بندرعباس- ايرنا- استاندار هرمزگان با اشاره به كمبود آب آشاميدني گفت : براي رفع اين مشكل راهي جز سرمايه گذاري براي احداث آبشيرين كن نداريم.

جاسم جادري شنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا از احداث آبشيرين كن در سواحل بندرعباس بعنوان يكي از مهم ترين سياست هاي اعمال شده نام برد.
وي اضافه كرد: زماني كه از سواحل خليج فارس براي استانهاي كرمان و يزد آب مي برند اما هرمزگان نتوانسته نياز آبي خود را ازطريق دريا تامين كند.
وي ، از صرفه جويي در مصرف آب بعنوان يكي ديگر از سياست هاي درحال اعمال نام برد و از نيروهاي مسلح كه پادگانهاي وسيعي دارند و همچنين ارگانهاي دولتي خواست با پرداخت بهاي آب مصرفي، شركت آب و فاضلاب را در اجراي پروژه هايش ياري كنند.
استاندار هرمزگان با بيان اينكه براي رفع مشكل كمبود آب مشتركين بندرعباس مجبور به كاهش سهميه آب صنايع غرب اين شهر شده ايم ابراز داشت: به مديران اعلام شده هنگام صدور مجوزهاي جديد (احداث كارخانه) مسئله تامين آب را برعهده متقاضيان بگذارند.
جادري خاطرنشان كرد : شركت هاي آب و فاضلاب تنها موظف به تامين آب آشاميدني مشتركان خود هستند و متقاضيان احداث تاسيسات و كارخانه ها بايستي خود دراين زمينه اقدام كنند.
در اطلاعات منتشره شركت آب و فاضلاب هرمزگان ميزان پيشرفت فيزيكي پروژه آبشيرين كن 100 هزار متر مكعبي بندرعباس 25 درصد اعلام و ابراز اميدواري شده با بهره برداري از فاز نخست آن (20 هزار متر مكعب در شبانه روز) در سال 95 ، بخش عمده اي از بحران كم آبي اين شهر مرتفع شود.
دراين اطلاعات علت قطعي هاي اخير آب در بندرعباس كاهش سطح منابع آبي اين شهر عنوان شده است.
ظرفيت منابع فعلي شهر بندرعباس يكهزارو 860ليتر بر ثانيه اعلام و گفته شده با اتمام حجم مفيد مخزن سد استقلال به عنوان بزرگترين منبع تامين آب شرب شهرهاي بندرعباس، خمير و روستاهاي تابعه، اين شهر با بحران آب مواجه شده كه با ايجاد ظرفيت هاي آبي جديد، بخش عمده اي از اين كمبود بر طرف شده است.
آبفاي شهري هرمزگان اعلام كرده است: حفر و تجهيز چاه در حاشيه دشت شميل و نيان به ظرفيت 900 ليتر بر ثانيه ، استفاده از چاه هاي كشاورزي به ظرفيت 360 ليتر بر ثانيه، كاهش فشار در شبكه و اعمال مديريت مصرف از جمله اقدامات انجام شده اين شركت جهت گذر از بحران آب شرب در شهر بندرعباس بوده است. ك/3
6149 /6048