پكن - ایرنا - چین اعلام كرد كه برای گفت وگوی صادقانه با واتیكان و همچنین بهبود و شكل گیری روابط دوجانبه با این نهاد مذهبی آماده است.

به گزارش ایرنا، چین در سال 1951 روابط خود با واتیكان را قطع و اقدام به تاسیس یك كلیسای كاتولیك جداگانه كرد.
این كشور پیشتر نیز اعلام كرده بود كه خواستار برقراری روابط سازنده با واتیكان پس از 64 سال است به شرط آنكه این نهاد دینی نیز در امور مذهبی چین مداخله نكند.
موضوع برقراری مجدد روابط میان چین و واتیكان در سخنان اخیر «هونگ لی» سخنگوی وزارت امور خارجه این كشور در نشست خبری اش با خبرنگاران اعلام شد و او گفت كه كشورش نسبت به توسعه روابط و بهبود مناسبات با واتیكان صداقت دارد و بارها برای این منظور تلاش كرده است.
او گفت: چین خواستار آن است كه گفت و گوهایی صریح و شفاف با پاپ داشته باشد و امیدوار است این موضوع باعث بهبود روابط میان طرفین شود.
سخنان سخنگوی دستگاه دیپلماسی چین در حالی صورت می گیرد كه «پاپ فرانسیس» برای سفر به چین پس از پایان سفر ماه جاری میلادی به آمریكا ابراز تمایل كرده است.
این سومین پیام پاپ فرانسیس به مقامات چینی از زمان تصدی سمت رهبری كاتولیك های جهان محسوب می شود.
وی اولین بار در سال 2014 میلادی در جریان سفرش به كره جنوبی نیز برای دیدار از چین ابراز تمایل كرده بود.
چین پیش از این بارها اعلام كرده است كه بهبود روابط با واتیكان و برقراری مناسبات رسمی میان دو طرف پس از قطع روابط واتیكان با تایوان امكان پذیر است.
پاپ فرانسیس رهبر مذهبی كاتولیك های جهان در جریان سفر شش روزه خود به آمریكا در مصاحبه ای گفت كه به ملت چین علاقه مند است و خواستار گفت و گوهایی پایدار با این كشور است.
روابط چین و واتیكان از سال های 1950 زمانی قطع شد كه واتیكان اعلام كرد اسقف های منصوب شده از سوی چین را به رسمیت نمی شناسد و با تایوان روابط رسمی برقرار كرد.
چین هم خواستار تغییر این شرایط و قطع روابط واتیكان و تایوان شد و اعلام كرد واتیكان نباید در امور مذهبی چین مداخله كند.
یكی دیگر از مواردی كه چین مایل است واتیكان در خصوص آن دخالت نكند، موضوع جدایی طلبان تبت است.
«یانگ فونگ گانگ» كارشناس امور مذهبی چین می گوید كه اگر طرفین بتوانند وارد گفت وگو شوند دوره تنش زدایی آغاز خواهد شد.
وی افزود: پاپ فرانسیس نیز همانند چین در حال مبارزه با فساد در كلیساها است و این موضوع می تواند یكی از نقاط مشترك رهبران چین و واتیكان محسوب شود.
چین می گوید كه درگیر رویارویی با كلیساهای زیرزمینی است كه پیروانی دارند و بدون مشاركت پاپ در این زمینه مشكلات حل نخواهد شد.
«پاپ فرانسیس» اسفند ماه سال گذشته نیز برای دومین بار و پس از پایان سفرش به فیلیپین و در حالی كه هواپیمایش از حریم هوایی چین عبور می كرد، با ارسال تلگرافی به «شی جین پینگ» رییس جمهوری این كشور ضمن اعلام آمادگی خود برای سفر به چین، از مقام های این كشور نیز برای سفر به واتیكان دعوت به عمل آورده بود.
آساق*231*1597