به گزارش ايرنا، دكتر «محمودرضا ميري» در ديدار با شماري از مسئولان بهداشتي كشورهاي افغانستان و پاكستان در زاهدان افزود: در راستاي تقويت همكاري با نظام بهداشت و درمان كشورهاي همسايه از اين پس استادان دانشگاه هاي افغانستان و پاكستان براي شركت در نشست ها و برنامه هاي علمي دانشگاه علوم پزشكي زاهدان دعوت مي شوند.
وي تصريح كرد: دانشگاه علوم پزشكي زاهدان در راستاي گسترش ارتباطات، آمادگي خود را براي تربيت دستياران متخصص در رشته هاي مختلف همچون اطفال، زنان و زايمان، داخلي، جراحي و بيهوشي از ميان پزشكان عمومي كشورهاي همسايه به نهادهاي ذيربط دو كشور اعلام كرده است.
ميري ارايه خدمات درماني در قالب برنامه هاي گردشگري سلامت را از ديگر ظرفيت هاي همكاري با كشورهاي منطقه دانست و گفت: امكان ارايه خدمات فوق تخصصي در رشته هايي مانند پيوند كليه، پيوند قرنيه و جراحي قلب و عروق براي بيماران كشورهاي همسايه وجود دارد.
با اين همه به گفته او، به دليل 'فقدان بستر مناسب براي حضور نظام مند بيماران اين كشورها' از اين ظرفيت بهره برداري لازم صورت نمي گيرد.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي زاهدان اضافه كرد: همه ساله جمعي از شهروندان كشورهاي همسايه به دليل بروز تصادف هاي جاده اي و حوادثي مانند آتش سوزي وسايل نقليه در مراكز درماني سيستان و بلوچستان درمان مي شوند.
ميري ادامه داد: از آغاز سال گذشته تاكنون فقط در بيمارستان 'رازي' سراوان بيش از 1700 نفر از شهروندان كشورهاي همسايه درمان شده اند اما حتي يك نفر از ساكنان همسايگان شرقي براي دريافت خدمات پيوند كليه يا پيوند قرنيه به زاهدان مسافرت درماني نداشته است.
به گفته او، سه دانشگاه و دانشكده علوم پزشكي در زاهدان، زابل و ايرانشهر و همچنين مراكز متعدد تحقيقاتي در اين استان ظرفيت لازم براي تربيت نيروي انساني متخصص مورد نياز كشورهاي همسايه را فراهم آورده است.
در كنار توسعه عمومي تمامي بخش هاي مرتبط با خدمات بهداشتي و درماني، بعضي بخش هاي تشخيصي و درماني مانند چشم پزشكي، تشخيص تالاسمي پيش از تولد، مراكز تحقيقاتي بيماري هاي عفوني و بخش هاي تشخيص بيماري سل مزيت ها و توانمندي هاي ويژه اين دانشگاه ها است.
** اقدام هاي ايران براي پيشگيري از تالاسمي در ايالت بلوچستان پاكستان الگو مي شود
دكتر «عبدالله خان» معاون وزير بهداشت ايالت بلوچستان پاكستان، در اين ديدار تالاسمي را يكي از مشكلات بهداشتي اين ايالت عنوان كرد.
وي گفت: تصميم داريم با الگوبرداري از اقدام هاي پيشگيرانه و حفاظتي نظام بهداشت و درمان جمهوري اسلامي ايران، انجام آزمايش غربالگري اين بيماران در مرحله پيش از ازدواج را در ايالت بلوچستان اجرا كنيم.
معاون وزير بهداشت ايالت بلوچستان، مسئول پيشگيري از بيماري فلج اطفال كشور پاكستان به همراه مسئول بيماري هاي وزارت بهداشت كشور افغانستان طي سفر دو روزه به سيستان و بلوچستان در نشست منطقه اي پيشگيري از انتقال بيماري فلج اطفال شركت كردند.
از 12 سال پيش تاكنون هيچ موردي از فلج اطفال در سيستان و بلوچستان ديده نشده كه دليل آن واكسيناسيون هاي دوره اي در مناطق مرزي و كمك به حذف اين بيماري در مناطق همجوار با كشورهاي همسايه بوده است.
7316/6081/1961
تاریخ انتشار: ۹ مهر ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۰
زاهدان- ايرنا- رئيس دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني زاهدان گفت: سيستان و بلوچستان تاكنون ميزبان شهروندان بسياري از كشور افغانستان بوده است و مصمم هستيم اين استان را به مقصد سفرهاي پزشكي خواهران و برادران افغان تبديل كنيم.