تهران- ایرنا- دبیر پنجمین جشنواره سراسری تئاتر ایثار، با تأكید بر فرمایش رهبر انقلاب مبنی بر اینكه امروز فضیلت زنده نگهداشتن یاد شهدا، كمتر از شهادت نیست، گفت: از نویسندگان و نمایشنامه ‌نویسان دعوت می‌كنیم زندگینامه و ایثارگری‌ های شهدا را بنویسند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، حسینعلی بیات عصر سه ‌شنبه در نشست خبری پنجمین جشنواره سراسری ایثار در دفتر معاونت فرهنگی و امور اجتماعی بنیاد شهید، با گرامیداشت یاد شهدا و جانباختگان فاجعه منا اظهار كرد: حوزه ایثار و شهادت جای كار بسیار دارد و باید بیشتر به آن پرداخته شود.
وی ایثار و شهادت را دو گوهر تابناك حیات و رمز ماندگاری و جاودانگی خواند و افزود: جامعه انقلابی ما سرشار از حوادث نو و شگفتی‌ های استثنایی است.
بیات ادامه داد: برای نمایش این همه ایثار، شجاعت، شهامت، رشادت‌ و فداكاری‌هایی كه در ایام انقلاب تا پیروزی آن و پس از آن در دوران هشت سال دفاع مقدس انجام شده؛ و نیز برای نمایش این همه همدلی، یكپارچگی و حضور مردم در صحنه‌های مختلف، باید از تمام ابزارهای هنر استفاده كنیم.
وی با اشاره به سخنان رهبر انقلاب مبنی بر اینكه «زبان هنر بلیغ‌ترین، رساترین و ماندگارترین ابزار رساندن پیام است؛ و زبان هنر است كه می‌تواند حوادث عظیم را تبیین و ذهن‌ها را روشن كند»؛ گفت: اكنون وظیفه و نقش ما در برابر این همه ایثارگری، شجاعت و شهادت چیست؟
دبیر پنجمین جشنواره سراسری تئاتر ایثار اهداف این جشنواره را اینگونه عنوان كرد:
- انتقال پیام و وصایای شهدا در قالب نمایش‌نامه‌ها و نمایش‌های صحنه‌ای به آحاد جامعه
- نهادینه كردن موضوع ایثار، فداكاری و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت از طریق زبان هنر
- ایجاد نوعی جریان‌سازی فرهنگی و فكری در جهت تولید آثار فاخر و ارزشمند هنری
- آشنا كردن كودكان، نوجوانان و جوانان با فرهنگ ایثار و شهادت
- شناخت استعدادهای هنری استان‌ها و جوانان و حمایت از آثار فاخر
- نمایش خلاقیت و استعداد هنرمندان عزیز در عرصه ایثار و شهادت
بیات در ادامه به جشنواره سال گذشته اشاره كرد كه در آن به دلایلی بخش نمایش خیابانی و مسابقه نمایشنامه‌ نویسی برگزار نشد و گفت: امسال نمایش‌های برگزیده هشت دوره گذشته را كه 22 نمایش هستند، در قالب هفت عنوان كتاب در دست چاپ داریم.
مدیركل هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: همانطور كه می‌دانیم ما امروز درگیر جنگ نرم هستیم و دشمنان از هیچ اقدامی فروگذار نمی‌كنند؛ در این شرایط وظیفه هنرمندان، نخبگان علمی و فرهنگی از همه سنگین‌تر است؛ به طوری كه آنان سربازان خط مقدم جبهه فرهنگی هستند.
وی گفت: 735 نمایشنامه به دبیرخانه این جشنواره رسید كه از آن میان 600 نمایشنامه متعلق به بزرگسالان است و 135 نمایشنامه نیز به كودكان و نوجوانان؛ تعداد نمایش‌های راه یافته به مرحله بازبینی 160 اثر بوده و تعداد نمایش‌های پذیرفته شده نهایی در هر دو بخش جشنواره 35 اثر است.
دبیر پنجمین جشنواره سراسری تئاتر ایثار سپس به معرفی داوران جشنواره پرداخت و گفت: سیمین امیریان، شهرام كرمی و منصور خلج داوران بخش كودك، و سیاوش طهمورث، نصراله قادری و اردلان شجاع‌كاوه داوران بخش بزرگسال این جشنواره هستند.
به گفته بیات، تالارهای نمایشی بخش كودك و نوجوان، روزانه با حضور 600 مخاطب این گروه سنی از جمله دانش‌آموزان مدارس شاهد، مورد بازدید قرار خواهند گرفت. تالار هنر و تالار محراب برای بخش كودك و نوجوان، و مجموعه پردیس تئاتر تهران با چهار تالار نمایشی میزبان مخاطبان و هنرمندان است.
وی با اشاره به اینكه دو سوم آثار راه یافته به دبیرخانه این جشنواره، نمایشنامه‌های تازه نگارش‌ یافته بودند، افزود: برنامه‌ای هم برای تجلیل از خانواده یك شهید هنرمند در مراسم اختتامیه جشنواره داریم؛ شهیدی كه خود بازیگر تئاتر بوده است.
دبیر پنجمین جشنواره سراسری تئاتر ایثار همچنین اظهار كرد: تلاش ما بر آن است كه همه آثار با كیفیتی مناسب ضبط شوند تا در آینده بتوان آن‌ها را در تلویزیون نمایش داد.
تهیه سه مستند گزارشی و پخش‌ این برنامه‌ها از شبكه‌های تلویزیون به بهانه برگزاری این جشنواره، معرفی اثر برگزیده به دبیرخانه جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر از دیگر برنامه‌هایی است كه بیات به آن‌ها اشاره كرد.
دبیر پنجمین جشنواره سراسری تئاتر ایثار از حامیان این جشنواره نیز تشكر كرد.
مدیر گروه تلویزیونی شاهد، از احیاء این گروه نیز خبر داد و گفت: شعار امسال ما احیاء گروه تلویزیونی شاهد است؛ چرا كه آرشیوی غنی در بنیاد شهید داریم كه در آن 40 هزار ساعت فیلم، 60 هزار ساعت صوت و 100 هزار فریم عكس از شهدا، ایثارگران و تولیدات خود گروه موجود است. ما به افراد جامعه، صدا و سیما و استان‌ها اعلام كرده‌ایم كه این آرشیو متعلق به كل جامعه بوده و در بنیاد به روی تمامی پژوهشگران و نویسندگان باز است.
در این نشست حجت‌الاسلام خلیل ارجمندی معاون مدیر كل هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران، و محمد لارتی، دبیر اجرایی جشنواره، نیز حضور داشتند.
پنجمین جشنواره سراسری تئاتر ایثار از فردا پانزدهم مهرماه توسط اداره كل امور هنری و نمایشی بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار می‌شود؛ این جشنواره در دو بخش كودك و نوجوان، و بزرگسال تا بیستم مهرماه ادامه دارد.
فراهنگ**9362**1027