحدت، مروري بر زندگي نامه اين دانشمند برجسته داشت.
وي به مدت قريب 20 سال در شهرستان سقز و حدود 6 سال در دانشگاه مذاهب اسلامي فقه و اصول فقه را بر اساس مذهب امام شافعي در دانشگاه تهران تدريس كرد. او سرانجام پس از يك عمر فعاليت هاي علمي، ديني و فرهنگي و تلاش هاي خستگي ناپذيرش در راه اعتلاي وحدت كلمه و دين اسلام هدف كينه توزان و دشمنان اسلام قرار گرفت و در 27 ماه رمضان مصادف با 26 شهريور ماه سال 1388 بعد از اقامه نماز مغرب در مقابل مسجد سيد قطب سنندج به دست عوامل مزدور به فيض شهادت نايل آمد و شهيد منادي وحدت لقب گرفت.

* زندگي نامه شهيد
سيد محمد شيخ الاسلام سوم فروردين ماه سال 1315 هجري شمسي در خانواده اي كاملاً مذهبي در يكي از روستاهاي شهرستان بانه از توابع استان كردستان چشم به جهان گشود. او تحت تعاليم محمد شيخ الاسلام پدرش قرار گرفت و در فضايي پرورش يافت كه 13 نسل پيش از او در راستاي رسالت و آموزه هاي ديني به فعاليت مشغول بودند كه اين مسئله به صورت مكتوب هشت تا نسل پيش از وي موجود است.
وي در محضر علماي بزرگ كردستان به تحصيل علوم اسلامي پرداخت تا اينكه در سال 1336 از سوي عالم و استاد بزرگ منطقه، ملا باقر مدرس مجاز و به عنوان مفتي اعظم مذهب شافعيه در منطقه شناخته شد. پشتكار وي در طلب علم زبانزد خاص و عام بود به طوري كه جهت يادگيري مطلبي تا ساعت ها روي پاهايش مي ايستاد.
شهيد ماموستا شيخ الاسلام قريب به 50 سال از عمر خود را به تدريس و تربيت طالبان علم پرداخت كه نتيجه آن را مي توان در تربيت روحانيان و ماموستاهايي ديد كه همگي آنها از الگوها و نمونه هاي منطقه هستند.

** تربيت طلاب و فضلاي حوزوي و دانشگاهي
وي نزديك به 20 سال در سقز و بانه به صورت سنتي در حجره طلاب و هم در مدارس رسمي علوم ديني و كلاسيك به امر تدريس، تحقيق و تفحص پرداخت و حدود 30 سال نيز در سنندج همزمان كه سمت امام جماعت مسجد سيد قطب را برعهده داشت به امر تدريس، تحقيق و پژوهش در مدارس ديني، آموزش و پرورش و دانشگاه هاي استان مشغول بود.
شيخ الاسلام در اين مدت، شش سال در دانشگاه مذاهب اسلامي تهران، حدود 20 سال در دانشكده الهيات دانشگاه تهران و حدود 10 سال در دانشگاه هاي آزاد اسلامي واحدهاي تهران، سنندج و سقز و ساير دانشگاه هاي سطح استان به تربيت طلاب علوم ديني و دانشجويان مشغول بود.
او در فلسفه، فقه، اصول، تفسير و ساير علوم اسلامي تبحر و مهارت خاصي داشت به طوري كه در انجمن هاي علمي علوم اسلامي عضو فعالي بود.
يكي از جملاتي كه هميشه ورد زبان او بود جمله عاقبت به خير شويم بود به طوري كه در دعاهاي بعد از نمازهاي يوميه، هميشه اين جمله را بيان مي كرد.

** دلدادگي به نظام و ولايت
اين انسان وارسته هميشه مردم را متوجه عملكرد مثبت نظام جمهوري اسلامي ايران مي كرد و مي گفت: از نعمات بزرگ خداوند به مردم منطقه ارزاني داشتن جمهوري اسلامي است.
وي علاوه بر فعاليت هاي ديني و فرهنگي، در دوره هاي سوم و چهارم به عنوان نماينده مردم كردستان در مجلس خبرگان رهبري انتخاب شد و همچنين در شوراي عالي مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي به عنوان عضو فعاليت داشت.
ماموستا همواره از عظمت و بزرگي مرحوم ملااحمد نودشه ياد مي كرد و بارها مي گفت: وقتي از كنار قبرستان شيخ محمدباقر غياثي مي گذرم به خاطر دفن جسد مبارك ملااحمد نودشه در اين مكان احساس خاصي به من دست مي دهد و آرزو دارم كه در جوار ايشان دفن شوم كه عاقبت تحقق يافت.

** منادي وحدت
اگر در جايي از منطقه بين مذاهب، فرق و اقوام مختلف مشكل و يا اختلافي پيش مي آمد قدم پيش مي گذاشت و باعث ايجاد وحدت و انسجام دوباره بين مردم مي شد و او تمام عمر خود را در راه ايجاد تقريب مذاهب اسلامي در منطقه صرف كرد تا جايي كه در اين راه شهيد شد و شهادتش بزرگترين سند اين ادعا است.
به گفته همسر و خانواده و آشنايانش، ماموستا شيخ الاسلام هيچوقت از خواندن نماز شب نمي گذشت و حتي در اواخر عمرش نيز با وجود كهولت سن، اقدام به برگزاري كلاس هاي تفسير قرآن در ماه مبارك رمضان مي كرد كه شهرت ويژه اي پيدا كرده بود.
شهيد ماموستا شيخ الاسلام از لحاظ علمي و اخلاقي در سطح بالايي قرار داشت و اين باعث شده بود كه به شخصيتي ملي و بين المللي تبديل شده و محبوبيت بسيار زيادي داشته باشد.
انساني صاحبنظر، فرهيخته و انديشمند بود و در سطح ملي منادي وحدت بود و هميشه براي رفع مشكلات ملي و منطقه اي تلاش مي كرد و اثرگذار بود.

** نماينده خبرگان در دو دوره پياپي از سوي مردم
مهم ترين فعاليت ماموستا شيخ الاسلامي در حوزه تعليم و تربيت اسلامي بود. وي با مطالعه عميق و تحقيق گسترده خود دريافته بود كه فرهنگ اسلامي حاوي چه عمق و غنايي است و اگر مسلمانان به روح تعاليم اسلامي توجه كنند و بدان آگاهي يابد فتنه گران و نيرنگ بازان نمي توانند به حكومت اسلامي صدمه اي بزنند از اين روي در مسجد و مدرسه و دانشگاه در كوچه و خيابان تلاش مي كرد متناسب با موقعيت ها گوشه هايي از فرهنگ اسلامي را به آگاهي مردم برساند، ابهام را بزدايد، تفرقه ها را به وحدت بكشاند و ناهمواري ها را هموار سازد.
عموم مردم او را خوب شناخته بودند و به همين سبب وي را به نمايندگي خود در خبرگان رهبري در دو دوره پياپي برگزديدند تا بتوانند نقش خود را در استوارسازي نظام اسلامي به خوبي ايفا كنند و دشمنان نظام نيز اين بزرگوار را شناخته بودند كه تاب تحمل او را نداشتند و چون توانايي مقابله در برابر استدلال هاي محكم او را نداشتند به حذف فيزيكي وي روي آوردند.
سرانجام فعاليت هاي علمي، ديني و فرهنگي ماموستا شيخ الاسلام و تلاش هاي خستگي ناپذيرش در راه اعتلاي وحدت كلمه و دين اسلام باعث شد تا هدف كينه توزان و دشمنان اسلام قرار گيرد و در 27 رمضان (شب قدر) سال 1388 بعد از اقامه نماز مغرب در مقابل مسجد سيدقطب سنندج به دست عوامل مزدور به فيض شهادت نايل آيد و بنا به وصيت خود پيكر مباركش در قبرستان تپه شيخ محمد باقر سنندج (يكي از قبرستان هاي داخل شهر) دفن شود.

** پيام رهبر انقلاب در فقدان اين عالم شهيد
همان زمان حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظّم انقلاب اسلامي درپي حادثه خونين تروريستي در كردستان، شهادت ماموستا شيخ الاسلام نماينده مردم استان كردستان در مجلس خبرگان رهبري را تسليت گفتند.
در پيام رهبر انقلاب آمده است: با تاسف و اندوه فراوان اطلاع يافتم كه دست جنايتگر و گنهكار مزدوران استكبار و ارتجاع به خون عالم مجاهد و روحاني خدمتگزار جناب ماموستا شيخ الاسلام نماينده مجلس خبرگان رهبري آلوده شده و آن مرد شريف و خدوم پس از ده ها سال دفاع صريح از حق، به دست جنود باطل به شهادت رسيده است.
ايشان افزودند: براي آن دشمنان سنگدل، كُرد و فارس و شيعه و سنّي تفاوت نمي كند. دل پليد و پُركينه آنان حتي به روحاني كهنسالي چون شهيد مظلوم ماموستا شيخ الاسلام نيز با قساوت و شقاوت دستِ ستم مي گشايد. لعنت خدا و رسول و مومنان بر آن خونخواران و مراكز اصلي پشتيباني و فرماندهي آنان باد.ك/1
1904