تهران - ایرنا - رییس مركز تحقیقات هماتولوژی و انكولوژی گفت: مركز هماتولوژی و انكولوژی بیمارستان شریعتی جزو سه مركز برتر دنیا از نظر تعداد پیوند سلول های بنیادی است.

به گزارش ایرنا از دانشگاه علوم پزشكی تهران، دكتر اردشیر قوام زاده با بیان این مطلب افزود: براساس گزارش های رسیده از وزارت بهداشت، بیماران برای استفاده از روش درمانی پیوند سلول‌های بنیادی به كشورهای دیگر سفر می‌كنند درحالیكه استفاده از این روش سال‌هاست در مركز تحقیقات خون و انكولوژی بیمارستان شریعتی در حال انجام است.
وی خاطرنشان كرد: تاكنون 52 بیمار در كشور از روش درمانی سلول‌های بنیادی ترمیمی استفاده كرده اند.
اردشیر قوام زاده اظهار داشت: از طب ترمیمی تاكنون در درمان سكته‌های قلبی، GVHD با پیوند علیه واكنش بیماری میزبان و نكروز سر فمور (سیاه شدن سر استخوان ران ) و برای باز ساخت سلول‌های كبد در بیماران تالاسمی كلاس 3 استفاده‌ شده است.
رییس مركز تحقیقات هماتولوژی و انكولوژی گفت: استفاده از سلول‌های بنیادی (مزونشیمال) در سلول درمانی پایه‌ای بیماران مبتلا به تالاسمی و سیروز كبدی، بسیار موثر است.
قوام زاده همچنین سلول درمانی در بیماران مبتلابه انواع سرطان‌های خون را از مهم‌ترین واصلی‌ترین موارد استفاده پزشكی بازساختی یا طب ترمیمی خواند.
وی آمار موفقیت پیوند سلول‌های بنیادی در درمان بیماران مبتلا به لوسمی حاد (سرطان خون) را نیز قابل‌توجه دانست و گفت: در پنج سال نخست شانس بقای بیماران تنها 7 درصد بود اما اكنون با گذشت 25 سال از راه‌اندازی پیوند مغز استخوان در این مركز، شانس بقای بیماران با استفاده از این روش بیش از 60 درصد است كه این آمار از نظر ما بسیار با ارزش و اقتصادی‌ترین درمان محسوب می‌شود.
رییس مركز تحقیقات هماتولوژی و انكولوژی گفت: اگر در درمان بیماران از سلول‌های بنیادی استفاده نمی‌كردیم، درمان هر بیمار بیش از سه سال طول می‌كشید و علاوه بر اشغال ماندن تخت‌های بستری، هزینه و نیروی انسانی و پرستار بیشتری هم لازم بود.
قوام زاده اظهار امیدواری كرد كه پایه‌گذاری پزشكی بازساختی با نظارت و با كنترل بیشتری در مراكز انجام شود.
اجتمام**9185 ** 1418