دكتر فرهاد گلي پور روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، با اشاره به اينكه رعايت و به كارگيري برخي نكات مي تواند ابتلا به بيماري آلزايمر را به ميزان قابل توجهي كاهش دهد، افزود: گسترش زندگي مدرنيته و ظهور و بروز ريز فاكتورهاي متعدد موجب شده ابتلا به بيماري هاي مختلف از جمله آلزايمر در بين عموم مردم افزايش يابد.
وي يادآوري كرد: آلزايمر شايع ترين علت دمانس به شمار مي رود، دمانس، تخريب پيش رونده توانايي هاي شناختي را شامل مي شود كه به تدريج حافظه و عملكرد ذهني فرد را تحت تاثير قرار مي دهد و فرد در انجام وظايف روزانه زندگي روزمره خود با مشكل جدي مواجه مي شود.
گلي پور با بيان اينكه اولين علامت بيماري آلزايمر با اختلال عملكرد شناختي و كاركرد شناختي مغزي آغاز مي شود، ابراز كرد: در اين مرحله معمولا حافظه كوتاه مدت زودتر دچار آسيب مي شود و به مرور زمان فرد در استدلال، يادگيري و ارتباط برقرار كردن با محيط و ديگران، دچار مشكل مي شود و آگاهي خود را نسبت به زمان و مكان از دست مي دهد.
وي افزايش سن را عاملي مهم در ابتلاي افراد به بيماري آلزايمر اعلام كرد و گفت: افزايش سن معياري مهم در ابتلا افراد به اين نوع بيماري به شمار مي رود و بيشتر در رده سني بالاي 65 سال نمايان و قدري در زنان بيشتر از مردان مشاهده مي شود.
اين متخصص مغز و اعصاب بيمارستان ولي عصر(عج) استان زنجان ادامه داد: افزايش سن به معني گرفتاري تمامي افراد به اين بيماري نيست بلكه وجود ريزفاكتورهاي مختلف شرايط مستعد تري را براي ابتلا فراهم مي كند.
به گفته وي مشكلات سيستم قلبي، عروقي، چاقي و ديابت، ضربه به سر نيز مي تواند در بروز اين بيماري نقش تاثير گذاري داشته باشد.
** ناتواني در قضاوت و استدلال از علايم بيماري آلزايمر
گلي پور با بيان اينكه بيمار مبتلا به آلزايمر به دليل اختلال در عملكرد شناختي مشكلاتي ديگري نيز دارد، ادامه داد: افسردگي، اضطراب و بيقراري، بي اختياري ادرار، تكرار يك رفتار يا بيان يك عبارت به صورت مكرر، عدم تشخيص موقعيت زمان و مكان ،اختلال در تصميمگيري و حل مساله ، مشكل در به خاطر آوردن جزئيات اتفاقات و مكالمات اخير و اختلال در يادگيري مطالب جديد از ديگر علايم اين بيماري است.
وي بيان كرد: هم اكنون راه درماني خاص براي بيماري آلزايمر وجود ندارد و مي توان با دارو درماني نسبت به كنترل بيماري آن اقدام كرد.
وي خاطرنشان كرد: جمعيت سالمند در هر جامعه اي بيانگر افزايش بيماري آلزايمر است و بر اين اساس بايد اقدامات جامع پيشگيرانه در اين بخش انجام گيرد.
مدير گروه بخش اعصاب دانشگاه علوم پزشكي زنجان گفت: فعاليت هاي ذهني مانند مطالعه و حل جدول از تخريب سلول هاي مغزي جلوگيري مي كند.
سازمان جهاني آلزايمر شمار كل مبتلايان به زوال عقل را در سراسر جهان 47 ميليون نفر اعلام كرده كه تعداد اين بيماران به سرعت رو به افزايش است.
6085/7320/1352
تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۱
زنجان - ايرنا - مدير گروه بخش اعصاب دانشگاه علوم پزشكي زنجان گفت: تغذيه سالم و فعاليت هاي ورزشي و ذهني از خطر ابتلا به بيماري آلزايمر جلوگيري مي كند.