نادر منصور كیایی شامگاه پنجشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینكه دفتر مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش برنامههای خود را در سه محور اجرا می كند، افزود: یكی از این محورها، برنامه های فرهنگی است كه با هدف آگاه سازی و ارتقای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در سطح جامعه و ایجاد نهضت فرهنگی و پیشگیری اجرا می شود.
وی از انتشار مجلات پیشگیری برای فرهنگیان، والدین و دانش آموزان در سطح كشور خبر داد و یادآور شد: بسته های فرهنگی پیشگیری در خصوص شناخت رفتارهای پرخطر و راهكارهای آن نیز در مدارس كشور با پنج میلیون تیراژ توزیع می شود كه شامل دفترچههایی با عنوان« آنچه و الدین باید بدانند» است.
مدیر كل دفتر مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش گفت: این بستههای فرهنگی نیز با یك میلیون تیراژ برای فرهنگیان همه مدارس كشور در بخشهای آموزشی، پرورشی و اداری در هفته اول مهر توزیع می شود.
منصور كیایی از توزیع آلبوم پیشگیری از آسیبهای اجتماعی با عنوان «از خودت مراقبت كن» در سطح مدارس متوسطه دوم خبر داد و افزود: در فاز اول 9 هزار و در فاز دوم نیز 9 هزار نسخه دیگر از این آلبوم توزیع می شود.
وی اظهار كرد: آلبوم از خودت مراقبت كن در هفته اول مهر توزیع می شود كه این آلبوم شامل 22 قطعه پوستر در خصوص شناخت رفتارهای پر خطر دانش آموزان دوره دوم متوسطه است.
مدیر كل دفتر مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش گفت: نخسین برنامه ای كه در این وزارتخانه اولویت دارد برنامههایی با رویكرد آموزشی و پیشگیری است.
منصور كیایی اظهار كرد: اعتقاد داریم پیشگیری از طریق آموزش و مهارت ها در كلاس درس با همكاری معلمان انجام شود چرا كه این اقدام نقش موثری در مراقبت از كودكان و نوجوانان در برابر آسیبهای اجتماعی دارد.
وی ادامه داد: برنامه های آموزش و پیشگیری نیز با رویكرد رشد مدار انجام می شود و در این برنامه آموزشهایی كه در مورد پیشگیری انجام می دهیم متناسب با ویژگیهای رشدی دانش آموزان است.
مدیر كل دفتر مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش گفت: هر كدام از این آموزشها در مقاطع مختلف تحصیلی متناسب با ویژگی های رشدی دانش آموزان بوده و نوع آموزش متفاوت است و از مقطع ابتدایی به بالا سطح بالاتری از آموزشها به این قشر ارایه می شود.
منصور كیایی یادآور شد: در تلاش هستیم كه الویت طرح های آموزش و پیشگیری را تقویت، گسترش و سطح پوشش در مدارس را بالا ببریم.
وی تاكید كرد: آموزشهایی نیز در خصوص شناخت سبكهای فرزند پروری، رفتارهای پرخطر و راهكارهای مراقبت از نوجوانان برای یك میلیون و 250 نفر از والدین ارایه شده است و در سال گذشته برای 160 هزار نفر از فرهنگیان نیز در زمینه شناخت رفتارهای پر خطر، ارتباط موثر با دانش آموزان و شناخت راهكارهای مراقبت از نوجوانان برگزار شد.
مدیر كل دفتر مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش گفت: طرحهای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی رشد مدار برای سه میلیون نفر از دانش آموزان سراسر كشور اجرا شده است.
منصور كیایی ادامه داد: غیر از آموزش، كتابهای درسی پایه های ششم، هفتم و هشتم مطالبی در خصوص شناخت رفتارهای خود مراقبتی گنجانده و در پایه هشتم اشاره مستقیمی به رفتارهای پرخطر شده است.
وی افزود: درس سبك زندگی و مطالعات اجتماعی آموزش و پیشگیری در اولویت برنامه های آموزش و پرورش است.
منصور كیایی یادآورشد: برای سال تحصیلی جدید یك كتاب «راهنمای آموزش پیشگیری» در كلاس درس برای معلمان در مقطع ابتدایی و دو كتاب دیگر نیز با همین عنوان برای دورههای اول و دوم متوسطه در دست تالیف قرار دارد.
وی تاكید كرد: این كتابها به معلمان كمك می كند تا راههای آموزش و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی را بیاموزند.
وی محور دوم برنامه های این وزراتخانه را فرهنگی خواند كه با هدف آگاه سازی و ارتقای موضوع پیشگیری در سطح جامعه و ایجاد نهضت فرهنگی و پیشگیری در جامعه اجرا می شود.
مدیر كل دفتر مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش گفت: مراقبت اجتماعی با اهداف مشاركت همه ذینفعان و مشاركت جامعه و والدین انجام می شود و در این زمینه طرح مدارس مراقب را داریم كه با رویكرد جامعه محور است یعنی از ابتدای نوشتن تا اجرا همه ذی نفعان مشاركت كنند.
منصور كیایی اظهاركرد: علاوه بر برنامههایی كه برای همه دانش آموزان در سطح كشور اجرا می شود برنامههای ویژهای نیز برای دانش آموزان در معرض خطر با هدف ارتقای توانمندی آنان در برابر آسیبهای اجتماعی در دست اجرا است كه این پروژه وارد سومین سال اجرا می شود.
وی با بیان اینكه از ابتكارات و تجربیات موفق سایر كشورها برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در آموزش و پرورش استفاده می شود، تاكید كرد: دغدغه ما در اجرای این برنامه ها و طرحها رعایت ملاحظات فرهنگی و تربیتی كشور خودمان است.
منصور كیایی افزود: در اجرای طرح فست «همكاری مدرسه و خانواده» نیز همانند بسیاری دیگر از طرحها ملاحظات فرهنگی و تربیتی رعایت می شود.
مدیر كل دفتر مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش گفت: حدود دوسال است كه طرح فست با همكاری مشترك آموزش و پرورش و ستاد مبارزه با مواد مخدر اجرا می شود و در این مدت تلاش شده كه ضمن مرور و مطالعه دقیق ادبیات و منابع آموزشی مربوط به این طرح نكات مورد نظر در مورد شیوه مناسب اجرای آن مطابق با ملاحضات فرهنگی و تربیتی رعایت شود.
منصور كیایی افزود: طی این دو سال هیچ شتابی به خرج ندادیم و زمان زیادی صرف مطالعه دقیق این طرح داشتیم و فرهنگیان آموزش و پرورش در استانها در كارگاههای مربوط به آن آشنا شده اند این نیروها نیز پیشنهادات خود را در خصوص اجرای طرح فست اعلام كردند.
وی ادامه داد: حاصل تبادل نظر و مطالعه دقیق جمع بندی شد و با همكاری ستاد مبارزه با مواد مخدر در حین اجرا مقولههای فرهنگی - تربیتی اعمال شد.
مدیر كل دفتر مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینكه طرح «همكاری مدرسه و خانواده» یا فست بومی شده است و جای نگرانی در مورد اجرای آن وجود ندارد.
منصور كیایی خاطرنشان كرد: این طرح برای نخستین بار در هفت مدرسه ابتدایی استان تهران اجرا شد كه شاهد استقبال خوب والدین بودیم و در مورد شیوه اجرا راهنمایی های لازم و نظرات والدین نیز دریافت شد.
2077/7325/3001
تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۳
زنجان - ایرنا - مدیر كل دفتر مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش گفت: آلبوم «از خودت مراقبت كن» در هفته اول مهر در 18 هزار مدرسه دوره دوم متوسط در خصوص پیشگیری از آسیبهای اجتماعی توزیع می شود.