به گزارش خبرنگار ایرنا، امیر سرتیپ دوم ستاد ابراهیم گلفام روز یكشنبه در ویژه برنامه «حماسه خوان صادق» نكوداشت نواگر حماسه دفاع مقدس كه در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد، افزود: حماسه خوانی های آهنگران باعث تقویت روحیه رزمندگان و بسیجیان شد و توسط همین حماسه خوانی ها رزمندگان جوان با روحیه ای قدرتمند وارد عملیات های مختلف می شدند.
وی با اشاره به نقش تاثیرگذار صادق آهنگران در دفاع مقدس افزود: در جنگ برخی معتقدند كه تاثیر روحیه قوی نیروها دو سوم قوا است و با تقویت روحیه می توانیم كارهایی بسیار دشوار را انجام دهیم و رزمندگان نیز در هشت سال دفاع مقدس نشان دادند كه با روحیه و راهنمایی های امام خمینی(ره) توانستیم بسیاری از نشدینی ها را شدنی كنیم.
رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ارتش گفت: آهنگران همپای سایر رزمندگان و بسیجیان نقش موثری در پیروزی هشت سال دفاع مقدس داشتند.
گلفام با اشاره به ویژگی های شخصیتی صادق آهنگران اظهار كرد: وی در طول زندگی خود هیچ گاه از خط ولایت انشقاق یا زاویه ای پیدا نكرده است.
رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ارتش با قدردانی از سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برای بزرگداشت رزمندگان و كسانی كه در هشت سال دفاع مقدس نقش داستند اظهار امیدواری كرد كه چنین برنامه هایی در سطح ملی برگزار شود.
*آهنگران حماسه خوان بود
محمود صلاحی رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران نیز در این آیین گفت: آهنگران فقط مداح نبود بلكه حماسه خوان بود و در هشت سال دفاع مقدس به نمایندگی از ملت ایران رجزخوانی می كرد و با نواهای حماسی خود رزمندگان را هدایت می كرد.
وی افزود: نواهای حماسی او مورد استقبال همه مردم قرار می گرفت و میلیون ها نسخه از آثار ایشان در كشور تكثیر می شد تا اینكه این حماسه به پیروزی رسید.
صلاحی بیان كرد: رمز پیروزی و تقویت روحیه رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس ریشه در یك معارف بزرگ داشت كه این موضوع باید در كمیته های تخصصی توسط سازمان حفظ، نشر و ارزش های دفاع مقدس و سایر نهادهای فرهنگی مورد بررسی قرار گیرد.
رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران خواستار شد تا با كمك هنرمندانی همچون صادق آهنگران آثار موسیقایی با موضوع دفاع مقدس تولید شود.
* شهید صیاد شیرازی و محسن رضایی مشوق من در دوران دفاع مقدس بودند
صادق آهنگران مداح و حماسه خوان دفاع مقدس ضمن قدردانی از برگزار كنندگان این آیین گفت: اگر این افراد، محبتی داشتند، این محبتی به دفاع مقدس و ارج نهادن به ارزش های دفاع مقدس به ویژه فرهنگ عاشورا بود.
وی موفقیت خود در حوزه حماسه در دوران هشت سال دفاع مقدس را لطف خداوند، اهل بیت (ع) و بركت وجود پدر و مادر و دعای خیر آنان دانست و افزود: روضه های خانگی نقش موثری در گرایش من به مداحی و نوحه سرایی داشت.
آهنگران بیان كرد: من در دوران دفاع مقدس نیروی رسمی سپاه بودم اما برای برادران ارتشی برنامه های زیادی اجرا كردم و یكی از مشوق های اصلی من در آن دوران شهید صیاد شیرازی و محسن رضایی بودند.
وی با اشاره به اشعاری كه در دوران هشت سال دفاع مقدس برای مداحی در اختیارش قرار می گرفت، افزود: این اشعار توسط حاج حبیب الله معلمی سروده می شد، معلمی در گمنامی مرا از نظر معنوی و شعری سوق می داد و اشعار معلمی بسیار ساده، ملموس و روان بود و رزمندگان را جذب می كرد.
این مداح اهل بیت (ع) همچنین درباره توجه حضرت امام خمینی(ره) به اشعار حماسی در دوران دفاع مقدس گفت: یك بار شعری خواندم كه به لحاظ حماسی ضعیف بود و حضرت امام (ره) پیغام دادند كه بیشتر اشعار حماسی بخوانم.
همچنین آهنگران در پایان برای كشته شدگان حادثه منا روضه خوانی كرد.
*پیام دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام به آیین نكودانش صادق آهنگران
محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز با ارسال پیامی به این نكوداشت یاد و خاطره شهدای عزیز دفاع مقدس را گرامی داشت.
وی در این پیام؛ برگزاری مراسم تجلیلی از هنرمند حماسه آفرین و حماسه خوان صادق، تجلیل از همه شهیدان، مجاهدان و رزمندگانی است كه از عمق جان نوای دلنشین او را كه برخواسته از شعائر اسلام ناب و اندیشه های امام راحل و عظیم الشان بود، شنیده و با پروازی آسمانی به عمق دشمن هجوم آورده، سرود فتح و ظفر را سردادند.
در ادامه این پیام آمده؛ اشك هایی كه صادق از رزمندگان می گرفت، دیوارهای تردید و ناامیدی را می شكست و بنیان مرصوص آنان را مستحكم می كرد. در جبهه هر كسی به كاری مشغول بود و صادق جان ها را آماده وصال می كرد.
در ادامه پیام محسن رضایی به آیین نكوداشت صادق آهنگرانی آمده؛ فرماندهی را نمی شناسم كه به نوای صادق دل نداده و اشك نریخته باشد. بارها از صادق آهنگران برای بالابردن روحیه رزمندگان و شكستن دژهای مستحكم عراق كمك گرفتیم و با استمداد از خداوند منان و ائمه معصومین صفوف دشمن بعثی را در هم شكستیم.
در ادامه این پیام بر همه آنان كه پای عهد خود با خدا، پیامبر(ص)، ائمه اطهار و امام راحل ماندند تا بزرگترین فتح و ظفر را به ملت قدرشناس ایران اسلامی هدیه كنند، درود فرستاده شده است.
براساس این گزارش، شعرخوانی نادر بختیاری با موضوع دفاع مقدس، اجرای موسیقی «نخل های بی سر» توسط مانی رهنما و پخش كلیپ درباره فعالیت های صادق آهنگران در هشت سال دفاع مقدس از دیگر بخش های این برنامه بود.
در پایان این مراسم، با حضور علی مرادخانی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محسن مومنی شریف، رییس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، امیر عبدالحسینی معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، ابراهیم گلفام رییس سازمان حفظ، نشر و ارزش های دفاع مقدس، مادر شهید داوود و محمود عبداللهی و مادر شهید خلبان امیرهوشنگ قنبرزاده از صادق آهنگران تجلیل شد.
تهرام/7245//1348
تاریخ انتشار: ۵ مهر ۱۳۹۴ - ۱۸:۰۲
تهران-ایرنا- رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ارتش گفت: در زمان هشت سال دفاع مقدس، صادق آهنگران به عنوان واسطه، فرمایشات حضرت امام خمینی(ره) را به زبان حماسی به مردم منتقل می كرد.