تهران - ایرنا - نماینده و معاون دادستان پس از قرائت كیفرخواست بابك زنجانی میلیاردر نفتی، از رییس دادگاه خواست تا اموال این متهم را مصادره كند.

به گزارش خبرنگار حقوقی قضایی ایرنا، سومین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده میلیاردر نفتی و دیگر متهمان این پرونده صبح دوشنبه آغاز شد.
حمزه ای نماینده و معاون دادستان با قرائت آخرین بند از اتهامات میلیاردر نفتی با عنوان «اخلال اقتصادی كشور منجر به اختلال در نظام و افساد فی الارض»، به قرائت كیفرخواست این متهم پایان داد و از رییس دادگاه خواستار مصادره اموال این متهم شد.
حمزه ای سپس در ادامه قرائت كیفرخواست، به خواندن دادخواست دیگر متهمان این پرونده به نام «ح.ف.ه» و «م.ش» پرداخت.
سومین دادگاه رسیدگی به اتهامات میلیاردر نفتی دو متهم دیگر این پرونده در شعبه 15 دادسرا و دادگاه انقلاب اسلامی استان تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی در حال برگزاریست.
دادگاه رسیدگی به پرونده میلیاردر نفتی از روز شنبه هفته جاری آغاز شد و روز گذشته(یكشنبه) نیز ادامه یافت.
در این دو جلسه نماینده و معاون دادستان به قرائت بخشی از كیفرخواست 237 صفحه ای پرداخت كه در سومین جلسه نیز قرائت كیفرخواست دنبال شد.

** قرائت كیفرخواست «م.ش» توسط نماینده دادستان
نماینده دادستان بعد از پایان قرائت كیفرخواست میلیاردر نفتی، با قرائت كیفرخواست «م.ش» اظهار داشت: «م.ش» متعهد شد تمام محموله‌های نفتی را بفروشد و درصد بگیرد اما فقط 400 میلیون دلار آن را پرداخت كرد تا اینكه آبان ‌ماه سال 1392 میلیاردر نفتی نامه‌ای به «م.ش» می‌نویسد.
نجفی افزود: میلیاردر نفتی در این نامه خطاب به «م.ش» آورده است: آقای «ش» سعی كردم نامه‌نگاری نداشته باشم اما نتوانستم خود را نگه دارم، از این رو نامه نوشتم تا به خود بیایی.
نماینده دادستان با استناد به نامه میلیاردر نفتی گفت: آقای ش! شما و گروه‌تان برخلاف ظاهر اعتقادی، خداشناس نیستید و گفتید 33 میلیون دلار به ایرباس پرداخت كردید اما من را بدهكار نگه داشته و حالا برنده ماجرا شدید و به هر جایگاهی رسیدید؛ این روزها می‌گذرد و من ساكت نخواهم ماند.
نجفی با اشاره به ادامه نامه میلیاردر نفتی خطاب به «م.ش» اظهار داشت: هواپیماهای آرجی كه گیر هستند، هواپیماهای 320 هم كه معلوم نیست پولش چه شده است؛ دكتر جان! شما زندگی خوبی نخواهید داشت.
نماینده دادستان اضافه كرد: میلیاردر نفتی در انتهای نامه گفته فقط تا 102 میلیون دلار از وجه حاصل از فروش نفت را دریافت كرده است و بررسی‌ها نشان می‌دهد این پول‌ها توسط آقای «ش» صرف خرید سهام آنول ایر تركیه به مبلغ 230 میلیون دلار، خرید هواپیمای «ای 300» - A300 - به مبلغ 235 میلیون دلار، خرید هواپیمای «ای 320» - A320 - به مبلغ 39 میلیون دلار، خرید هواپیمای آر جی به مبلغ 25 میلیون دلار، نگهداری محموله‌های نفتی در آسیا به میزان 50 میلیون دلار، خرید دو كشتی هزار و 700 كانتینری به مبلغ 14 میلیون دلار و واریز به حساب‌های متفرقه شركت‌ها به میزان 110 میلیون دلار شده است.
نماینده دادستان در ادامه قرائت كیفرخواست گفت: آقای «ش» همچنین به دلیل تابعیت انگلیسی‌اش، 49 درصد سهام هواپیمای تركیه آنول ایر را به نام خود كرده است و بر اساس اظهارات مدیرعامل شركت «ای اچ» - HA - و میلیاردر نفتی، تمام محموله‌های نفتی به شخص «م.ش» تحویل داده شده اما او مستقیم محموله‌ها را رویت نكرده است.
نجفی ادامه داد: با این حال «م.ش» نفت‌ها را در بنادر خارك تحویل گرفته و به شركت فال تحویل داده و میلیاردر نفتی گفته شركت فال را «م.ش» شناسایی كرده و فقط 1.200 میلیون یورو و 400 میلیون دلار وصول شده است.
وی گفت: بر اساس اظهارات میلیاردر نفتی، «م.ش» برای پرداخت بقیه وجوه بهانه آورد بدین صورت كه یك بار گفت آب توی نفت ریختند، فال پول نداد و یك بار دیگر نیز گفت فال ورشكست شده است.

** نماینده دادستان خواستار مصادره اموال متهم ردیف دوم پرونده نفتی شد
رضا نجفی پس از قرائت كیفرخواست «م.ش» متهم ردیف دوم پرونده نفتی، خواستار مصادره اموال این متهم توسط رییس دادگاه شد.
نماینده دادستان عناوین مجرمانه «م.ش» را افساد فی الارض از طریق اخلال در نظام اقتصادی كشور، مشاركت در كلاهبرداری 1.2 میلیارد یوروی و مشاركت در پولشویی عنوان كرد.
«ح.ف.ه» حین قرائت كیفرخواست از سوی نماینده دادستان، دو بار حالش بد و به بیرون از دادگاه منتقل شد و بعد از بار دوم به جلسه دادگاه بازگشت.
نماینده دادستان اتهامات متهم ردیف سوم پرونده نفتی یعنی «ح.ف.ه» را خواست قرائت كند كه وكیل او از جایش برخاست و خواستار حضور موكلش در هنگام قرائت كیفرخواست شد و گفت، با موكلم ملاقات نداشته‌ام كه قاضی دادگاه اظهار داشت، ما ملاقات دادیم اما شما نرفتید.
نجفی اتهامات «ح.ف.ه» را افساد فی الارض از طریق اخلال در نظام اقتصادی كشور، مشاركت در كلاهبرداری از طریق مشاركت در جعل، مشاركت در كلاهبرداری از تامین اجتماعی در پنج فقره سند اعتباری و مشاركت در پولشویی عنوان كرد.
بر اساس این گزارش، باتوجه به نامناسب بودن وضعیت جسمی «ح.ف.ه» اورژانس نیز در دادگاه انقلاب اسلامی استان تهران برای درمان او حاضر شد و اكنون در حال مداوای این متهم است.

** مصوبه ای كه به امضای سه وزیر وقت رسید و مصوب نشد
نجفی در ادامه قرائت كیفرخواست 237 صفحه ای متهمان نفتی گفت: هر چند از قراردادی كه در تیر ماه سال 91 با امضای سه وزیر وقت و رییس وقت بانك مركزی با بابك زنجانی رسیده به عنوان مصوبه ستاد ویژه تدابیر ریاست جمهوری یاد می شود اما در حقیقت این قرارداد در ستاد ویژه مصوب نشده است.
وی ادامه داد: سه وزیر وقت به تنهایی قرارداد را امضا و مصوب كردند و در این خصوص از ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی باید استعلام شود.
به گفته نماینده دادستان، براساس آن مصوبه، 14.5 درصد از ارز حاصل از فروش نفت به بابك زنجانی نزد بانك «اف.آی.آی.بی» واریز می شد.
اجتمام ** 9317 ** 9132 **3053 ** 9314 ** 1071