به گزارش ايرنا اين تفاهم نامه با موضوع 'همكاري هاي مشترك در همه زمينه هاي ارتقاي ايمني و سلامت در حوزه ترافيك و با در نظر گرفتن تمام امكانات طرفين اعم از علمي، فني، اطلاعات، تجربه و تخصص به امضاي دكتر حميدرضا خرم خورشيد رييس دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي و سرتيپ دوم پاسدار تقي مهري رييس پليس راهنمايي و رانندگي ناجا رسيد.
اين تفاهم نامه ، هشت مورد همكاري هاي مشترك تحقيقاتي و آموزشي را مشخص كرده است.
برگزاري ميزگردها و همايش هاي علمي و پژوهشي ، اطلاع رساني دستاوردها و فعاليت هاي علمي و پژوهشي ، طراحي و اجراي طرح هاي پژوهشي كاربردي مشترك، فراهم كردن امكان استفاده از كتابخانه براي محققان طرفين و انجام اقدامات لازم در خصوص تاليف يا ترجمه مشترك از جمله موارد اين همكاري است.
روابط عمومي دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي اعلام كرد كه رييس دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي در مراسم امضاي اين تفاهم نامه در دانشگاه علوم بهزيستي از برقراري ارتباط علمي و اجرايي بين دانشگاه و پليس راهور در جهت تقويت مديريت ترافيكي و كاهش مرگ و مير ناشي از حوادث ترافيكي و جاده اي، ابراز خشنودي كرد.
حميدرضا خرم خورشيد افزود: دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي با 22 گروه آموزشي و هشت مركز تحقيقات از جمله مركز تحقيقات سلامت در حوادث و فوريت هاي پزشكي مي تواند به معضل حوادث ترافيكي و جاده اي كه بعد از بيماري هاي قلبي و عروقي و سرطانها، سبب بيشترين مرگ و مير در جامعه مي شود، رسيدگي كند.
وي تاكيد كرد: رسيدگي به مسايلي مانند حوادث ترافيكي و جاده اي، وظيفه همه ارگان ها، است.
خرم خورشيد، يكي از مهمترين عوامل اين حوادث را عوامل انساني دانست و افزود: با توجه به وجود سابقه فرهنگي و اجتماعي هر فرد ، اين عامل از پيچيدگي بسيار برخوردار است كه دانشگاه علوم بهزيستي و مراكز تحقيقات آن ، مي توانند با مجموعه فعاليت هايشان در حوزه هايي مانند روانشناسي باليني، مددكاري ، رفاه اجتماعي و حوادث و فوريتهاي پزشكي ، جنبه هاي مختلف عوامل انساني را مورد بررسي قرار دهند.
رييس دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي گفت: هيچ اقدامي نمي تواند بدون مطالعات دقيق، نتيجه مطلوب داشته باشد؛ اين دانشگاه اگر نياز مديريت ترافيكي كشور را بداند ، مي تواند با استفاده از توانايي علمي 400 دانشجوي دكترا و 800 دانشجوي فوق ليسانس خود ، عوامل انساني را موضوع تحقيق و مطالعه قرار داده تا پليس راهنمايي و رانندگي كشور از نتايج اين تحقيقات استفاده كند.
خرم خورشيد افزود: دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي همچنين مي تواند با پليس راهور در زمينه آموزش مباحث مرتبط با حوادث ترافيكي در مقاطع تحصيلات تكميلي، اجراي طرح هاي مشترك پژوهشي ، برگزاري دوره هاي كوتاه مدت آموزشي و در نهايت تقويت مديريت ترافيكي و كاهش تلفات ناشي از حوادث ترافيكي و جاده اي ، همكاري داشته باشد.
**رييس پليس راهور كشور: عامل 20 درصد تصادف ها، عابرپياده است
رييس پليس راهنمايي و رانندگي ناجا نيز در اين مراسم گفت: ظرفيت حركت به سمت فعاليت هاي علمي و پژوهشي در نيروي انتظامي ايجاد شده است و اميدواريم دستاوردهاي اين فعاليت ها و اطلاعات ميداني و بروز كه پليس در اختيار دارد ، بتواند در كنترل سوانح ترافيكي ، بكار گرفته شود.
سردار تقي تاكيد كرد: هيچ مشكلي در كشور را نمي توان بدون مطالعات پژوهشي و علمي، حل كرد اما اين مهم ، نياز به برنامه دارد و يكي از اين برنامه ها، همكاري خوب پليس راهور با دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي است .
وي به ايجاد رويكرد جدي استفاده از پژوهشهاي كاربردي ، صنعتي و انساني ، از دهه 80 و ايجاد مراكز تحقيقات متفاوت كاربردي و بنيادي در همه معاونت هاي نيروي انتظامي اشاره كرد و گفت: هم اكنون ، تصادفات و آسيب هاي ناشي از آن به عنوان يكي از مسايل جهاني مطرح است بطوري كه سازمان جهاني بهداشت، دهه 2011 تا 2020 ميلادي را ' اقدام براي ايمني ' نام گذاري كرده است.
وي افزود: سه عامل جاده ، خودرو و انسان در حوادث ترافيكي و ميزان آسيب هاي ناشي از آن موثرند اما اين نكته حائز اهميت است كه جاده و خودرو با استانداردهاي لازم ، مي توانند به كاهش آسيب ها كمك كنند اما عامل انسان ، يك مولفه اصلي و اساسي است كه مجموعه اي از رفتارها را شكل مي دهد و متاسفانه با افزايش توليد خودرو، فرهنگ استفاده از آن گسترش نمي يابد.
رييس پليس راهنمايي و رانندگي ناجا اظهار داشت: حدود 24 درصد كشته ها توسط موتورسيكلت رخ مي دهد، حدود 20 درصد، عابر پياده نقش دارد و مابقي ، مربوط به خودروهاست .
مهري افزود: هرچند كه پليس ، مجري قوانين و مقررات است اما نحوه اجراي مقررات خيلي مهم است كه نيازمند كار علمي و راهنمايي اساتيد و كارشناسان مربوطه است تا آن قوانين و مقررات را متناسب با فرهنگ كشور، عملياتي كنيم.
وي ادامه داد: سازمان ها براي مناسب سازي معابر شهري و برون شهري و در توليد وسايل نقليه استاندارد به لحاظ قانوني مسووليت هايي دارند و استانداردهايي را با شرايط كشور تعريف مي كنند تا سوانح را به حداقل رسانده و كشته ها را كاهش دهند.
وي گفت:آمار كشته شدگان و مجروحان ناشي از تصادفات در سال 93 بالغ بر 16 هزارو 872 كشته و 300 هزار مجروح است؛ بيش از 6 درصد درآمد كشور در تصادفات هزينه مي شود كه يكي از آنها، هزينه زيادي است كه بابت معلوليت سرنشينان خودروهاي تصادفي به كشور تحميل مي شود.
رييس پليس راهور افزود: شايد بتوان با فعاليت هاي پژوهشي، خسارات مالي و جاني ناشي از حوادث ترافيكي و تصادفات را كاهش دهيم؛ البته هم اكنون اين خسارت نسبت به سالهاي گذشته ، كاهش يافته اما رقم آن همچنان زياد است و آثار و تبعات منفي بر جمعيت زيادي دارد.
مهري با تاكيد بر اهميت تقويت مراقبت هاي بهداشتي ، پيش بيمارستاني و بيمارستاني بعد از تصادفات، گفت: يكي از رويكردهاي در كاهش مصدوميت ها ، بحث مراقبت هاي بهداشتي، پيش بيمارستاني و بيمارستاني است تا ميزان مرگ سرنشينان كاهش يابد ، ضمن آنكه بازپروري افرادي كه دچار مصدوميت شدند ، بسيار حائز اهميت است چرا كه از تبعات و آثار سوء آن مي كاهد.
وي توجه به مديريت سوانح ترافيكي را بسيار ضروري دانست و افزود: انتقال سريع مصدومان ناشي از تصادفات براي درمان ، تجهيز آمبولانس ها ، نوسازي و بازسازي اين ناوگان ، داشتن تجهيزات مناسب امداد و نجات ، تامين آمبولانس هوايي مورد نياز و آموزش براي كاربران از مسايل اساسي و موثر در كاهش آسيب هاي ناشي از سوانح ترافيكي و جاده اي است .
رييس پليس راهنمايي و رانندگي ناجا، ابراز اميدواري كرد با همكاري دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي بتوانيم موفق ترين الگو را با توجه به شرايط كشور در زمينه امداد و نجات ، درمان ، آموزش و فرهنگ سازي جامعه ارائه بدهيم و برنامه مدون و جامعي را در چشم انداز و افق بيست ساله كشور و در آستانه برنامه ششم توسعه كشور ، داشته باشيم .
براساس اين گزارش، تفاهم نامه همكاري دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي با پليس راهنمايي و رانندگي ناجا، با حضور جانشين رئيس پليس راهور ، معاون عمليات پليس راهور ، رئيس پليس راه ، رئيس مركز تحقيقات پليس راهنمايي و رانندگي ناجا ، مسئولان مراكز كنترل و اجرايي پليس راهور، معاون امداد و نجات جمعيت هلال احمر و مسئول پيشگيري از مصدوميت ها و همچنين ، معاونان دانشگاه علوم بهزيستي ، رئيس و اعضاي هيات علمي مركز تحقيقات سلامت در حوادث و فوريت هاي پزشكي دانشگاه، به امضا رسيد.
اجتمام(1)**9185 / 1200
تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۱
تهران - ايرنا - دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي ، تفاهم نامه همكاري با پليس راهنمايي و رانندگي ناجا منعقد كرد.