مشهد - ایرنا - آستان ملائك پاسبان رضوی همزمان با روز عرفه میزبان صدها دلسوخته و عاشق مكتب نبوی بود، آنان كه دل به عطوفت امام رئوف سپرده و دستان نیاز خود را به سوی معبود بلند كرده بودند و یقین به اجابت دعایشان داشتند.

معاون اماكن متبركه و امور زائران آستان قدس رضوی روز چهارشنبه در این خصوص گفت: افزون بر یك میلیون نفر توفیق شركت در مراسم پرفیض دعای عرفه را در حرم مطهر امام رضا(ع)رضوی یافتند.
سیدخلیل منبتی افزود: در روز عرفه بیش از 250 هزار متر از صحنها و 70 هزار متر از رواقهای حرم مطهر رضوی مفروش و آماده‌ پذیرایی از زائران و مجاوران شد.
وی بیان كرد: مراسم روز عرفه امسال از ساعت 14 آغاز شد و تا ساعت 17 ادامه داشت كه حضور پرشور زائران و مجاوران در صحن و سرای حرم قدسی چشمگیر بود و بر معنویت فضا افزود.
معاون اماكن متبركه و امور زائران آستان قدس رضوی گفت: در روز عرفه امسال پنج هزار و 500 نفر از خدمه و خدمت ‌یاران حرم مطهر رضوی توفیق خدمتگذاری به زائران علی بن موسی الرضا(ع) را داشتند.
وی افزود: صوت و تصویر مراسم عرفه از همه‌ اماكن متبركه از طریق تلویزیونهای پهن پیكر و بلندگوها پخش و همچنین در این روز 500 هزار جلد كتاب دعای عرفه در 22 پایگاه ویژه‌ كتب توزیع شد.
صدها هزار زائر ظهر امروز نهم ذی الحجه مصادف با نخستین روز مهر همه صحنها و رواقهای حرم مطهر امام رضا(ع) را پر كردند. چشمانشان گریان و دستانشان به سوی گنبد طلا قد كشید تا با تضرع و زاری در مقابل یگانه خالق متعال، زنگار گناه را از دلهایشان بزدایند و از رحمت ایزدی بهره مند گردند.
زائران حرم قدسی در این روز بزرگ از دور و نزدیك خود را به آستان ثامن الحجج علی بن موسی الرضا(ع) رساندند تا عرفه را در كنار مضجع شریفش باشند و با نجواهای عاشقانه دلهایشان را صیقل داده و در پیشگاه مقدس حضرت یقین به استجابت دعایشان صدچندان شود.
آستان هشتمین نور مامنی است كه آغوشش را به سوی همه گشوده است، حضور پرشور زائران و دستان گشوده آنان به سوی آسمان در صحن و سرای مقدس امام رئوف در روز عرفه، صحرای عرفاتی را در اذهان تداعی می كند كه حجاج و عاشقان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) یكصدا با چشمان اشكبار دعای بندگی و طلب بخشش را زمزمه می كردند.
عرفه روزی مقدس در بین مسلمانان است، جبرییل عرفات را به حضرت ابراهیم(ع) توصیه كرد كه محل اعتراف آدمیان به گناهان خود باشد. حضرت امام حسین(ع) در چنین روزی مناجات عاشقانه ای پیش از رفتن به صحن نبرد با جور داشت و در طول قرنها مناجات ایشان ذكر و اظهار تضرع بندگان در پیشگاه خدا بوده است.
از شیخ حر آملی نقل است كه روایت شده اگر كسی در روز عرفه گمان كند خداوند دعای او را نمی پذیرد بزرگترین گناه را مرتكب شده است. بزرگان دین می گویند عرفه روزی است كه خداوند متعال بندگان را به طاعت و عبادت فرامی خواند، خوان كرم و بخشش خود را به پهنای همه زمین می گستراند تا بندگان از این فرصت بهره گیرند و از بار گناهان خود بكاهند.
عرفه فرصتی برای بازگشت انسان به اصل و جایگاه اولیه‌ اش است و بهترین مكان برای بهره جستن از این فرصت، آستان ملائك پاسبان رضوی است. آنجا كه شیعیان دل را به پنجره فولادش گره می زنند، صحن و سرایش بوی معنویت می دهد و انوار قدسی هشتمین نور، روح زائران و مجاوران را نوازش و دلشان را گرم می كند.
یكی از كارشناسان مذهبی در این باره می گوید: از غروب شب هشتم ذی الحجه تا غروب روز عرفه بندگان تقصیركار پروردگار دستان عفو و حاجت نیازمند خود را به سوی درگاه ایزدی بلند می كنند تا از باران رحمت و گذشت خالق یكتا بهره مند شوند.
حجت الاسلام سید محمدجعفر طباطبایی افزود: هر لحظه از روز عرفه فرصتی گرانبها برای عفو گناهان است و آنان كه از فرصت شبهای قدر نتوانستند برای بخشش گناهان خود بهره گیرند عرفه برایشان فرصتی مغتنم است.
وی بیان كرد: هیچ سائلی در این روز از درگاه خداوند ناامید بازنمی گردد، روز عرفه روز استجابت حاجات است و همه دعاها در این روز مستجات می شود خواه برای خود باشد یا دیگران.
او اظهار كرد: خواندن دعا و زیارت امام حسین(ع) در این روز محبت خداوند را در دل بندگان افزون می سازد و در روایات آمده است كه خداوند در ابتدا زائران امام حسین(ع) و سپس زائران درگاه خود را مورد تفقد قرار می دهد.
در روز عرفه مستحب است كه بعد از نماز ظهر و عصر دو ركعت نماز خوانده و در هنگام قنوت دستها بالاتر از سر به سوی آسمان گرفته شود؛ دعا كند و طلب مغفرت نماید تا دعایش مستجاب شود.
7489/1858/1772