ساری-ایرنا- نفرات برتر چهار رشته 90 متر سرعت انفرادی ، شنا در موج ، 90 متر سرعت تیمی و پرچم در ساحل مسابقات نجات غریق قهرمانی كشور مشخص شدند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا ، مسابقات نجات غریق قهرمانی كشور با حضور 180 شناگر در قالب 26 تیم از استان های كشور روز گذشته در مجتمع ورزشی وزارت كشور در فرح آباد ساری آغاز شد.
در رشته پرچم در ساحل سپهر اسد از توابع تهران با 10 امتیاز اول ، محمد وكیل زاده از هرمزگان با هشت امتیاز دوم و وهاب سلامت منش از سمنان با شش امتیاز سوم شد.
در رشته شنا در موج ، سینا رجبی مقدم از گیلان با 10 امتیاز اول ، كمیاب رضایی از گیلان با هشت امتیاز دوم و محمد مهدی رحمتی دهكردی از چهار محال و بختیاری با شش امتیاز سوم شد.
در رشته 90 متر سرعت تیمی شناگران احد رفعتی، سجاد زارع ، محمد خاصه و محمد هدایتی از لرستان با 20 امتیاز اول شدند ، مقام دومی با 16 امتیاز به تیم مازندران متشكل از فتاح اسد پور ، محمد تقی ربیع نیا ، مصطفی محسنی و مهران حسینی رسید و تیم هرمزگان هم با شنای مهدی اسد نژاد ، محمد وكیل زاده ، فرشید شبانی و علی سالاری و كسب 12 امتیاز سوم شد.
در رشته 90 متر سرعت انفرادی شناگر محمد چشمه زار از كرمانشا با 10 امتیاز اول ، احسان طهماسبی از همدان با هشت امتیاز دوم و سجاد زارع از لرستان با شش امتیاز سوم شد.
در روز دوم مسابقات دریایی ، ساحلی و استخری شركت كنندگان در رشته های 90 متر سرعت امدادی، 200 متر با مانع، حمل آدمك با پای غواص و تیوپ نجات ، 100 متر آدمك با پای غواض و پرتاب طناب با هم رقابت می كنند.
بهروز اسفندیاری نایب رییس فدراسیون نجات غریق و غواصی به خبرنگار ایرنا گفت: این مسابقات با شعار ' فدراسیون نجات غریق و غواص حامی نگهبان حریم آبی ایران زمین فك خزری ' آغاز شد.
فك خزری تنها گونه پستاندار بومی دریای خزر است كه بر اساس بررسی های كارشناسی مراجع داخلی و بین المللی نسلش در حال انقراض است.
آمارهای رسمی نشان می دهد كه جمعیت این گونه جانوری در 20 سال اخیر از یك میلیون به 11 هزار قلاده كاهش یافته است.
تهدید اصلی و فوری نسل این گونه جانوری دریای خزر صید بی رویه آنها توسط صیادان كشورهای حاشیه این دریا بویژه آذربایجان ، قزاقستان و تركمنستان برای درست كردن كیف و كفش از پوست آنها است.
صیادان ایرانی بر اساس یك باور سنتی از صید فك خزری بشدت پرهیز می كنند زیرا بر این اعتقادند كه صید این جانور سبب كاهش رزق و روزی آنان می شود.
دریای خزر از 575 نوع گیاه، یكهزار و 332 گونه جانور و 850 نمونه ماهی برخوردار است و 90 درصد خاویار جهان از این دریای صید می‏شود.
نایب رییس فدراسیون نجات غریق و غواصی همچنین گفت : منتخبین این دوره از مسابقات سال آینده برای اعزام به مسابقه جهانی نجات غریق به كشور هلند اعزام می شوند.
وی به مشكلات زیر ساخت ها و كمبود امكانات در سواحل شمال اشاره كرد و بیان داشت: تجاوز به حریم 60 متری ، ساخت وسازها بلند در سواحل و تجیهزات سنتی و اندك ناجیان از عمده مشكلات برای انجام صحیح ماموریت ها در سواحل خزر است.
اسفندیاری گفت :مسابقات بانوان نجات غریق قهرمانی كشور نیز یازدهم تا چهاردهم مهرماه در ساری برگزار می شود.
6990/1654/1042