به گزارش ایرنا، آیت الله محمد محمدی ری شهری درسومین همایش ملی رضوی در تالار علامه مجلسی موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث قم افزود: در فضای امروز اندیشه های مختلف امكان طرح آرا و نظرات خود را دارند.
وی با بیان اینكه نقش امام هشتم (ع) در تحكیم مبانی اعتقادی اسلام به ویژه شیعه بسیار موثر بود و نیازمند است كه در این زمینه بیشتر كار شود، تصریح كرد: روش امام رضا (ع) بهترین شیوه برای نشر معارف اسلامی و فرهنگ غنی شیعه است.
وی تاكید كرد: باید این روش توسط حوزه های علمیه مورد استفاده قرار بگیرد.
آیت الله ری شهری با بیان اینكه یكی از مهمترین ویژگی های اهل بیت(ع) علم گسترده و فراگیر آنهاست، خاطرنشان كرد: ائمه اطهار (ع) گنجینه های دانش الهی هستند و علم آنها مافوق تصور ماست.
وی با اشاره به دوران و فضای سیاسی عصر امام رضا (ع) و پیش از ایشان گفت: متاسفانه فضای سیاسی پس از رسول گرامی خدا (ص) اجازه نداد جامعه اسلامی و جامعه بشری از این علم گسترده اهل بیت (س) بهره ببرد از اینرو فقط چند امام معصوم (ع)هستند كه آثار علمی آنها نسبت به دیگران بیشتر است كه از آن بزرگواران حضرت امام رضا (ع) می باشد، هرچند كه همه میراث گرانبهای رضوی را امروز در اختیار نداریم.
آیت الله ری شهری با بیان اینكه به امام رضا (ع) لقب عالم آل محمد داده شده است، گفت: سخنان اهل بیت (ع) ریشه در قرآن دارند و امام رضا (ع) دارای شخصیت علمی بسیار بالایی بودند و كه به دلیل فضای سیاسی عصر خود آثار علمی مناسبی از ایشان باقی مانده است.
وی با اشاره اینكه حضرت امام رضا (ع) جواب های علمی را با استفاده از آیات قرآن كریم بیان می كردند، افزود: دو هزار و 427 حدیث از امام رضا (ع) نقل شده است كه احادیث فقهی بیشترین تعداد احادیث حضرت رضا (ع) را تشكیل می دهند و احادیث اعتقادی نیز در جایگاه بعدی این امام همام (ع) قرار دارند.
وی خاطرنشان كرد: با نگاه به احادیث رضوی می توان نقش امام رضا (ع) را در تحكیم مبانی اعتقادی تشیع به دست آورد و دركتاب حكمت نامه رضوی كه توسط موسسه دارالحدیث تهیه و منتشر شده، یك هزار و 806 روایت آورده شده كه 20 فصل آن مرتبط با احادیث اعتقادی و هشت فصل آن مرتبط با احادیث فقهی است.
آیت الله ری شهری با تاكید بر اینكه حضرت امام رضا (ع) به مقابله با افكار منحرف عصر خود پرداختند، گفت: در عصر آن حضرت اندیشه های گوناگون فرصت طرح افكار خود را داشتند و این اندیشه ها نیاز به نقد داشتند و دفاع از اندیشه های اسلامی در آن زمان بسیار مهم بود، امروز نیز با الگوگیری از روش این امام همام (ع) برای دفاع از اسلام و مكتب تشیع، باید تلاش كنیم.
رییس موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث قم ابراز امیدواری كرد كه بركات این همایش تداوم داشته باشد و برای تحقق اهداف والای انقلاب اسلامی و زمینه سازی برای حكومت حضرت ولی عصر (عج) تلاش كنیم.
در این آیین از برگزیدگان همایش ملی رضوی تقدیر و از جلد اول كتاب میراث مكتوب رضوی اثری از پژوهشكده كلام پژوهشگاه قرآن و حدیث قم رونمایی شد.
سومین همایش ملی حدیث رضوی از سری برنامه های سیزدهمین جشنواره بین المللی امام رضا (ع) با موضوع احادیث اعتقادی است كه با همكاری معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث، اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، دانشگاه قرآن و حدیث، پژوهشگاه قرآن و حدیث، مركز تخصصی علوم حدیث، انجمن حدیث حوزه، مركز تحقیقات كامپیوتر علوم اسلامی(نور)، بنیاد بین المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع)، انجمن دانش آموختگان مركز تخصصی علم كلام و انجمن كلام اسلامی حوزه علمیه برگزار شد. ك/3
7406/ 6133/1042
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۷
قم- ایرنا- رییس موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث قم با بیان اینكه حوزه های علمیه به مسائل اعتقادی توجه ویژه ای داشته باشند، گفت:یك مسئولیت جدی برای مراكز علمی و حوزوی در زمینه طرح مباحث اعتقادی وجود دارد.