به گزارش روز دوشنبه گروه فرهنگی ایرنا، محمدرضا كارگر افزود: با توجه به شرح وظایف سازمان میراث فرهنگی، بخش اعظمی از فعالیت های اداره كل موزه ها به حمایت از بخش خصوصی در راه اندازی موزه معطوف شده است.
وی اظهار كرد: بعد از روی كار آمدن دولت یازدهم با بازنگری و بازبینی موزه ها، تسهیل در روند صدور مجوز و حمایت از موزه داری، ایجاد موزه توسط بخش خصوصی تسریع شد.
وی عنوان كرد: قبل از سال 92 نزدیك به 30 موزه خصوصی در كشور فعال بود كه با راه اندازی 14 موزه خصوصی جدید فعالیت در ایجاد موزه در كشور نسبت به سال های گذشته 50 درصد رشد داشته است.
كارگر تاكید كرد: علاوه بر فعالیت 44 موزه خصوصی در كشور درخواست راه اندازی و تجهیز 10 موزه خصوصی دیگر نیز تا آخر سال در حال بررسی است.
به گفته مدیركل موزه ها و اموال منقول تاریخی، علاوه بر حمایت های مادی و مساعدت های كارشناسی در راه اندازی موزه های خصوصی بستری فراهم شد تا موزه های خصوصی از تعرفه های فرهنگی در پرداخت قبوض خود بهره مند شوند.
كارگر عنوان كرد: موزه های خصوصی می توانند با فروش بلیت بخشی از هزینه های موزه را نیز تامین كنند.
محمد رضا كارگر ادامه داد:موزه های خصوصی از محل اعتبارات عمرانی كه سالانه به آنها پرداخت می شود می توانند به تجهیز، نورپردازی، كفسازی و حتی افزایش سطح كیفی خدمات موزه ای اقدام كنند.
وی در خصوص حمایت های معنوی سازمان میراث فرهنگی از موزه های خصوصی تصریح كرد: كمك های كارشناسی در تهیه طرح های محتوایی در موزه های بخش خصوصی و كمك به آن ها در نوشتن سناریوی موزه از اقداماتی است كه اداره كل موزه ها برای یاری رسانی به صاحبان موزه های خصوصی برای راه اندازی و ارتقاء سطح كیفی موزه های بخش خصوصی انجام داده است.
كارگر اضافه كرد: اداره كل موزه ها همچنین نسبت به تهیه شناسنامه برای آثار موجود در موزه های خصوصی اقدام كرده است.
وی خاطرنشان كرد: آثار مجموعه داران پیش از دریافت مجوز موزه داری به اداره اموال موزه های كشور تحویل می شود تا پس از انجام اقدامات كارشناسی مجوز راه اندازی مجموعه های خصوصی ارایه شود. پس از این مرحله مجموعه دارها با معرفی فضایی كه در اختیار دارند، سناریو و طرح محتوایی وارد بحث موزه داری شده و مجوز راه اندازی موزه خصوصی دریافت می كنند.
كارگر با درخواست از مجموعه داران خصوصی برای نمایش آثار در موزه های كشور تبیین كرد: سازمان میراث فرهنگی فضایی در اختیار موزه داران خصوصی در موزه های كشور قرار می دهد تا آنها در مناسبت های مختلف بتوانند آثار خود را معرفی كنند.
مدیركل موزه ها و اموال منقول تاریخی با اشاره به پراكندگی موزه های خصوصی در سطح كشور اعلام كرد: بیشترین تعداد موزه های خصوصی در شهرهای تهران و اصفهان متمركز هستند كه با سیاست های جدید سازمان میراث فرهنگی تعداد این موزه ها در دیگر شهرهای كشور نیز به سرعت در حال رشد هستند.
وی تاكید كرد: موزه ها تنها مكانی برای نگهداری اشیاء نیستند، بلكه پل ارتباطی نسل قدیم و جدید و مكانی برای آموزش هستند.
به گزارش مركز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، وی یادآور شد: سناریوی موزه ها متناسب با شرح خدمات محتوایی آنها درحال تغییر است تا موزه های پویا و زنده طراحی شوند كه شی محور نیستند و ارتباط دوسویه بین شی و مخاطب برقرار می كنند.
فراهنگ**3079**1569
تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۲
تهران - ایرنا - مدیركل موزه ها و اموال منقول تاریخی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از راه اندازی 14 موزه خصوصی جدید در كشور خبر داد و گفت: موزه های خصوصی در دو سال گذشته با 50 درصد رشد مواجه بوده است.