به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس، شایع ترین روش درمان آلرژی، ایمونوتراپی آلرژن یا تزریق آلرژی نام دارد كه حساسیت را نسبت به مواردی مانند گربه، زنبور یا گرده كاهش می دهد. آلرژن به موادی گفته می شود كه باعث واكنش های آلرژیك در بدن می شوند. در این روش مواد آلرژن درون بسته ای از نانوذرات قرار می گیرند و پس از ورود به بدن به آرامی آزاد شده و به سلول های هدف می رسند. در واقع این روش سیستم ایمنی را به مرور به تحمل آلرژن عادت می دهد.
این روش موجب كاهش عوارض جانبی ایمونوتراپی آلرژن از جمله شوك آنافیلاكتیك می شود.
ایده استفاده از نانوذرات به منظور رهاسازی آلرژن در بدن ایده جدیدی نیست، اما نانوذراتی كه تا كنون به عنوان حامل برای انتقال آلرژن مورد استفاده قرار گرفته اند، با سرعت بسیار كمی در بدن بیماران تجزیه شده اند و فرآیند آزادسازی آلرژن ها بسیار كند به انجام رسیده است. برای حل این مشكل محققان دانشگاه ماینز آلمان با استفاده از تركیب پلی اتیلن گلیكول، نانوذراتی را تولید كردند كه آلرژن ها را دقیقا در محل سلول های هدف، آزاد می كنند و به محض برخورد با مولفه های اسیدی، این سلول ها به سرعت تجزیه می شوند و آلرژن ها با سرعت بیشتری در بدن آزاد می شوند.
در جریان آزمایش های انجام گرفته، مشخص شد در این شیوه آلرژن ها تنها در اثر واكنش سلول های سیستم ایمنی بدن آزاد می شوند و سایر سلول ها در این فرآیند آزادسازی، تاثیری ندارند.نتایج این تحقیقات در نشریه Biomacromolecules منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259**1440
تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۱
تهران-ایرنا-محققان آلمانی موفق به توسعه روشی شده اند كه با استفاده از نانوذرات، عوارض جانبی درمان آلرژی را كاهش می دهد.