تهران - ایرنا - وزیر راه و شهرسازی گفت: جمهوری اسلامی ایران ضمن بهره گیری از موقعیت استراتژیك خود در منطقه و جهان برای احیای راه ابریشم، با افزایش سرمایه‌گذاری ‌ها، زمینه توسعه سواحل مكران را نیز فراهم كند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، عباس آخوندی روز چهارشنبه در مراسم گرامیداشت روز جهانی دریانوردی، افزود: دو كشور چین و هند به‌عنوان پرجمعیت‌ترین كشورهای جهان برای احیای راه ابریشم و دسترسی به آب‌های گرم در خلیج‌فارس و دریای عمان اهمیت زیادی قائل هستند لذا ایران نیز باتوجه به موقعیت جغرافیایی خود باید در باز آرایی جدید منطقه‌ای نقش مهمی ایفا كند.
وی اظهار داشت: منافع ملی ما ایجاب می‌كند كه در این اتفاق مهمی كه در آینده در منطقه رخ می‌دهد، بتوانیم از موقعیت جدید به نفع توسعه اقتصاد ملی استفاده كنیم.
وی با اشاره به توافق هسته‌ای ایران و گروه1+5، تصریح كرد: برجام نشان داد كه اگر ما به‌دنبال سیاست برد - برد باشیم، منافع ملی و منطقه‌ای خود را با ارتقای امنیت در منطقه بیش از پیش تضمین خواهیم كرد.
آخوندی گفت: ما جهت تامین امنیت و آرامش منطقه مسئولیت بزرگی برعهده داریم، هرچند جمهوری اسلامی ایران همواره به‌دنبال ایجاد آرامش و امنیت در منطقه است.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینكه بندر چابهار باید به یك بندر بزرگ كه قابلیت پهلوگیری كشتی‌های بزرگ را دارد تبدیل شود، افزود: بندر چابهار باید به مركزی برای تجارت حمل‌ونقل جهان شود.
وی با بیان اینكه نیازمند تجدیدنظر كلی در منطقه از حیث امنیت٬ تجارت و توسعه هستیم٬ اظهار داشت: متأسفانه در حال حاضر در منطقه پرآشوبی قرار داریم به طوری كه در منطقه كشورهای عراق٬ افغانستان٬ سوریه و یمن درگیر مسائل امنیتی هستند اما تمام قدرت‌های بزرگ جهانی با پذیرش توافق برجام، قدرت ایران را به رسمیت شناختند و پذیرفتند كه بدون ایران امكان تأمین امنیت منطقه وجود ندارد.
آخوندی تجارت دریایی را یك تجارت بین المللی و جهانی عنوان و اضافه كرد: بدون تامین امنیت این تجارت قابل انجام نیست بنابراین تامین امنیت موضوع بسیار مهمی در حوزه دریایی است.
وی افزود: در نهایت قدرتهای بزرگ ایران را به عنوان یك قدرت بزرگ كه 35 سال با مشكلات دست و پنجه نرم كرد به رسمیت شناختند و امروز دنیا می‌خواهد با این قدرت گفتگوی شرافتمندانه و عزتمندانه داشته باشد تا به یك امنیت جهانی برسیم.
آخوندی با بیان اینكه از موقعیت ایجاد شده در سیاست خارجی باید برای ایجاد امنیت در منطقه و همچنین در سطح جهانی استفاده كرد٬ گفت: باید قبل از هر چیز مشخص شود اگر رقابت اقتصادی در دنیا ایجاد شود جایگاه ایران در این رقابت كجاست بنابراین هر كشوری كه ادعا می‌كند یك قدرت فرامنطقه‌ای است باید در برابر آن مسئول باشد و ما نیز در جهت توسعه امنیت در منطقه و جهان باید گام برداریم؛ این همان سیاستی است كه از سوی مقام معظم رهبری و مسئولان ملی عنوان شده است.
وی تأكید كرد: باید سهم عمومی ایران در حوزه اقتصاد٬ سیاست و امنیت دریایی در جهان و منطقه ارتقا یابد و باید منافع ملی شناسایی و به دیگران نیز كمك كنیم تا از این منافع بهره‌مند شوند.
وی گفت: كشور هند نیز چندین سال‌ است كه پیگیری می‌كند تا از طریق بندر چابهار با آسیای میانه ارتباط داشته باشد و در همین راستا وزیر حمل و نقل و دریانوردی هند برای حضور در همایش معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در حمل‌ و نقل و مسكن و شهرسازی ایران كه روزهای شنبه و یكشنبه هفته آینده برگزار می‌شود به ایران دعوت شده است.
وی با بیان اینكه علاوه بر كشور چین٬ هند نیز بر احیای راه ابریشم تاكید دارد، افزود: این كشور با وجود مشكلات مالی به دنبال سرمایه ‌گذاری در این كریدور استراتژیك است بنابراین هند و چین به عنوان دو قدرت اقتصادی جهان در دو دهه گذشته دارای رشد بسیار سریع بودند و به دنبال بازآرایی راه ابریشم هستند.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینكه تیزهوشی و عمق نگاه استراتژیك به منطقه در این مقطع زمانی از هر موضوعی مهمتر است، گفت: توجه به سواحل مكران كه رهبر معظم انقلاب بارها به آن تأكید كردند یك بحث محلی و منطقه‌ای نیست بلكه باید به آن به عنوان یك پروژه بزرگ جهانی نگاه كرد.
وی افزود: اگر بخواهیم موقعیت رقابتی خود را افزون بر وسعت جغرافیایی كشورمان افزایش دهیم باید به موضوع توسعه بنادر توجه داشته باشیم و تجهیزات و تأسیسات دریایی خود را تقویت كنیم.
اقتصام(3)1108/3053**1558