بهگزارش ایرنا از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، یكی از برنامههای احیای دریاچه ارومیه انتقال آب از سد كانی سیب به دریاچه ارومیه است و این سد آخرین نقطه ای است كه میشود به صورت ثقلی و در كانالهای روباز، آب را به دریاچه ارومیه انتقال داد؛ چرا كه بقیه پروژهها به علت ارتفاع سطح نیاز به پمپاژ آب چند صد متری دارند و یك هزینه دائمی بهرهبرداری را نیز در بر میگیرند.
در این طرح از حوضه مجاور رودخانه 'بادین آباد' كه 300 میلیون مترمكعب آب با یك كانال انحرافی 5.9 كیلومتری به پشت سد كانیسیب منتقل می شود.
مجموع این آبها با رهاسازی نیاز زیست محیطی كه در آن محدوده وجود دارد، حدود 650 میلیون مترمكعب آب از پشت مخزن سد كانی سیب را به حوضه دریاچه ارومیه منتقل میكند.
برای انتقال این حجم آب به داخل دریاچه ارومیه، یك تونل با قطر نهایی 5.5 متر طراحی شده است كه مجموعا 35.3 كیلومتر طول تونل است كه خود به دو بخش 21 كیلومتری خروجی و بخش ورودی 14 كیلومتری تقسیم شده است.
بر پایه این گزارش، دو دستگاه TBM از نوع 'دبل شیلد هارد راك' ساخت NFM فرانسه خریداری شده كه دو پوستهای و برای سنگ های سخت است كه از امروز برای انجام علیات حفاری راهاندازی می شود.
دومین TBM نیز دوم بهمن ماه به ایران میرسد و امید می رود از اردیبهشت سال آینده شروع به حفاری كند.
سدخاكی كانیسیب در حدود 15 كیلومتری جنوب شرقی شهرستان پیرانشهر قرار دارد كه 50 متر ارتفاع و 330 میلیون مترمكعب حجم مخزن دارد.
اقتصام (1) 3065 **1558
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۲
تهران - ایرنا - عملیات حفاری مكانیزه تونل انتقال آب از سد كانیسیب به دریاچه ارومیه، امروز (سهشنبه) با حضور حمید چیتچیان وزیر نیرو آغاز شد.