تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۱

اصفهان- ایرنا- «مارال» نخستین و تنها قوچ قمیشلو شبیه سازی شده در خاورمیانه روز دوشنبه در مراسمی در پارك كوه صفه از سوی پژوهشكده زیست فناوری رویان به مردم اصفهان تقدیم شد.

به گزارش ایرنا، این قوچ شبیه سازی شده به عنوان یك دستاورد علمی و فرهنگی به مردم هدیه و به محل باغ وحش اصفهان واقع در كوه صفه منتقل شد.
این قوچ 30 تیر امسال و در راستای حفظ گونه های حیوانی در خطر انقراض در پژوهشكده زیست فناوری رویان در اصفهان متولد شد.
با نمایش این قوچ وحشی شبیه سازی شده در پارك صفه، مردم و گردشگران می توانند یكی از توانمندیها و دستاوردهای علمی و فناوری اصفهان را از نزدیك مشاهده كنند.
رئیس پژوهشكده زیست فناوری رویان در اصفهان در مراسم اهدای قوچ قمیشلو شبیه سازی شده به مردم اصفهان گفت: امروز ، اصفهان نه تنها به عنوان شهر گنبدهای فیروزه ای بلكه به عنوان یكی از شهرهای توانمند در عرصه فناوری شبیه سازی دنیا مطرح است.
دكتر محمد حسین نصر اصفهانی افزود: زیستگاه قوچ قمیشلو در نزدیكی پالایشگاه اصفهان است و با توجه به اینكه در فهرست قرمز خطر انقراض قرار گرفت پژوهشكده رویان تصمیم به شبیه سازی آن برای نجات این گونه نادر حیوانی گرفت.
شهردار اصفهان نیز در مراسم اظهار كرد: این اقدام منحصر بفرد، همزمان با سالگرد تولد نخستین حیوان شبیه سازی شده در ایران و خاورمیانه انجام می شود.
مهدی جمالی نژاد افزود:كلید واژه كلانشهر اصفهان برای تبدیل شدن به شهر پاك، سبز و پایدار، تبدیل دانش به ثروت و علم و فناوری است كه پژوهشكده رویان یكی از نمونه های موفق آن است.
وی با بیان اینكه امروزه، جهان به سمت دانش محوری حركت می كند و دیگر، نفت و صنایع سنگین، ثروت بشمار نمی آیند، اضافه كرد: ثروت در درون مغزهای ما است و باید تلاش كنیم به فناوریهای نوین و علم روز دست پیدا كنیم.
شهردار اصفهان با اشاره به اینكه دولت به تنهایی نمی تواند نیازهای بخش فعالیت های دانش بنیان را فراهم كند، گفت: ما باید از ظرفیت نیروهای انسانی تحصیل كرده داخلی برای رشد اقتصاد دانش بنیان استفاده كنیم و در این خصوص همت همه مردم را می طلبد.
جمالی نژاد با اشاره به مشكلات كلانشهر اصفهان از جمله آلودگی هوا، آب و ترافیك اظهاركرد: عده ای از نخبگان ایرانی مقیم خارج از كشور كه سال 81 به اصفهان سفر كردند، تنها راه حل این معضلات را ورود به صنایع با فناوری های بالا و پیشرفته و توسعه شركت های دانش بنیان دانستند.
وی همچنین به موضوع منطقه ویژه ( كریدور ) علم و فناوری اصفهان اشاره كرد و افزود: اصفهان نخستین شهر كشور است كه از حدود 13 سال قبل این موضوع را مطرح و مصوب كرد اما متاسفانه هنوز برخی از مدیران ارشد استان در این زمینه توجیه نیستند.
شهردار اصفهان بی توجهی به عنوان منطقه ویژه علم و فناوری در اجرای برنامه های استان را نامطلوب دانست و گفت: اگر انگیزه جهادگران علمی ما از جمله فعالان پژوهشكده رویان یا دانشمندان هسته ای برای شدت بخشیدن به فعالیت های علمی كاهش یابد، ما شرمنده مردم می شویم.
جمالی نژاد در عین حال با بیان اینكه تاكنون اقدامات ارزشمندی برای ایجاد منطقه ویژه علم و فناوری در اصفهان انجام شده است ، گفت: برای بهره گیری از این اقدامات همت جمعی باید افزایش یابد.
رییس كمیسیون بهداشت و سلامت شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در این آئین گفت: علم شبیه سازی در اصفهان بومی سازی شده و امروز به جایی رسیده ایم كه می توانیم دستاوردهای خود را در این زمینه در معرض دید عموم قرار دهیم.
غلامحسین صادقیان افزود: اكنون پژوهشكده زیست فناوری رویان در اصفهان و مدیریت آن در بسیاری از امور ، تنها مانده و حمایت ها از این پژوهشكده در حد كلام باقی مانده است.
وی از شهرداری اصفهان خواست تا با امضای تفاهمنامه ای با پژوهشكده رویان از ظرفیت های این پژوهشكده برای اجرای برنامه های زیست محیطی شهر استفاده شود.
وی همچنین بااشاره به عملیات اجرایی مركز فوق تخصصی سلول درمانی در اصفهان اظهاركرد: این بیمارستان برای تامین اعتبار به حمایت نیاز دارد و برای اجرای طرح های توسعه ای آن به حمایت شهرداری اصفهان نیاز است.
صادقیان ادامه داد: لازم است از ظرفیت های فرهنگی اصفهان در ترویج ذخیره سلولهای بنیادی خون بند ناف نیز بهره گرفت همچنین دانشگاه علوم پزشكی اصفهان نیز بعنوان نماینده سلامت استان برای تخصیص ردیف های بودجه ملی برای پژوهشكده رویان و مركز سلول درمانی اقدام كند.
قمیشلو یكی از مناطق منحصر بفرد حیات وحش ایران درمحدوده استان اصفهان است كه در آن گونه ای قوچ وحشی در معرض خطر انقراض زیست می كند.
پژوهشگاه رویان زیر نظر جهاد دانشگاهی كشور دارای سه پژوهشكده تولید مثل، علوم سلولی و مولكولی و زیست فناوری است كه پژوهشكده زیست فناوری در اصفهان فعال است.
پژوهشكده زیست فناوری رویان در اصفهان پیش از این موفق به شبیه سازی گوسفند، بز و گوساله شده بود.
ت/3011/ 2093 /1596