'محمد یوسف' عضو مجلس سنای پاكستان و از اعضای حزب مردم روز گذشته خطاب به 'شاهد خاقان عباسی' وزیر نفت این كشور كه برای پاسخگویی به برخی سوالات در كمیسیون انرژی مجلس حضور یافته بود، گفت: گاز مایع كه پاكستان تصمیم به واردات آن از قطر دارد، هشت دلار در هر واحد برای كشور هزینه خواهد داشت و این درحالی است كه قطر همین گاز را با قیمت كمتر از هفت و نیم دلار در هر واحد به ژاپن صادر می كند.
این نماینده مجلس گفت: كشتی های حامل گاز برای طی مسافت قطر تا ژاپن باید 22 روز روی آب باشند اما این كشتی ها تنها در مدت سه روز می توانند از قطر به پاكستان برسند اما با وجود این، گاز قطر با قیمت كمتری نسبت به پاكستان، به ژاپن می رسد ضمن اینكه هزینه های دیگر مربوط به واردات گاز به پاكستان نسبت به ژاپن بسیار پایین تر است.
این نماینده مجلس پاكستان گفت كه دلالان گاز در قطر مثل گروه های مافیایی عمل می كنند و باعث می شوند كه گاز به قیمت مناسب در اختیار پاكستان قرار نگیرد.
'سعید غنی' یكی دیگر از نمایندگان مجلس از وزیر نفت اینگونه انتقاد كرد كه ترمینال تبدیل گاز مایع وارداتی به گاز طبیعی با هزینه های بالا در بندر كراچی مدت پنج ماه است كه احداث و تكمیل شده است اما پاكستان هنوز نتوانسته گاز مایع وارد كند و از تاسیسات ترمینال تبدیل گاز مایع به گاز طبیعی بهره برداری كند.
وزیر نفت پاكستان نیز در پاسخ به این انتقادها، تقصیرها را متوجه رسانه های كشورش كرد و آنها را به اطلاع رسانی نادرست متهم كرد. وی گفت كه قیمت گازی كه قرار است از قطر وارد شود، پایین ترین قیمت گاز صادراتی قطر در آسیا خواهد بود و تلاش می كنیم گاز قطر را كمتر از هفت دلار در هر واحد وارد كنیم.
دولت پاكستان در شرایطی به دلیل بحران كمبود انرژی در این كشور تحت فشارهای شدید قرار دارد كه با وجود امضای قرارداد احداث خط لوله گاز با ایران برای وارد كردن گاز طبیعی از این كشور همسایه، تا كنون هیچ اقدام عملی انجام نداده است و اكنون هم كه موانع تحریم بر سر راه عملی شدن این طرح بزرگ درحال برطرف شدن است، دولت پاكستان هنوز هم گام عملی در این زمینه برنداشته و تقریبا هیچ یك از وعده های مكرری كه تا امروز داده، عملی نشده است.
چند ماه پیش وزیر نفت پاكستان اعلام كرد كه احداث بخش اصلی خط لوله گاز ایران-پاكستان توسط یك شركت چینی 'به زودی' آغاز خواهد شد اما هنوز عملا هیچ اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.
مهلت پاكستان برای انجام تعهدات خود در قبال قرار خط لوله گاز ایران پاكستان، بیش از 9 ماه است كه پایان یافته و در صورتی كه ایران بخواهد، طبق بندهای قرارداد، می تواند از طرف پاكستانی درخواست غرامت كند.
آساق**1723
تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۱
اسلام آباد - ایرنا - جمعی از نمایندگان مجلس پاكستان از تصمیم دولت این كشور برای واردات گاز طبیعی مایع از قطر با قیمت گزاف انتقاد كردند و آن را برای كشورشان مقرون به صرفه ندانستند.