كشمش از جمله محصولات مهم توليدي كشور به 100 كشور جهان صادر مي شود و در اين ميان كشمش ملكان در آذربايجان شرقي از جايگاه ويژه و ممتازي برخوردار است.
هر روز در اين بازار صدها تن كشمش معامله مي شود و تنها بازاري در كشور است كه در آن به غير از كشمش محصول ديگري خريد و فروش نمي شود.
به گفته فرماندار ملكان اين بازار نقش محوري دراقتصاد مردم منطقه دارد و بهترين محل عرضه كشمش توليدي در شهرستان محسوب مي شود.
جهانگير اسكندرزاده به ايرنا گفت: عمده محصول معامله شده در اين بازار كشمش تيزآبي و كاليفرني است كه منبع اصلي كارخانه هاي سبزه پاك كني ملكان و ساير شهرستان ها محسوب مي شود.
به گفته وي، سالانه بيش از 60 هزار تن كشمش در ملكان توليد مي شود كه 95 درصد آن پس از فرآوري به كشورهاي خارجي صادر مي شود.
مدير جهاد كشاورزي ملكان نيز در گفت و گو با خبرنگار ايرنا سطح تاكستان هاي استان آذربايجان شرقي را 23 هزار و 500 هكتار اعلام و افزود: از اين مقدار يازده هزار هكتار مربوط به شهرستان ملكان است كه 46 درصد باغات انگور استان را شامل مي شود.
علي صيادي با بيان اينكه شهرستان ملكان از نظر توليد و سطح زير كشت انگور رتبه اول استان را دارد، گفت: حدود 90 درصد توليدات انگور ملكان تبديل به كشمش مي شود كه مرغوبيت كشمش اين شهرستان در كشور زبانزد است.
وي ادامه داد: نه تنها درصد بالايي از انگور توليدي اين شهرستان تبديل به كشمش مي شود بلكه كارخانه ها و واحدهاي توليدي كشمش ملكان پتانسيل تبديل انگور توليدي ساير استان ها به محصول كشمش را دارند و به اين دليل قسمتي از محصول توليدي انگور آذربايجان غربي نيز براي تبديل به كشمش به اين شهرستان آورده مي شود.
صيادي ادامه داد: اين محصول مورد بسته بندي و فرآوري مناسب قرار گرفته و بخشي از آن نيز در شهرستان هاي مراغه و بناب فرآوري مي شود.
وي افزود: فرآوري محصول كشمش در اين شهرستان نسبت به گذشته هاي نه چندان دور بسيار بهتر شده اما اگر خواستار صادرات بيشتر هستيم بايد به فكر توسعه صنايع بسته بندي نيز باشيم.
صيادي با بيان اينكه اين شهرستان يكي از مهم ترين قطب هاي توليد كشمش در كشور است، با اشاره به رتبه اول ملكان در توليد انگور آذربايجان شرقي و رتبه سوم آن در كشور گفت: با توجه به توليد بالاي انگور در اين شهرستان بيشتر اين محصول توليدي توسط واحدهاي فرآوري به كشمش تبديل مي شود.
مدير جهاد كشاورزي ملكان با اشاره به صادرات اين محصول گفت: امارات، كويت، قطر، آلمان، روماني، بلغارستان، جمهوري آذربايجان، ارمنستان، اوكراين و روسيه از مشتري هاي دايمي اين محصول هستند.
صيادي اظهار كرد: پارسال پنج هزار تن كشمش به ارزش 250 ميليارد ريال به كشورهاي خارجي صادر شده كه با اندكي توجه به بسته بندي و فرآوري اين محصول، مي توان حجم صادرات را بالا برد.
وي ادامه داد: اگر مي خواهيم آمار صادرات خود را افزايش دهيم بايد توجه بيشتري به نوع بسته بندي و رعايت استانداردهاي بين المللي از طرف كارخانه هاي مورد نظر باشيم.
صيادي افزود: بسته بندي مناسب كشمش مي تواند ضمن معرفي نام محصول در بازار جهاني، خواص، مشخصات، قيمت، روش مصرف و نگهداري صحيح آن كالا را نيز در برگيرد و از اين منظر توسعه صنايع فرآوري و بستهبندي و ارتقاي كيفي محصولات توليدي به خصوص محصولات صادراتي در قالب طرح توسعه، بسيار حائز اهميت است.
وي گفت: تمام تلاش خود را براي صادرات اين محصول انجام مي دهيم تا انگوركاران اين شهرستان متحمل خسارت نشوند و سود خوبي از اين محصول ببرند.
شهرستان ملكان با 110هزار نفر جمعيت در 155كيلومتري تبريز مركز آذربايجان شرقي واقع است.
7228/3038/6183
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۵
تبريز - ايرنا - بازار كشمش شهرستان ملكان با بيش از 300 سال قدمت ضمن اينكه نقش مهمي در تامين نيازهاي داخلي و رونق خريد و فروش اين محصول كشاورزي در كشور دارد در ميان تجار و بازارهاي خارجي نيز نامي آشناست به طوري كه 95 درصد توليدات اين منطقه به خارج از كشور صادر مي شود.