به گزارش گروه علمي ايرنا از خبرگزاري يونايتدپرس، محققان به شواهدي در اين زمينه دست يافته اند كه مصرف نوشيدني هاي شيرين شده علاوه بر اضافه وزن، افزايش خطر ابتلا به بيماري قلبي و عروقي و ديابت نوع دو را نيز موجب مي شود.
دكتر 'فرانك هو' پژوهشگر ارشد اين مطالعه جديد ابراز اميدواري كرد كه با ايجاد تغييراتي در برچسب حاوي اطلاعات غذايي نوشيدني ها كه ميزان واقعي قند افزوده آنها را نشان دهد، مصرف نوشيدني هاي شيرين شده كاهش يابد.
اين پروفسور تغذيه و اپيدميولوژي دانشگاه هاروارد گفت: از آنجا كه به ندرت فروكتوز را به تنهايي مصرف مي كنيم، منبع عمده فروكتوز در رژيم غذايي از قندهاي حاوي فروكتوز، ساكروز و شربت هاي ذرت كه فروكتوز بالا دارند، ناشي مي شود.
وي افزود: يافته هاي ما بر لزوم فوري اتخاذ راهكارهاي سلامتي براي كاهش مصرف اين نوشيدني ها تاكيد مي كند.
براساس اين گزارش، محققان اطلاعات سلامتي 84 هزار و 628 زن و اطلاعات مربوط به 42 هزار و 908 مرد را كه در فاصله زماني به ترتيب سال هاي 1980 تا 2010 و سال هاي 1986 تا 2010 جمع آوري شده بود، بررسي كردند.
هيچ يك از اين افراد در ابتداي اجراي تحقيق مشكل ديابت يا بيماري قلبي و عروقي و سرطان نداشتند.
محققان در طول هر چهار سال يكبار پيگيري وضعيت اين افراد 24 تا 30 ساله متوجه شدند كه مصرف دو نوشيدني شيرين شده در روز خطر ابتلا به حمله قلبي و يا بيماري قلبي كشنده را 35 درصد، خطر ابتلا به سكته مغزي را 16 درصد و خطر ابتلا به ديابت نوع دو را 26 درصد در آنها افزايش مي دهد.
گلوكز كه يكي از مولفه هاي قند است، در دستگاه گوارش جذب مي شود و بدن از آن به عنوان سوخت استفاده مي كند.
اما فروكتوز پس از سوخت و ساز در كبد، به تري گليسيريد تبديل مي شود كه مي تواند به بيماري كبد چرب و مقاومت نسبت به انسولين كه يك عامل خطر ساز براي ابتلا به بيماري قلبي و ديابت است، منجر شود.
اين مطالعه در مجله American College of Cardiology منتشر شده است.
علمي**2038**2017
تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۲
تهران-ايرنا- نتايج يك مطالعه نشان مي دهد نوشيدني هايي كه با قند يا شربت ذرت با فروكتوز بالا شيرين مي شوند، خطر ابتلا به ديابت، بيماري قلبي و سكته مغزي را افزايش مي دهند.