شیراز- ایرنا- سرپرست پایگاه استنادی جهان اسلام (ISC) و رییس مركز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST) گفت: این مركز درصدد راه اندازی بخشی برای رصد سیر فناوری در جهان و جایگاه ایران در این عرصه است.

به گزارش ایرنا محمد جواد دهقانی، عصر سه شنبه در چهارمین سمینار دانشگاه فنی و حرفه ای كشور با موضوع 'ارتباط صنعت و دانشگاه در كارآفرینی و توسعه' در شیراز افزود: مركز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری كه پیش از این در زمینه پایش روند تولید علم و مقاله های علمی فعال بود، در پی ورود به عرصه رصد آخرین فناوری ها در كشور و جهان است.
وی با اعلام آمادگی برای بهره مندی بخش صنعت از ظرفیت های مركز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری، اظهاركرد: فعالیت این بخش، زمینه را برای رصد جایگاه واقعی ایران در تولید فناوری فراهم می كند.
رییس مركز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری گفت: این مركز برای راه اندازی گروه پژوهشی قوی در این زمینه، مذاكراتی با وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت، نفت و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح انجام داده است.
دهقانی، با انتقاد از این كه دیپلماسی علمی در دولت های قبل سیر نزولی داشت، گفت: این وضعیت سبب شد كه 81 درصد فعالیت های تحقیقاتی امروز در هم افزایی با داخل كشور صورت گیرد و تنها 14درصد پژوهش ها در همكاری میان ایران و یك یا چند كشور دیگر انجام شود.
سرپرست پایگاه استنادی جهان اسلام با اشاره به پایش تولید مقاله های علمی در این پایگاه، افزود: برخلاف رشته های ریاضی، فنی و پزشكی كه بیشتر مقاله ها در پایگاه استنادی موسسه اطلاعات علمی موسوم به ISI نمایه می شوند، 96 درصد مقاله های علمی كشورمان در حوزه علوم انسانی در پایگاه استنادی جهان اسلام نمایه می شوند.
دهقانی، در بخش دیگری از سخنان خود اظهار كرد: در سال های 2010 تا 2014 میلادی، 30 درصد تولید مقاله ها در جهان به صورت مشترك بین دانشگاه و صنعت صورت گرفته است و این در حالی است كه تنها 10 درصد تولید علمی در ایران نتیجه مشاركت دانشگاه ها با سایر بخش های غیر دانشگاهی است.
وی ادامه داد: در چین و تركیه به ترتیب 20 و 16 درصد تحقیقات دانشگاهی در مشاركت با صنعت صورت می گیرد و این رقم در استان فارس تنها پنج درصد است.
رییس مركز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری كه به مركزیت شیراز فعالیت دارد، روند رشد علمی در استان فارس را رضایت بخش توصیف كرد.
وی ادامه داد: هم اینك 256 هزار و 888 دانشجو در دانشگاه ها و مراكز آموزش عالی دولتی و غیردولتی استان فارس در حال تحصیل هستند كه این امر می تواند بسته به برنامه ریزی ها یك تهدید یا یك فرصت باشد.
دهقانی با بیان این كه باید فكری برای پذیرش دانشجو در دانشگاه ها كرد، گفت: اگر پذیرش دانشجو بر اساس نیاز نباشد به تهدید تبدیل می شود و حال آن كه دانشگاه های نوبنیاد همه می خواهند در حوزه های مختلف ورود كنند و باید برای این مساله چاره اندیشی كرد.
همایش یك روزه ارتباط صنعت و دانشگاه در كارآفرینی و توسعه استان فارس كه به همت دانشكده فنی و حرفه ای شهید باهنر شیراز و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی این استان برپا شد، عصر امروز(سه شنبه) با برپایی نشست های تخصصی به كار خود پایان داد.ك/2
2027 /6118/1772