تهران - ایرنا - معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی از ابلاغ پروتكل پیشگیری و درمان ویروس كرونا كه عامل بیماری كشنده مرس است به دانشگاه های علوم پزشكی سراسر كشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار سلامت ایرنا، محمد آقاجانی روز یكشنبه در ستاد كشوری پیشگیری و درمان كرونا در وزارت بهداشت افزود: با توجه به مشاهده 85 درصد موارد ابتلا به ویروس كرونا در عربستان، اینكه این ویروس در بیمارستان های شهرهای مختلف عربستان از جمله مكه، مدینه، طائف و جده وجود دارد و نیز با توجه به بستری بودن برخی حجاج مجروح كشورمان در بیمارستان های عربستان، خطر انتقال این بیماری به كشور جدی است.
وی اضافه كرد: همه دانشگاه های علوم پزشكی و بیمارستان های سراسر كشور باید طبق دستورالعمل ابلاغ شده برای پیشگیری و درمان ویروس كرونا آماده باش باشند زیرا انتقال این بیماری به كشور می تواند جان و دارایی های مردم را تهدید كند.
وی از تشكیل ستاد پدافند زیستی در تشكیلات پدافند غیرعامل وزارت بهداشت برای كنترل بیماری های نوپدید از جمله كرونا خبر داد و گفت: مسوولیت مقابله با بیماری های نوپدید با وزارت بهداشت و وزارت جهاد كشاورزی است و در این زمینه مسوولیت سنگینی داریم.
آقاجانی تاكید كرد: یكی از نكات مهم برای كنترل ویروس كرونا آموزش كادر سلامت از اورژانس های پیش بیمارستانی گرفته تا كادر اورژانس های بیمارستانی و بخش های مختلف به خصوص بخش های عفونی و تنفسی و آی سی یوها است كه باید همه مراكز اورژانس و بیمارستان های كشور هر چه سریع تر نیروهای خود را در این زمینه آموزش دهند.
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: پروتكل انتقال بیماران كرونا نیز باید هر چه سریع تدوین و به اورژانس های كشور ابلاغ شود و همه مراكز باید بدانند كه به محض مواجهه با یك بیمار مشكوك به كرونا چه اقداماتی باید انجام دهند.
آقاجانی اضافه كرد: یكی از نیازهای مهم برای درمان مبتلایان به ویروس كرونا تجهیز آی سی یو با فشار منفی هوا است كه در این زمینه كمبود داریم و باید این كمبود را با امكاناتی از جمله تهویه های مستقل در بیمارستان ها برطرف كنیم.
اجتمام**3063**9132**1776