در اين گزارش كه در روز يكشنبه پنجم مهر 1394 هجري خورشيدي به قلم سندوس محمدي منتشر شده، آمده است: روز گذشته، وزير بهداشت از قرنطينه حجاج مشكوك به بيماري كرونا خبر داد و گفت: تيمهاي بهداشتي در 200 پروازي كه حجاج را به كشور بازميگرداند، حضور خواهند داشت.
سيدحسن قاضيزاده هاشمي اظهار كرد: ويروس كرونا، پيش از مراسم حج در عربستان وجود داشت و در حال حاضر با توجه به اينكه تعدادي از مجروحان در بيمارستانهاي اين كشور بستري شدند، خطر ورود اين ويروس به كشور افزايش مييابد.
او با بيان اينكه ويروس كرونا كه در برخي از بيمارستانهاي عربستان وجود دارد، ارتباطي با حادثه ناگوار منا ندارد، افزود: با توجه به شرايط حاضر، و به دليل حفظ سلامتي حجاج و اطرافيان آنها سختگيريهاي لازم در مبادي ورودي حجاج به كشور بهويژه براي حجاجي كه در بيمارستانهاي عربستان بستري بودند افزايش مييابد. به گزارش تسنيم، او افزود: وزارت بهداشت بلافاصله بعد از وقوع حادثه غمانگيز منا ستادي را تشكيل داد تا اقدامات لازم براي جلوگيري از ورود ويروس كرونا به كشور و همچنين كمك به انتقال مجروحان و تخليه هرچه سريعتر اجساد انجام گيرد.
** كرونا مجروحان حادثه منا را تهديد ميكند
روز گذشته، معاون بهداشت وزير بهداشت از انجام مانور پيشگيري از انتقال «كرونا ويروس» در سطح 19 فرودگاه كشور خبر داد. علياكبر سياري گفت: با توجه به اينكه تعدادي از مجروحان حادثه منا در بيمارستانهاي عربستان بستري هستند، احتمال ابتلا به كرونا ويروس در اين افراد وجود دارد.
او با تاكيد بر اينكه تا امروز هيچ موردي از ابتلا به ويروس كرونا در ميان حجاج ايراني گزارش نشده است، گفت: اقدام ديگري كه قرار است براي بازگشت حجاج انجام دهيم اين است كه در هر هواپيما يك نفر از مراكز بهداشتي و درماني حضور خواهند داشت و در يك فرم خوداظهاري، افراد را رصد ميكند. در اين فرم علامت تب، سرفه و تنگي نفس كه از علائم اصلي كروناويروس هستند، نوشته شده و اگر فردي اين علائم را داشته باشد، اعلام كرده و از سايرين جدا و هنگام نشستن هواپيما از طريق يك آمبولانس مخصوص به بيمارستان منتقل ميشود.
او ادامه داد: كرونا ويروس از سال 2012 از كشور عربستان آغاز شد و تاكنون يك هزار و 430 مورد ابتلا به اين ويروس در دنيا گزارش شده كه 532 مورد آن منجر به فوت شده است. او با بيان اينكه ابتلا به كروناويروس در 26 كشور دنيا گزارش شده، گفت: بيشترين موارد ابتلا به اين ويروس يعني بالغ بر 85 درصد آن در عربستان بوده است. منبع اين ويروس در خفاش و شتر است و راه انتقالش هم بر اثر تماس با حيوان و فرآوردههاي دامي شتر است و هم از طريق تماس انساني و از طريق دست و ترشحات تنفسي منتقل ميشود. به گزارش مهر، سياري با بيان اينكه هنوز واكسن و دارويي براي كرونا ويروس ساخته نشده است، افزود: ميزان كشندگي اين ويروس بالاست بهطوري كه 30 درصد افراد مبتلا به كرونا ويروس فوت ميكنند و خطر اين بيماري در افراد سالمند، افراد مبتلا به مشكلات مزمن تنفسي و كاركنان بيمارستانها بيشتر است.
** ابتلا به كرونا در فصل گرما هم شايع شد
روز گذشته، رئيس مركز مديريت بيماريهاي واگير وزارت بهداشت نيز گفت: كرونا ويروس در فصل سرما شيوع پيدا ميكند اما امسال در فصل گرما و تابستان نيز رشد داشته و شهر رياض در عربستان به صورت جدي درگير اين بيماري است. محمد مهدي گويا با بيان اينكه انتقال بيمارستاني اين بيماري اهميت فراواني دارد، گفت: انتقال بيمارستاني اين ويروس در جده و مدينه گزارش شده و تعدادي از كاركنان بيمارستانها نيز مبتلا شدهاند. او افزود: موضوع مهم اين است كه ديگر نميتوان گفت انتقال بيماري كرونا ويروس تنها از طريق تماس با حيوان يا محصولات لبني آن بوده زيرا آمار ابتلا از انسان به انسان نيز روند رو به رشدي را نشان ميدهد و هفتهاي نيست كه موردي از ابتلا به كرونا ويروس در عربستان گزارش نشود، به گونهاي كه دو بيمارستان نظامي در شهر رياض درگير اين بيماري شدهاند. به گزارش مهر، گويا با بيان اينكه زائران از لحظه بازگشت تا 14 روز پس از آن بايد مراقبتهاي بهداشتي لازم را خود و خانوادههايشان اعمال كنند، گفت: تب بالاي 38 درجه، تنگي نفس و اسهال از علائمي است كه اگر در اين افراد ديده شد بايد گزارش دهند. در حالي كه مسئولان وزارت بهداشت از خطر ابتلا حجاج به كرونا سخن ميگويند، سعيد اوحدي، رئيس سازمان حج و زيارت درباره احتمال ابتلاي زائران به بيماري وبا و كرونا، گفت: هيچ مشكلي در ارتباط با اين بيماري وجود ندارد و در حال حاضر هيچ كدام از زائران به اين ويروس مبتلا نشدهاند.
**ابتلا به كرونا در سالمندان شايعتر است
يك پزشك متخصص بيماريهاي عفوني در اين زمينه به «آرمان» ميگويد: ويروس«كرونا» به عنوان عامل اين بيماري به سيستم تنفسي حمله ميكند و به تدريج اين سيستم را از كار مياندازد. از علائم اين بيماري ميتوان به سرفه، تب شديد كه به التهاب ريه و نارسايي كليه منجر ميشود، اشاره كرد اما تاكنون واكسني براي جلوگيري از ابتلا به آن ساخته نشده است. مسعود خسروي درباره راههاي انتقال اين ويروس ميگويد: ويروسهاي انساني كرونا از يك فرد مبتلا به فردي ديگر، از طريق هوا بهوسيله عطسه يا سرفه و تماس نزديك فردي مانند لمس كردن يا دست دادن انتقال مييابد. اين ويروسها ممكن است از طريق لمس اشيا يا سطوح آلوده و سپس تماس با دهان، بيني يا چشم نيز انتقال يابد. او تصريح مي كند: در آمريكا افراد معمولا در فصلهاي پاييز و زمستان به ويروس انساني كرونا مبتلا ميشوند، هر چند احتمال ابتلا در هر زمان از سال وجود دارد. او درباره علائم اين بيماري مي گويد: علائم آن ممكن است شامل آبريزش بيني، سرفه، گلودرد و تب باشد. گاهي اوقات اين ويروسها ممكن است منجر به بيماريهاي شبكه تنفسي تحتاني مانند ذاتالريه شود. اين بيماري در افرادي كه عارضه قلبي يا سيستمهاي ايمني ضعيف دارند و افراد مسن شايعتر است.
** نظارت ها از اعزام تا ورود وجود داشتهاند
يك عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به اينكه به دليل اينكه سلامت حجاج مهم است، در موقع اعزام حجاج و ورود آنها به كشور نظارت خوبي وجود دارد، به «آرمان» ميگويد: امسال با توجه به حوادث ناگواري كه روي داد هلال احمر و وزارت بهداشت در هنگام ورود حجاج پيگيري و نظارت را بيشتر كردهاند. محمد حسين قرباني ميافزايد: با توجه به جديتي كه هلال احمر و وزارت بهداشت در پيشگيري و درمان داشتهاند و نظارتي كه وجود داشته است تاكنون هيچ موردي از ابتلا به ويروس كرونا گزارش نشده است. او تصريح مي كند: مسئله مهم در زمينه بيماري هاي واگير و ويروس كرونا اين است كه نظارت و كنترل بر آن وجود داشته باشد كه خوشبختانه وزارت بهداشت و هلال احمر چه هنگام حضور حجاج در مكه و مدينه و چه در هنگام ورود آنها به كشور تمهيدات خوبي را در اين زمينه داشتهاند.
*منبع : روزنامه آرمان
**گروه اطلاع رساني** 1893**9131
تاریخ انتشار: ۵ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۶
تهران- ايرنا- روزنامه آرمان در صفحه اجتماعي نوشت: در روزهايي كه فاجعهاي در منا، شهروندان ايراني را داغدار كرده است اخبار هشدارآميز ديگري نيز از عربستان مخابره ميشود. هر چند سالهاي اخير همواره نگرانيهايي نسبت به ابتلاي زائران ايراني به بيماريهاي واگيردار وجود داشته، اما آنطور كه مسئولان اعلام ميكنند اين خطر امسال جديتر است.