مهاباد ـ ايرنا ـ مدير شبكه بهداشت و درمان مهاباد گفت: براي نخستين بار در بين شهرستان هاي جنوب آذربايجان غربي بخش شنوايي سنجي در بيمارستان امام خميني(ره) اين شهرستان راه اندازي شد.

سامرند مرزنگ روز يكشنبه در گفتگو با خبرنگار ايرنا افزود: اين بخش با هدف خدمات رساني بيشتر به شهروندان با مشاركت بخش خصوصي و با تعرفه دولتي در اين بيمارستان راه اندازي شده است.
وي اضافه كرد: اين مركز شنوايي سنجي براي ارايه خدمات شنوايي سنجي به نوزادان تازه متولد شده و كودكان و بزرگسالاني كه با مشكل شنوايي مواجه هستند ، راه اندازي شده است.
مدير شبكه بهداشت و درمان مهاباد گفت: در اين بخش خدماتي همچون اديومتري ، بررسي عصب گوش تا ساقه مغز ، شنوايي سنجي و غربالگري شنوايي نوزادان نيز انجام مي شود.
وي اضافه كرد: براي تجهيز و راه اندازي اين مركز بيش از 800 ميليون ريال توسط بخش خصوصي هزينه شده است كه در صورت نياز بيماران به كاشت حلزون افراد به مراكز درماني پيشرفته ارجاع داده مي شوند.
مرزنگ گفت: بسياري از نوزادن به دلايل مختلفي از جمله مبتلا شدن مادر به بعضي از بيماري ها در دوران بارداري ، مصرف خودسرانه داروها توسط مادر و تماس با اشعه عكسبرداري در دوران حاملگي با كم شنوايي متولد مي شوند.
وي افزود: بعضي از كودكان به علت زردي شديد در دوران نوزادي ، عفونت گوش ، برخورد جسم نوك تيز با گوش و حوادث ديگر با خطر كم شنوايي مواجه مي شوند.
مدير شبكه بهداشت و درمان مهاباد اضافه كرد: كم شنوايي كودكان مشكلات روحي ، عاطفي و آموزشي زيادي براي آنها ايجاد مي كند و كودكان را با مشكل حرف زدن و تكلم صحيح رو به رو خواهد كرد.
وي گفت: اگر بتوانيم كم شنوايي نوزادان را در سن سه ماهگي تشخيص و قبل از شش ماهگي درمان كنيم ، ضايعات و مشكلات آن براي كودكان بسيار كمتر خواهد بود.
به گفته كارشناسان ، سالانه بيش از شش هزار نوزاد مبتلا به كم شنوايي در كشور متولد مي شوند كه بيش از نيمي از آنها اين مشكل را از والدين خود به ارث مي برند.
بيمارستان 250 تختخوابي امام خميني(ره) مهاباد تنها بيمارستان اين شهرستان به شمار مي رود كه علاوه بر خدمات دهي به بيماران اين شهرستان به ديگر بيماران شهرهاي جنوبي استان آذربايجان غربي نيز خدمات درماني و پزشكي ارايه مي كند.
شهرستان مهاباد با 215 هزار نفر جمعيت در جنوب آذربايجان غربي واقع شده است.ك3
3020/6185/1905