پكن - ایرنا - گزارش وزارت كشور ژاپن نشان می دهد جمعیت این كشور با سرعتی نگران كننده در حال پیر شدن است به طوری كه برای نخستین بار شمار افراد دارای عمر بالای 80 سال از مرز 10 میلیون نفر عبور كرده است.

به گزارش ایرنا، بر اساس این آمار، جمعیت سالمندان بالای 65 سال در این كشور نیز به 33 میلیون و 840 هزار نفر رسیده است.
این رقم معادل 26.7 درصد كل جمعیت ژاپن است و مسئولان این كشور از بابت رشد سریع جمعیت سالمند خود ابراز نگرانی كرده اند.
وزارت كشور ژاپن در تازه ترین بررسی های آمار خود خاطرنشان كرده كه جمعیت بالای 80 سال در این كشور نزدیك به هشت درصد از كل جمعیت را به خود اختصاص داده است.
براساس گزارش موسسه تحقیقات جمعیت و تامین اجتماعی ژاپن، تا سال 2040 میلادی بیش از 36 درصد از جمعیت این كشور بالای 65 سال خواهند داشت.
بیش از 14 میلیون نفر از سالمندان ژاپنی مرد و نزدیك به 20 میلیون نفر از آنها زن هستند.
این آمار را وزارت كشور ژاپن این هفته به مناسبت روز سالمندان در این كشور منتشر كرده است.
با توجه به استانداردهای جهانی كه امید به زندگی 85 سال تعیین شده است، درحال حاضر كشورهایی همچون ژاپن و كره به این استاندارد رسیده اند.
دولت ژاپن پس از ناكامی در رابطه با تلاش‌های مختلف خود برای افزایش جمعیت این كشور، سال گذشته دست به ابتكاری جدید زده و بودجه‌ای را به برگزاری مراسم ویژه همسریابی در كشورهای مختلف برای اتباع خود اختصاص داده بود تا كشور را از مشكلی كه به آن دچار شده نجات دهد.
در این طرح كه به طرح تشویقی «شینزو آبه» نخست وزیر این كشور مشهور بود، مبلغ سه میلیون ین (29 هزار و 527 دلار) از بودجه كشور به برنامه‌های تشویقی افزایش جمعیت اختصاص یافت.
هدف این برنامه‌ها معكوس ساختن نرخ منفی افزایش جمعیت ژاپن اعلام شد كه به سرعت در حال افزایش است.
حمایت از ازدواج، كانون خانواده و تشویق زوج های جوان به فرزندآوری یكی از مهمترین راهبردهای رهبران ژاپن برای افزایش نرخ زاد و ولد در این كشور است.
در این برنامه، مقام های شهرهای مختلف ژاپن می توانند مبالغی را برای پروژه های مختلف برای حمایت از ازدواج و افزایش جمعیت استفاده كنند.
در جشن های همسریابی كه مقام های محلی شهرهای مختلف ژاپن آن را برگزار می كنند، دختران و پسران جوان با یكدیگر آشنا می شوند.
مقام های ژاپنی پیش بینی كرده اند اگر روند فعلی زاد و ولد همچنان ادامه یابد ژاپن حدود یك سوم از جمعیت خود را در 50 سال آینده از دست خواهد داد.
به گزارش ایرنا، افزایش شمار سالمندان در ژاپن سبب بالا رفتن هزینه های روز افزون بیمه های اجتماعی به ویژه برای خدمات پزشكی و مراقبت های درمانی برای سالخوردگان نیز شده است.
این مساله سبب شده تا رقم درخواستی دولت ژاپن برای بودجه سال 2016 از رقم 100 تریلیون كنونی به 102 تریلیون ین (840 میلیارد دلار ) برسد كه بیشترین رقم درخواستی تاكنون است.
وزرات بهداشت و بهزیستی ژاپن در نظر دارد حدود 253 میلیارد دلار بودجه تقاضا كند كه بیشترین رقم بودجه در بین وزارتخانه هاست.
آساق*1597 ** 2023