بوشهر- ايرنا- مديركل بنادر و دريانوردي استان بوشهر گفت: در نيمه نخست امسال 52 ميليون تن كالا در ابندرهاي ين استان تخليه و بارگيري شد.

به گزارش ايرنا، محمد راستاد روز شنبه در جمع خبرنگاران افزود: از اين ميزان تخليه و بارگيري دو ميليون و 308 هزار و 485تن كالا از بندر بوشهر با 17 درصد كاهش، 35 ميليون تن از خارگ بدون تغيير، 14ميليون و 300 هزار تن از عسلويه با سه درصد كاهش و 51هزار و 171 تن از گناوه با 36 درصد افزايش همراه بوده است.
وي اضافه كرد: همچنين در اين مدت ميزان تخليه و بارگيري كانتينري در عسلويه 131هزار تي اي يو 8 درصد و گناوه نيز با سه هزار و 302 تي اي يو و 60 درصد افزايش داشته است.
راستاد اظهاركرد: همچنين از اين ميزان شش ميليون و 800 هزار تن كالاي غيرنفتي است كه آمارها نشان مي دهد استان بوشهر با دارا بودن سهم 13.8 درصدي در اين بخش جايگاه سوم را در كشور به خود اختصاص داده است.
وي بيان كرد: استان بوشهر در سال‌هاي اخير با 43.3 درصد بيشترين سهم حمل‌ونقل دريايي كشور را داشته و جايگاه نخست را از آن خود كرده است.
راستاد افزود: در نيمه نخست امسال ميزان تردد انواع شناورها شامل ناوگان منطقه اي و كشتي هاي اقيانوس پيما در بندرهاي استان بوشهر يكهزار و 600 تردد ثبت شد كه بيشترين حجم تردد مربوط به كشتي هاي اقيانوس پيماست.
وي در باره رسوب كانتينري در استان بوشهر گفت: براساس استانداردهاي بين المللي رسوب كالا در بندرهاي اين استان كمتر از 10 روز ولي ميانگين ميزان رسوب كانتينري در اين استان 30 روز است كه با برنامه ريزي و تعاملاتي كه با صاحبان كالا و ساير دستگاه هاي دولتي كه در ترخيص كالا نقش دارند انجام شده است، تلاش مي شود ميزان رسوب را كاهش دهيم.
مديركل بنادر و دريانوردي استان بوشهر درمورد توسعه همكاريها و تعاملات بين المللي بندر بوشهر پس از بهبود سياست خارجي كشور افزود: در ماههاي اخير سه هيات تجاري خارجي در حوزه دريا و كشتيراني با سفر به بوشهر از ظرفيت‌هاي بنادر بوشهر ديدن كردند.
راستاد اضافه كرد: مجموعه كافت شيپ(زيرمجموعه يورو گيت آلمان) كه مجموعه‌اي شناخته‌شده در حوزه ترمينال كانتينري اروپاست تفاهم‌نامه همكاري با بندر بوشهر امضا كرد و تلاش مي شود شاهد توسعه همكاري و تعاملات بيشتري در اين زمينه باشيم.
وي اظهار كرد: همچنين مسئولاني از شركت كشتيراني بان هاي تايوان به‌عنوان ششمين شركت كشتيراني در دنيا به بوشهر سفر و به همكاري و سرمايه‌گذاري در اين بندر اظهار تمايل كردند.
مديركل بنادر و دريانوردي استان بيان كرد: همچنين هياتي از شركت كشتيراني مديترانه msc بعنوان دومين خط كشتيراني جهان به بوشهر سفر كردند و زمينه همكاري خوبي براي خطوط كانتينري فراهم شد و بررسي‌هاي لازم در مورد چگونگي سرمايه‌گذاري در بندر بوشهر صورت گرفت.
وي در مورد خريد كشتي جديد مسافري جزيره خارگ كه در تعهد وزارت نفت است گفت: سرمايه گذار خصوصي پروژه از سوي استانداري معرفي شد و مراحل نهايي در ارتباط با چگونگي اختصاص منابع نفت به اين منظور دردست اجراست كه انتظار مي رود بزودي تعيين تكليف شود.
راستاد با اشاره به آغاز بكار يك فروند شناور جديد مسافري در خط خارگ - بوشهر در هفته گذشته از سوي بخش خصوصي بيان كرد: با افزايش شناورها در اين مسير، چشم انداز روشني براي افزايش سفرها و گردشگري دريايي قايل هستيم.
وي يادآور شد: بندر بوشهر به لحاظ طول سواحل، حجم حمل ونقل دريايي و تعداد دريانوردان يكي از شاخص ترين ومهمترين استانهاي ساحلي كشور است.
مديركل بنادر و دريانوردي استان بوشهر اظهاركرد: اين استان با وجود 52 هزار و 136 فقره گواهينامه دريانوردي مربوط به ناوگان تجاري و صيادي كه از سوي اداره كل بنادر و دريانوردي استان صادر شده است، آمار بيشترين دريانورد را در بين استان‌هاي ساحلي كشور داراست.
راستاد بيان كرد: شمار موتور لنج هاي ثبت‌شده در استان بوشهر سه هزار و 68 فروند است كه از اين تعداد يكهزار و 864 فروند آن پس از سال 85 به عنوان شناورهاي فعال محسوب مي شوند.
وي افزود: همچنين در بندرهاي اين استان دو هزار و 248 شناور صيادي، 453 شناور باري فلزي، 140 يدك‌كش، 120 فروند كشتي صيادي، يكهزار و 686 فروند كشتي تفريحي و دو هزار و 566 قايق صيادي وجود دارد.
راستاد با بيان اينكه استان بوشهر در بخش صنايع دريايي جزء استان‌هاي پررونق است گفت: از 20 كارگاه شناورسازي اين استان 15 كارگاه آن فعال هستند و با توجه به توسعه اي كه اتفاق افتاده شاهد ساخت يدك كش و انواع شناورهاي فلزي در اين كارگاهها هستيم. ك/2
6047/6043