به گزارش ایرنا، عصام الزدجالی گفت: محور اصلی مذاكرات هیات ایرانی و عمانی در تهران بر سر آماده سازی شرایط برای پیشبرد پروژه خط لوله صادرات گاز ایران به عمان بود و در كنار آن ظرفیت های همكاری میان دو طرف در بخشهای مختلف نفت، گاز و پتروشیمی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی افزود: در این دیدار برای طرف های عمانی فرصت خوبی برای آشنایی با شركتهای ایرانی فعال در صنعت نفت و گاز فراهم شد، بنابراین ما می توانیم با استفاده از فرصتهای اقتصادی پیش روی تهران و مسقط همكاری های دو جانبه را گسترش دهیم.
بیژن زنگنه وزیر نفت ایران و محمد بن حمد الرمحی وزیر نفت و گاز عمان روز دوشنبه (٣٠ شهریورماه) در مركز همایشهای تخصصی شركت ملی نفت ایران (كوشك) دیدار و گفتگو كردند.
الزدجالی با اشاره به فضای دوستانه مذاكرات دو هیات نفتی ایران و عمان در تهران، گفت: در این دیدار طرف ایرانی فرصت های موجود برای حضور در پروژه های پالایشی را مطرح كردند و ما نیز به دنبال بررسی ظرفیت های موجود برای سرمایه گذاری و مشاركت در این پروژه ها هستیم.
وی تصریح كرد: ما درباره پروژه های ساخت چند پالایشگاه میعانات گازی با ظرفیت روزانه ٦٠ هزار بشكه در جنوب ایران اطلاعاتی به دست آورده ایم، به نظر می رسد شركت های ایرانی فعال در این پروژه ها به دنبال شریك خارجی در این طرح ها هستند.
مدیرعامل شركت نفت عمان گفت: ما خواهان مشاركت برابر در اجرای این پروژه های پالایشی و برداشت عواید از آن هستیم.
زنگنه پس از دیدار با هیات عمانی به ریاست الرمحی با بیان اینكه عمانی ها همچنین علاقمند به همكاری با ایران در توسعه طرحهای نفت و گاز ایران شده اند، گفت: ایران ضمن استقبال از این پیشنهاد امیدوار است همكاری با شركتهای عمانی گسترش یابد و قرار شد مذاكرات در این زمینه میان دو طرف به صورت جدی پیگیری شود.
طرح پالایشی فراگیر سیراف در قالب هشت پالایشگاه میعانات گازی مستقل به ظرفیت روزانه ٦٠ هزار بشكه با هدف اجرایی كردن سیاستهای اقتصاد مقاومتی و اصل 44 قانون اساسی، همچنین جلوگیری از خام فروشی و ایجاد ارزش افزوده، از سوی وزارت نفت ایران و مشاركت بخش خصوصی هدایت می شود.
زمین محل احداث این طرح به مساحت حدود ٢٥٠ هكتار (حدود ٣٠ هكتار برای هر پالایشگاه میعانات گازی) در نظر گرفته شده و از طرف سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در سایت ٢ پارس جنوبی به صورت اجاره ٢٠ ساله به متقاضیان بخش خصوصی واگذار می شود و پس از انقضای زمان اجاره، با موافقت سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس قرارداد اجاره زمین قابل تمدید خواهد بود.
یش بینی می شود ساخت این پروژه از سال ٩٥ آغاز شود و حدود ٣ سال به طول انجامد.
زنگنه پیش تر درباره این پروژه گفته بود: با اجرایی شدن طرح فراگیر پالایشی سیراف از خام فروشی یك میلیون بشكه میعانات گازی پارس جنوبی جلوگیری می شود.
براساس این گزارش، انتظار می رود با تكمیل فازهای میدان گازی پارس جنوبی تا سال ١٣٩٦ تولید میعانات گازی ایران به روزانه یك میلیون بشكه برسد.
مهمترین محل استقرار پالایشگاههای میعانات گازی دنیا هم اكنون در كشورهای آمریكا، روسیه، قطر، امارات و كره جنوبی است.
همزمان با سفر الرمحی به تهران، قرارداد مطالعه خط لوله صادرات گاز ایران به عمان با شركتهای ایرانی نیز امضا شد، براساس این قرارداد انجام مطالعه بخش دریایی صادرات گاز ایران به عمان به شركت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران (IOEC) سپرده شد.
این قرارداد میان مدیران عامل شركت ملی صادرات گاز ایران، شركت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران و سیف بن حمد السلمانی، مدیركل برنامه ریزی و ارزیابی پروژه ها در وزارت نفت و گاز عمان امضا شد.
در همین مطالعه بخش خشكی صادرات گاز ایران به عمان نیز به شركت مهندسین مشاور پارس داده و قرارداد آن میان مدیران عامل شركت ملی صادرات گاز ایران و شركت مهندسین مشاور پارس امضا شد.
اقتصام(2)2022**1558
تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۰
تهران - ایرنا - مدیرعامل شركت نفت عمان گفت: ما خواهان مشاركت برابر در اجرای پروژه های پالایشی سیراف و برداشت عواید از آن هستیم.