زرين شهر، اصفهان- ايرنا- فرزند استاد شهريار گفت: پدرم وظيفه نزديك كردن مردم به شعر و ادب فارسي را به خوبي به انجام رساند.

هادي بهجت تبريزي شامگاه چهارشنبه در نخستين همايش كشوري شعر و ادب فارسي در زرين شهر استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار ايرنا افزود: استاد شهريار شاعري كلاسيك، بومي و سنتي بود كه در عين حال تجدد را قبول داشت.
وي تصريح كرد: خصوصيات ويژه استاد شهريار باعث شد تا در دل مردم جا باز كند چون ايشان وظيفه خود را كه نزديك كردن مردم به شعر و مطالعه است به خوبي انجام داد.
وي يادآور شد: همانگونه كه كتاب هاي شاعران بزرگ در جهان تاثيرگذار بوده است اشعار استاد شهريار نيز مانند كتاب جبران خليل جبران جزو پرفروش ترين ها قرار گرفته و كليات شهريار نيز تبديل به يكي از پرفروش ترين كتاب هاي شعر در زبان فارسي شده است و اميدوارم همانگونه كه در گذشته قرآن و حافظ برروي طاقچه ها بود ديوان شهريار نيز اضافه شود.
فرزند استاد شهريار با قدرداني از برگزاركنندگان همايش پاسداشت شعر و ادب فارسي، تشويق شاعران جوانان و تشويق هنر را از دستاوردهاي برگزاري اين گونه همايش ها دانست.
وي گفت: معمولا اين گونه همايش بسيار فرهنگي و دور از تشريفات زياد و تكلفات معمول در ساير همايش ها، به صورت خودجوش و صميمي برگزار مي شود.
بهجت تبريزي با بيان اينكه هر قدر به شهرستان ها نزديك مي شويم اصالت در اشعار زياد مي شود، افزود: در اين گونه همايش ها همه اقوام ايراني مي توانند با گويش خود فارسي صحبت كنند چون فارسي زبان مشترك مردم ايران است و همه بايد با احترام به يكديگر رفتار كنند و لهجه و زبان در هويت واحد ما تاثير گذار نيست.
وي با درخواست از مسوولان براي پاسداشت زبان و ادب فارسي گفت: درست است كه در هر زبان قبول كردن بعضي لغات كه به آن ورود پيدا مي كند اجتناب ناپذير است اما لغات انتزاعي بايد معادل سازي شود هر چند اعتقاد دارم متخصصان اين حوزه براي انجام اين وظيفه به خوبي تلاش مي كنند.
هادي بهجت تبريزي كه اهل كتاب و ادبيات است، با همكاري ابوالفضل علي محمدي، گزيده‌اي از شعرهاي شورانگيز و عاشقانه شهريار را تحت عنوان «شيدايي‌ها» جمع‌آوري و منتشر كرده‌ است.
سيد محمدحسين بهجت تبريزي زاده 1285، درگذشته 1367 متخلص به شهريار، شاعر ايراني اهل آذربايجان بود كه به زبان‌هاي تركي آذربايجاني و فارسي شعر سروده است.
وي در تبريز به‌دنيا آمد و بنا به وصيتش در مقبرةالشعراي همين شهر به خاك سپرده شد.
27 شهريور سالروز درگذشت شهريار را «روز شعر و ادب فارسي» نامگذاري كرده‌اند.
مهم‌ترين اثر استاد شهريار منظومه «حيدربابايه سلام» است كه از شاهكارهاي ادبيات تركي آذربايجاني به‌شمار مي‌رود و شاعر در آن از اصالت و زيبايي‌هاي روستا ياد كرده‌است.
شهريار در سرودن انواع گونه‌هاي شعر فارسي مانند قصيده، مثنوي، غزل، قطعه، رباعي و نيمايي نيز تبحر داشت اما بيشتر از ديگر گونه‌ها در غزل شهره بود و از جمله غزل‌هاي معروف او مي‌توان به «علي اي هماي رحمت» و «آمدي جانم به قربانت» اشاره كرد.
همايش يكروزه شعر و ادب فارسي و بزرگداشت استاد شهريار با حضور شاعراني از سراسر كشور و فرزند وي شب گذشته در زرين شهر برگزار شد.
زرين شهرمركز شهرستان لنجان در 35 كيلومتري جنوب غربي اصفهان قرار دارد.
پ/7139/ 6508