مهدي حيدري روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: عدم همكاري دامداران جهت واكسيناسيون دام ها و عدم رعايت نكات بهداشتي و قرنطينه اي، موجب مي شود همه دام ها در خطر ابتلا به بيماريهاي دامي و مشترك افزايش يابد.
وي تاكيد كرد: اين مساله تهديد جدي براي سرمايه دامي و سلامت جامعه انساني است كه همه دامدارن زحمت كش شهرستان خدابنده بايد در زمان مراجعه ماموران دامپزشكي به روستاها همكاري لازم را در اين زمينه داشته باشند.
رييس دامپزشكي شهرستان خدابنده گفت: امنيت غذايي به معناي فراواني و قابليت دسترسي به غذاست، در اين خصوص دامپزشكي نيز در افزايش توليد نقش مهمي دارد و وظيفه تامين بهداشت و سلامت اين فرآورده ها را نيز به عهده دارد.
حيدري اظهار كرد: دامپزشكي از طريق مبارزه و كنترل بيماريها، موجب افزايش توليد و كاهش ضايعات مي شود و از طرفي براي تامين بهداشت و يا سلامت فرآورده خام دامي، به عنوان ركن غذاي سالم و تامين كننده سلامتي انسان، سازمان لاجرم به اعمال نظارت بهداشتي از مزرعه تا سفره است.
وي ادامه داد: نقش نظارتي و حاكميتي دامپزشكي درسلامت غذا و محصولات دامي بسيار مهم است و تشخيص سريع بيماريهاي دامي و مشترك بين انسان و حيوان از جمله مواردي است كه مسئوليت آن بر عهده اين اداره مي باشد.
حيدري با اشاره به اقدامات شش ماه نخست امسال در سطح شهرستان خدابنده اظهاركرد: به منظور پيشگيري و مبارزه با بيماريهاي مشترك بين انسان و دام 501 هزار و 220 راس دام به صورت رايگان واكسينه شده اند.
رييس دامپزشكي شهرستان خدابنده گفت: يك هزار و 173 راس دام مورد مراقبت و پايش و 29 هزار و 143 راس نيز در خصوص بيماريهاي دامي و مشترك در اين شهرستان مورد معاينه قرار گرفته اند.
حيدري با بيان اينكه درخصوص پيشگيري و مبارزه با بيماريهاي انگلي و واگير دام 404 هزار و 224 راس دام تحت پوشش واكسيناسيون قرار گرفته اند، اظهاركرد: 174 هزار مترمربع جايگاه دام به منظور مبارزه با انگلهاي خارجي سم پاشي شده است.
وي با اشاره به اينكه 17 مزرعه آبزي پروري در سطح شهرستان خدابنده مورد نظارت، پايش و مراقبت از بيماريها قرار گرفته است، افزود: هفت هزار و 238 كلني زنبور عسل و 241 واحد زنبورستان نيز در خصوص كنترل، پايش و مراقبت از بيماريها تحت نظارت قرار گرفته است.
حيدري تاكيد كرد: مديريت و واكسيناسيون به موقع توسط دامپزشكان پرتلاش و بي ادعا يكي از عوامل موثر در مبارزه با بيماريهاي تب مالت، تب برفكي، شاربن آبله، هاري و همچنين كاهش موارد بيماري است.
رييس دامپزشكي شهرستان خدابنده گفت: نظارت بهداشتي بر لاشهها، آلايش دام و طيور در كشتارگاهها و فرآوردههاي خام دامي در مراكز و صنايع بستهبندي، بر مراكز عرضه فرآوردههاي خام دامي از ديگر اقدامات اين اداره در سطح شهرستان است.
7325/6085
تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۳
زنجان - ايرنا - رييس دامپزشكي شهرستان خدابنده گفت: كنترل بيماريهاي دامي و مشترك بين انسان و دام درسطح اين شهرستان منوط به همكاري دامداران، دهياران و شوراهاي اسلامي روستاهاست.