شيراز - ايرنا - معاون كاهش تقاضا و توسعه مشاركت هاي مردمي ستاد مبارزه با مواد مخدر كشور بيان داشت : سالانه فقط 20 تا 30 درصد از مواد مخدر وارده به كشور شناسايي مي شود و مابقي يا در كشورمان مصرف مي شود يا از مرزهاي ما عبور مي كند و به اروپا مي رسد.

به گزارش خبرنگار ايرنا ، دكتر پرويز افشار چهارشنبه شب در همايش پيشگيري ، درمان ، كاهش آسيب و حمايت هاي اجتماعي در بيماران با اختلالات مصرف مواد مخدر در شيراز افزود: اين در حالي است كه ايران در معرض شديدترين آسيب ها ناشي از ترانزيت مواد مخدر قرار دارد و بيشترين خسارت هاي مادي و جاني در اين ميان داده است.
اين مقام مسوول گفت : دسترسي آسان به مواد مخدر يكي از دلايل مصرف بي رويه مواد مخدر است از اين رو برنامه ريزي بر روي كاهش عرضه براي كاهش مصرف كافي نيست و بايد بر روي كاهش تقاضا نيز برنامه ريزي و اقدام شود .
معاون كاهش تقاضا و توسعه مشاركت هاي مردمي ستاد مبارزه با مواد مخدر كشور با بيان اينكه مواد مخدر توليدي در افغانستان سال گذشته شش هزار و 500 تن بوده است گفت : پيش بيني توليد امسال هشت هزار تن است كه قسمت عمده اي از اين مواد از طريق ايران به كشورهاي اروپايي ترانزيت مي شود .
افشار اضافه كرد: بر اساس برنامه ريزي هاي انجام شده در برنامه ششم توسعه كشور مي بايست 25 درصد از تقاضا براي مواد مخدر كاسته شود و اين افق توسعه دست يافتني است.
وي همچنين گفت : تحقق اين برنامه نياز به همكاري همه ارگان ا و عزم ملي براي كاهش تقاضاي مصرف مواد مخدر دارد.
معاون كاهش تقاضا و توسعه مشاركت هاي مردمي ستاد مبارزه با مواد مخدر كشور به اقدامات پيشگيرانه براي كاهش مصرف مواد مخدر هم اشاره كرد و گفت : هم اكنون ميزان پيشگيري از مصرف بيشن هشت تا 15 درصد است كه اين ميزان مي بايست به 40 درصد برسد ، از اين رو نياز به همت و تلاش جمعي دارد.
افشار اضافه كرد: محيط خانه ، مدرسه ، محل كار ، تحصيل و همه محيط ها حتي فضاي مجازي در دسترس مصرف مواد مخدر است و اقدامات پيشگيرانه بايد در همه اين محيط ها انجام شود .
وي به راه اندازي مراكز مداخله در درمان و مصررف مواد مخدر اشاره كرد و گفت : بيش از هفت هزار مركز درماني در كشورمان راه اندازي شده كه 87 درصد از خدمات در اين بخش توسط بخش غير دولتي انجام ميگيرد.
اين همايش با 102 كارگاه در 54 عنوان به مدت سه روز در شيراز داير است و جمعي از متخصصين كشور آلمان نيز در آن حضور دارند.
6113